ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 27 lokakuu 2017 21:25

Vielä kerran, pojat - Kauden loppunäytös on käsillä

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Vielä kerran, pojat - Kauden loppunäytös on käsillä Kuva: Oona Sarajärvi

Juha Malinen astelee pelaajien keskelle ja komentaa ohjeet seuraavaan harjoitteeseen. Kädet korostavat muutenkin kantavaa ääntä, ja pelaajat kuuntelevat. Keskuskentän eteläpäädyn näyttö osoittaa miinus neljää astetta.

Hengitys höyryää hieman. Ensilumi laskeutui Napapiirille pari päivää aiemmin ja peittelee edelleen kentän laidan lämmittämättömät nurmialueet.

Näky on kotoisa. On lokakuun loppu, ja Rovaniemellä pelataan edelleen jalkapalloa - ja pelataan niin pitkään, kunnes kaupunki katkaisee lämmöt talven ajaksi.

Kentän liepeille ilmaantunut kuvausryhmä kuitenkin kielii, että jotain erikoista lienee tapahtumassa.

Paikalla ei parveilisi toimittajia, jos kyseessä olisivat täysin normaalit otteluun valmistavat harjoitukset. Mikä on kummastus sinänsä, sillä juuri niissä harjoituksissa olisi saatavilla myös tuorein tieto joukkueesta.

Medialla päivän ykköspuheenaihe on tietenkin suuri liikutus ja Juha Malisen viimeiset harjoitukset Rovaniemen Palloseuran peräsimessä.

Toimittajien kysymykset ovat valmiina. Miltä nyt tuntuu? Onko haikeaa? Miten tässä seuran oikein käy?

Juha antaa kameralle kohteliaat vastaukset, jonka perään siirtyy nopeasti Keskuskentän yläkertaan lounastamaan yhdessä RoPS:n talkoolaisten sekä edustuksen pelaajien kanssa.

- Tässä on vietelty jäähyväisiä viimeiset pari viikkoa, niin hankala tähän on enää suurta loppuhuipentumaa keksiä. Helpottaa paremminkin, Malinen naureskelee ruokailun lomassa.

Asiaa on kuitenkin pakko kysyä päävalmentajalta itseltään, koska sama pyörii monien muidenkin mielen päällä. Mitkä olivat tunteet, kun viimeiset harjoitukset RoPS:n päävalmentajana olivat takana?

- Positiiviset. Seuran tulevaisuus näyttää valoisalta. Meillä on kymmenkunta pelaajasopimusta, joista valtaosa on suomalaisia lahjakkuuksia. Tällaisessa tilanteessa on helppo vaihtaa tehtäviä, pian uusi ex-päävalmentaja muotoilee.

- Harjoitusten aikana oli myös huojentava havaita, kuinka pelaajien jalka nousi edelleen. Heistä aistii, että meillä on vielä yksi tärkeä tapahtuma edessämme.

Se viimeinen tärkeä tapahtuma otellaan huomenna lauantaina. Veikkausliigakauden päätösottelussa piskuinen RoPS kohtaa suomalaisen jalkapallon jättiläisen Helsingin Jalkapalloklubin.

Parin vuoden taaperruksen jälkeen Klubi on palannut valtaistuimelle. Huomenna Veikkausliigan Mestaruuspatsas kohoaa kohden Töölön iltaa ylivoimaisen piste-eron turvin. Aiemmin syksyllä HJK varmisti myös Cupin mestaruuden.

Onko HJK jo liiankin ylivoimainen Suomeen?

- Ei. Olen sitä koulukuntaa, jonka mielestä HJK:n on oltavakin meidän keihäänkärki. Suunnannäyttäjä ja kalifi, Malinen vastaa napakasti.

- Eivät muut paikkakunnat pitkään sellaista näytelmää siedä. Lopulta tulee nousemaan haastajia, jotka himoitsevat kalifiksi kalifin paikalle. Ja silloin suomalainen jalkapallo on ottanut selkeitä askelia kehittyäkseen.

Tämän kauden näytelmässä Rovaniemen Palloseura on haastajista ainoa, jonka edessä Helsingin Jalkapalloklubi on edes hetkeksi joutunut vetäytymään. Kukaan muu ei ole kyennyt kaatamaan Klubia heidän kotikentällään.

Elokuussa Rovaniemen Palloseura ryösti pisteet Klubin pyhimmästä, Töölön Jalkapallostadionilta. Sen järkytyksen koettuaan HJK ei ole menettänyt sarjassa pistettäkään.

Veikkausliigakauden päätöskierros Helsingin Jalkapalloklubi vastaan Rovaniemen Palloseura lauantaina 28.10. Telia 5G Areenalla kello 14.00.  

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1669 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309