ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 10 marraskuu 2017 11:55

Toni Koskela Rovaniemen Palloseuran päävalmentajaksi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Toni Koskela Rovaniemen Palloseuran päävalmentajaksi Kuva: Pasi Pikkupeura

Päättyneellä kaudella Klubi 04:n Ykköseen nostanut Toni Koskela, 34, on Rovaniemen Palloseuran seuraava päävalmentaja. RoPS:n ja Koskelan sopimus on kolmivuotinen.

Päävalmentajaehdokkaita kartoittaessaan RoPS haki erityisesti nuorta, nousevaa ja kunnianhimoista valmentajatyyppiä, jolla on jo antaa näyttöjä osaamisestaan.

Koskela on entinen pääsarjatason keskikenttäpelaaja, joka on edustanut Veikkausliigassa mm. Jokereita ja KooTeePeetä liki sadan ottelun verran. Ulkomailta Koskelan pisin jakso on Norjasta pääsarjajoukkue Molden paidasta.

Pelaajana Koskelan oma aktiiviura päättyi vammojen vuoksi jo 26-vuotiaana, jonka jälkeen hän on keskittynyt tiiviisti valmentamiseen.

Koskela on toiminut HJK:n apuvalmentajana kaudesta 2013 saakka voittaen kolme Suomen mestaruutta kahden eri päävalmentajan alaisuudessa.

Kaudesta 2015 lähtien Koskela on toiminut myös HJK:n junioreista koostuvan reservijoukkue Klubi 04:n päävalmentajana. Menestyksekäs jakso nuorten pelaajien parissa päättyi tänä syksynä Ykkösen nousujuhliin.

- Seurasin usean kauden ajan toimintaa Suomen suurimmassa ja menestyneimmässä organisaatiossa. Se antoi ja opetti itselleni paljon, Koskela kertoo.

- Koen myös, että onnistuin tehtävässäni ja saatoin jättää paikan sellaiseen tilaan, josta seuraajan on hyvä jatkaa. Nyt tuntui, että on oikea hetki ottaa omalla uralla  seuraava haaste.

- Ehdottomasti odotan innolla tulevaa. Aina pitää pyrkiä kehittymään, ja siihen tämä seuraava kolmivuotinen on erinomainen tilaisuus, Koskela taustoittaa syitään vaihtaa Pääkaupunkiseudulta Napapiirille.

Rovaniemen Palloseura on paaluttanut seuran pitkän tähtäimen strategiaksi nuorten pelaajien kehittämisen, johon sisältyy sekä omaan juniorityöhön panostaminen että ylipäätään nuorten lahjakkuuksien houkutteleminen.

Napapiirin joukkueelle on vuosien myötä kehittynyt myös selkeä pelillinen identiteetti. Tämän yhtälön jatkamiseen Koskela uskoo olevansa RoPS:lle oikea mies.

- Minulla on näkemys siitä, millainen hyvä suomalainen nuori pelaaja tällä hetkellä on, sekä mitä meidän on seurana tehtävä, jotta voimme auttaa pelaajaa tulemaan vieläkin paremmaksi, Koskela sanoo.

- Jos ajatellaan pelifilosofiaa, olen mieltynyt RoPS:n viime vuosien aggressiivisuuteen ja energiaan. Siitä haluan pitää kiinni jatkossakin, mutta erojakin on varmasti tulossa, etenkin hyökkäyspelaamisen osalta.

Ensimmäisen kerran Toni Koskela kokoaa uuden joukkueensa yhteen joulukuun alussa. Rovaniemen Palloseuran pelillinen kausi alkaa tammikuun lopulla Suomen Cupin lohkovaiheen otteluilla.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 4617 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309