ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 04 joulukuu 2017 20:18

Au Revoir, Monsieur Stavitski

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Au Revoir, Monsieur Stavitski Kuva: Oona Sarajärvi

Charles de Gaullen lentokenttä Pariisin pohjoispuolella on Euroopan toiseksi vilkkain, mutta tällä hetkellä kaaokselta vaikuttava ihmisvilinäkin vaikuttaa suorastaan rauhoittavalta. On maanantain aamupäivä ja kentällä lentoa Helsinkiin odottaa helpottunut nuorukainen.

Nyt saa hetken istua. Timo Stavitskin viimeiset viikot ovat olleet hänen elämänsä toistaiseksi hektisimmät. Stavitskin kauppa Rovaniemen Palloseurasta vahvistettiin viikonloppuna, mutta sitä ennen lepotauot Veikkausliigakauden päättymisen jälkeen ovat olleet vähissä.

Marraskuun maaottelukomennusta seurasi kutsu FC Barcelonan vieraaksi. Barcelonasta hänet haettiin tutustumaan Toulousen organisaatioon. Jossain välissä noudettiin muuttokuorma Napapiiriltä, neuvoteltiin agenttien välityksellä, skannailtiin papereita ja allekirjoitettiin papereita.

Välillä kaikki oli jo selvää, kunnes edessä oli taas avoimia vaihtoehtoja. Lopulta varattiin lento uudelleen Ranskaan, allekirjoitettiin lisää papereita, skannailtiin papereita ja nyt ollaan tässä.

Timo Stavitski siirtyy neljän ja puolen vuoden sopimuksella Ranskan pääsarjassa pelaavaan SM Caeniin. Hänestä tuli yhdessä viikonlopussa täysammattilainen, johon uusi seura on sijoittanut huomattavan summan, ja jolta tullaan myös odottamaan huomattavia tekoja.

- Vaikea tätä tunnetta on avata. Odottava, jännittynyt, mutta ennen kaikkea helpottunut, kun kaikki on lopultakin saatu vietyä päätökseen, kentältä tavoitettu Stavitski huokaisee.

- Vuosi sitten lähtö ulkomaille oli pelkkä unelma. Oikeasti edes kaksi kuukautta takaperin en olisi uskonut, että näin tulee käymään.

Pitkään tarkkailijoiden kiikarissa

Stavitski on kuitenkin ollut seurojen tiedossa ja häntä on tarkkailtu pidemmältä ajalta. Suorat keskusteluyhteydet seurojen kanssa avautuivat vasta Veikkausliigakauden päätyttyä.

Siirto ulkomaille ei ollut yllätys sinänsä. Stavitskin uraa on rakennettu määrätietoisesti ja nousujohteisesti, mutta siirron aikainen ajankohta yllätti jopa pelaajan itsensäkin.

- Klubi 04:n jälkeen arvioimme, että kaksi tai korkeintaan kolme vuotta Veikkausliigassa olisi se aika, jonka jälkeen olisi jo siirryttävä ulkomaille, Stavitski kertoo aikataulustaan.

- Nyt loppu on enää minusta kiinni. Ranskan pääsarjassa pelaa kuitenkin todella kovia nimiä. Jos kaikki onnistuu nappiin, saatan itsekin olla parin vuoden sisään pelaamassa maailman huippuja vastaan.

Omaan kokemukseensa peilaten Stavitski rohkaisee muitakin nuoria pelaajia hakemaan rohkeasti sellaista Veikkausliigaseuraa, jossa heille on luvassa oikea rooli sekä vastuuta.

RoPS:ssa saamastaan mahdollisuudesta Stavitski on syvän kiitollinen.

- On paljon asioita, jotka Rovaniemellä toimivat, ja myös kannattajilta saamani tuki oli merkittävä. Suurin yksittäinen asia oli silti se, että minulle annettiin tilaisuus ja minuun luotettiin, Stavitski kiittelee.

- Ja siitä iso kiitos kuuluu Juha Maliselle, joka antoi minulle vastuuta ja Matti Kilpelälle, jonka kanssa työskentelin tiiviisti. Ilman heitä ja tätä RoPS:n mahdollisuutta siirtoa Ranskaan ei olisi tapahtunut.

Rovaniemen Palloseura kiittää ja onnittelee Timo Stavitskia loistavasta mahdollisuudesta. Stavitski jäi vuoden visiitilläänkin pysyvästi RoPS:n historiaan sekä kannattajien sydämiin.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 3560 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309