ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 28 lokakuu 2017 19:17

RoPS kaatoi jättiläisen - Klubi taipui toistamiseen kotonaan

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS kaatoi jättiläisen - Klubi taipui toistamiseen kotonaan Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura päätti Veikkausliigakauden 2017 kunniakkaasti taistelen ja rinta pystyssä. Kauden päätösottelussa Helsingin Jalkapalloklubi kaatui Sakari Tukiaisen ja Simo Roihan maaleilla 2-3 (1-1).

Harvemmin jalkapallo-ottelusta poistuu kaksi tyytyväistä joukkuetta. Vaikka panoksia sarjasijoitusten suhteen ei ollut käytännössä kummallakaan, oli sekä HJK:lle että RoPS:lle kunnia-asia päättää kausi voitonjuhliin.

Välittömästi päätösvihellyksen jälkeen Klubi-leiri oli hetken nureana, mutta pian tunnelmat vaihtuivat riemukkaaseen juhlintaan. HJK kuitenkin on tämän kauden tuplamestari ja palasi selkeällä marginaalilla kotimaisen jalkapallon huipulle.

Myös RoPS sai haluamansa. Haaste tiedettiin kovimmaksi mahdolliseksi tässä valtakunnassa, mutta kertaalleen RoPS oli jo siinä onnistunut. Ei ollut mitään syytä, miksi HJK:ta ei kyettäisi voittamaan kotonaan toistamiseen saman kauden aikana.

- Satsasimme niihin asioihin, joita olemme yrittäneet viimeiset neljä vuotta joukkueeseen takoa, silmin nähden tyytyväinen RoPS-luotsi Juha Malinen kertoi pelin jälkeen.

- Tänään onnistuimme viemään tekemisemme aiemmin nähdystä vielä seuraavalle tasolle. Se ilmeni erityisesti rohkeudessa ja eteenpäin menemisessä. Kentällä nähtiin monia hyvä tapahtumasarjoja.

RoPS:n pelaaminen ei ollut pelkkää prässäämistä ja rikkomista. Tänään RoPS pystyi haastamaan HJK:n myös pallollisena.

HJK oli ajoittain vaikeuksissa RoPS:n edessä, eikä Antonio Reguerolle kertynyt kuin yksi näyttävämpi jalkatorjunta. HJK:n maaleissa tosin Reguerokin oli voimaton.

- Onnistuessaan meidän pelityyli toimii erinomaisesti juuri vierasotteluissa. Se ei ole pelkkää prässäämistä, vaan siihen kuuluvat myös hallintajaksot, Malinen näki.

- Kotonaan vastustaja haluavat yleensä pelata kontrollin kautta, josta HJK on maamme ykkösesimerkki. Klubi ei suostu pelaamaan suoraviivaista. Tällainen taas antaa meille mahdollisuuden iskeä omalla prässillämme. 

RoPS:n maaleista vastanneet Simo Roiha ja Sakari Tukiainen ansaitsivat päävalmentajan tunnustuksen.

Avausmaalin Tukiainen pääsi puskemaan suoraan kulmapotkusta. HJK:n tasoituksen ja johtomaalin jälkeen Roiha nosti RoPS:n takaisin voittotaisteluun. Vapaapotku hiukan kuudentoista rajan takaa kaarsi muurin oikealta puolen tyhjään HJK-maaliin.

Voittomaalin iski jälleen Tukiainen ainoastaan viisi minuuttia ennen päätösvihellystä. Kauniin kombinaation päätteeksi Aapo Heikkilän matala keskitys löysi oikea-aikaisesti HJK-maalille juosseen Tukiaisen.

- Sakarilla riittää vielä tekemistä, mutta hänen työmoraalinsa on hirmuisen vahva. Kun hän pystyy käyttämään tätä parasta ominaisuuttaan myös pelissa, alkaa hyviä asioita tapahtumaan, Malinen kehaisi.

- Simo nostettiin jo puolitoista kuukautta sitten meidä suorien erikoistilanteiden antajaksi. Osuessaan hänellä on varsin oikeanlainen potkutekniikka, josta tänään nähtiin maalin lisäksi muitakin herkullisia palloja.

RoPS kiittää kaikkia koti- ja etäkannattajia lopulta varsin loisteliaasta kaudesta! Pelaajat poistuivat lomille käytännössä välittömästi ottelun päätteeksi, mutta taustalla työt vasta alkavat. Uutisia odotellessa.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 3151 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309