ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 17 marraskuu 2017 13:32

Timo Stavitski näytillä FC Barcelonaan

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Timo Stavitski näytillä FC Barcelonaan Kuva: Timo Stavitski

Päivälleen vuosi sitten Timo Stavitski saapui ensimmäisen kerran Napapiirille tutustumaan uuteen seuraansa Rovaniemen Palloseuraan. Takana on yksi näyttävä kausi Veikkausliigassa, ja tällä hetkellä Stavitski on jo antamassa näyttöjä FC Barcelonan organisaatiolle.

Viime kaudella Veikkausliigaan nousi yksistään Rovaniemen Palloseuran kautta lukuisia nuoria ja lupaavia kotimaisia pelaajia. Heistä Timo Stavitskin nimi merkattiin useammankin tarkkailijan muistivihkoon.

Stavitski on vasta 18-vuotias pelaaja. Hän nousi heti ensimmäisellä kaudellaan Veikkausliigassa merkittävään rooliin Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkueessa, mutta pysytteli kaikkein suurimpien otsikoiden ulkopuolella.

RoPS:n otteluita tiiviisti seuraavat olivat kuitenkin pistäneet miehen merkille. Samoin olivat kansainväliset pelaajatarkkailijat. Stavitskilla on selkeä maailmanluokan ominaisuus, jonka ansiosta jopa FC Barcelona on hänestä kiinnostunut.

Se on hänen räjähtävä nopeutensa. Stavitski jättää vastustajansa heti ensimmäisellä askeleella, jonka jälkeen Veikkausliigasta ei viime kaudella löytynyt pelaajaa, joka olisi kyennyt vastaamaan Stavitskin juoksuun.

Nopeus näkyi tilastoissa. Stavitski oli koko Veikkausliigassa eniten keskityksiä jaellut pelaaja. Valtaosa RoPS:n vaarapaikoista luotiin juuri Stavitskin oikealta laidalta. Muutamaan otteeseen Stavitski pääsi väläyttelemään myös omaa viimeistelytaitoaan. Uran avausmaali syntyi heti kauden ensimmäisessä ottelussa.

Tiiviissä seurannassa pitkin kautta

Ensimmäisen kerran FC Barcelonan edustajat olivat paikan päällä tarkkailemassa Stavitskia lokakuun lopulla kotiottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Seuraava mahdollisuus avautui viime viikolla Suomen U19 maajoukkueen leireillessä Espanjassa, jossa Suomi kohtasi harjoitusotteluissa Norjan sekä Ruotsin.

- Ruotsi-ottelun jälkeen olin jo kävelemässä kohden pukukoppia, kun yksi Barcelonan edustajista otti minut ystävällisesti sivuun, Stavitski itse muistelee viikon takaista.

- Hän tiedusteli, olisiko minulla mahdollisuus jäädä vielä viikoksi treenaamaan Espanjaan, ja samalla tutustumaan FC Barcelonan organisaatioon. He olivat jo hankkineet minulle hotellin, ja siitä se sitten lähti.

Toistaiseksi Stavitski on harjoitellut Barcelonan U19 ja U21 -ikäisten mukana. Harjoituksissa erot Veikkausliigaan ovat havaittavissa, mutta samalla kotimaan sarjakin erottuu omine vahvuuksineen.

- Täällä harjoitukset kestävät kolme tuntia, ja viikkoon on mahtunut yksi vapaapäivä. Sen huomaa heti, että pelaajat ovat täällä taitavampia. Ihan joka ikinen kaveri, Stavitski myöntää.

- Mutta. Vaikka taso on kokonaisuutena kovempi, niin Veikkausliigaan verrattuna me olemme Suomessa fyysisempiä. Siellä joutuu - tai pääsee - rouhimaan enemmän.

Stavitski harjoittelee Barcelonan matkassa vielä tänään perjantaina. Illalla on lento Helsinkiin, josta maanantaina piipahdetaan Rovaniemellä ennen lyhyttä taukoa. Kokonaisuutena viikko Barcelonassa on ollut Stavitskille lupauksia antava kokemus.

- Kyllä he minua Barcan B-joukkueeseen katselevat. Se olisi lähtökohta, tyytyväisen kuuloinen Stavitski päättää.
Rovaniemen Palloseuran osalta edustusjoukkueen harjoituskausi jatkuu joulukuun 4. päivä, jolloin vetovastuun ottaa Stavitskillekin entuudestaan tuttu RoPS:n uusi päävalmentaja Toni Koskela. Koskela oli Stavitskin valmentajana jo toissa kaudella Klubi 04:ssä.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Timo Stavitski

Luettu 7419 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309