ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 03 tammikuu 2018 12:04

RoPS:lle huippulupaus - Keskikenttäpelaaja Lucas Lingman siirtyy Napapiirille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS:lle huippulupaus - Keskikenttäpelaaja Lucas Lingman siirtyy Napapiirille Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura on hankkinut keskikentälleen merkittävän vahvistuksen. Yhdeksäntoistavuotias Lucas Lingman siirtyy Helsingin Jalkapalloklubista Rovaniemelle. Sopimuksen pituus on 1+2 vuotta.

Lucas Lingmania pidetään yhtenä ikäluokkansa lahjakkaimmista pelaajista. Kaudesta 2011 HJK:ta edustanut Lingman eteni Klubin organisaatiossa juniorijoukkueiden ja Klubi 04:n kautta aina edustusjoukkueeseen saakka.

Lingman on esiintynyt säännöllisesti myös Suomen poikamaajoukkueissa. Alkujaan hän on Espoon Hongan kasvatti.

Veikkausliigassa Lingman debytoi jo syksyllä 2015. Päättyneellä kaudella hän juhli HJK:n paidassa sekä Suomen Mestaruutta että uran ensimmäistä Veikkausliigamaalia SJK:ta vastaan.

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela tuntee Lingmanin entuudestaan erittäin hyvin. Hän valmensi Lingmania usean vuoden HJK:n nuorisojoukkueissa sekä Klubi 04:ssa.

- Lucasissa on valtavasti taitoa ja potentiaalia, Koskela kehuu.

- Hän näkee pelin tavalla, johon ei ihan jokainen kaveri kykene. Hän on pelaaja, joka pystyy antamaan viimeisellä hyökkäyskolmanneksella sen ratkaisevan syötön ja on sitä kautta ratkaisemassa otteluita.

Koskela kuitenkin huomauttaa, että kyse on edelleen nuoresta ja kehittyvästä pelaajasta.

- Lucasin potentiaalin lunastaminen vaatii sekä häneltä että meiltä valmennukselta kovaa päivittäistä työtä, RoPS:n päävalmentaja painottaa.

Napapiirille Koskelan ja peliajan perässä.

Vastavuoroisesti Toni Koskela oli Lucas Lingmanille itselleen yksi tärkeimmistä syistä vaihtaa pääkaupunkiseudulta RoPS-paitaan. Hänellä olisi ollut HJK:n kanssa kauden 2018 loppuun ulottuva sopimus.

- Peliaika, vastuu ja valmennus, Lingman vahvistaa päätökseensä vaikuttaneet seikat.

- Tunnen Tonin erittäin hyvin, samoin kuin hän tuntee minut. On helpompaa tulla uuteen seuraan ja uuteen joukkueeseen, kun ympäristö on entuudestaan edes osittain tuttu.

Viime kaudella Lingmanin peliaika HJK:ssa lisääntyi syksyä kohden, mutta onnistuessaan RoPS:ssa olisi tarjolla huomattavasti suurempi rooli.

Lingman katsoo nöyrästi kohden tulevaa. Sopimuksessa on optio kolmesta vuodesta, mutta ensimmäinen tavoite vasenjalkaisella keskikenttämiehellä on vakiinnuttaa paikka joukkueessa.

- Tietenkin toive on edetä myös omalla uralla, mutta lähiajan tähtäin on joukkueen menestymisessä, omassa onnistumisessa sekä vastuun saamisessa, Lingman kertoo.

RoPS:n harjoituskausi jatkuu loppiaisen jälkeen maanantaina 8. tammikuuta. RoPS:n avausottelu Suomen Cupissa on vieraspeli Musan Salamaa vastaan tammikuun 27. päivä Porin Karhuhallissa.

Lucas Lingman

Syntynyt: 25.1.1998 Espoo
Pituus: 174 cm
Pelipaikka: Keskikenttäpelaaja
Junioriseurat: Honka, HJK
Seurat: Klubi 04, HJK

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen

Luettu 3844 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309