ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 21 joulukuu 2017 20:55

Juho Luukkonen liittyy RoPS:n valmennustiimiin

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juho Luukkonen liittyy RoPS:n valmennustiimiin Kuva: Pasi Pikkupeura

Mikkeliläislähtöinen Juho Luukkonen, 35, on Rovaniemen Palloseuran uusi maalivahtivalmennus- ja nappulapäällikkö sekä nappula-Tutor. Luukkonen siirtyy Napapiirille Kemin Palloseurasta.

RoPS:ssa Juho Luukkonen tulee jatkamaan Ossi Koskelan aloittamaa ansiokasta työtä sekä maalivahtivalmentajien että nappulavalmentajien kouluttajana ja toiminnan organisoijana. Luukkonen liittyy samalla RoPS:n edustusjoukkueen valmennustiimiin.

Omalla pelaajaurallaan Luukkonen edusti Mikkelin Palloilijoita nuorimmista ikäluokista aina edustusjoukkueeseen saakka. MP:n lisäksi Luukkonen on pelannut Ykköstä myös JJK:n ja PS Kemin paidassa.

KePS:n junioripäälliköksi Luukkonen liittyi kaudelle 2014. Luukkosen alaisuudessa KePS kasvoi neljän vuoden aikana Meri-Lapin merkittävimmäksi juniorijoukkueeksi. Kemin Palloseuralla on tällä hetkellä yli 450 pelaajaa. Kaudella 2016 Luukkonen oli myös Veikkausliigajoukkue PS Kemin maalivahtivalmentaja.

Muun toiminnan ohella Luukkonen toimii edelleen Palloliiton Pohjois-Suomen pelaajavalmennuskouluttajana.

Luukkosen palkkaaminen on tärkeä osa RoPS:n omaa juniorityön strategiaa. Toimitusjohtaja Petri Jaatinen haluaa kuitenkin korostaa jatkuvaa yhteistyötä kaikkien alueen toimijoiden kanssa.

- Tulemme jatkossakin kehittämään Rovaniemen nappulatoimintaa yhdessä meidän naapuriseurojemme kanssa, Jaatinen painottaa.

- Olemme tukena muille seuroille muun muassa nappulaohjaajien kouluttamisessa. Sen lisäksi yksi meidän päämäärämme on maalivahtivalmennuksen kehittäminen koko Lapin alueella.

Luukkonen itse löytää vahvuutensa nimenomaan nuorimpien ikäluokkien valmennuksessa. RoPS:ssa hän tulee toimimaan sekä valmentajien kouluttajana että esimiehenä.

- Meidänkin on keskityttävä pelaajapolun alkupäähän, Luukkonen näkee.

- Oikeita asioita on tehtävä mahdollisimman laadukkaasti mahdollisimman varhain. Nappulaikäisinä luodaan ne pohjat, joiden ansiosta tulevaisuuden ropsilaiset ovat entistäkin valmiimpia, kun he astuvat kohti huippuvaihetta.

RoPS:n edustusjoukkueessa Luukkonen liittyy Toni Koskelan ja Pasi Tuutin johtamaan valmennustiimiin. Tuutti ja Luukkonen tuntevat toisensa jo entuudestaan, jonka lisäksi he ovat molemmat myös junioripuolen valmennuksesta vastaavia. Tuutilla ovat ikäluokat 13 vuodesta ylöspäin.

Edustusjoukkueessa Luukkonen jakaa maalivahtivalmennuksen tehtävät osittain Antonio Regueron kanssa.

- Varmasti olen välillä kentälläkin, mutta minun vastuulle jäänee enemmän sisällön suunnittelu ja koko toiminnan organisointi, kun taas Antonio on enemmän suorittavassa portaassa, Luukkonen näkee.

Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkue kokoontuu täydellä valmennustiimillä ensimmäisen kerran loppiaisen jälkeen 8. tammikuuta. RoPS:n Suomen Cupin avausottelu on 27. tammikuuta vierasottelulla Musan Salamaa vastaan.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 4408 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309