ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 26 lokakuu 2017 13:45

Juuso Hämäläinen jatkaa Rovaniemen Palloseurassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juuso Hämäläinen jatkaa Rovaniemen Palloseurassa Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran tulevan kauden runko vankistui merkittävällä pelaajasopimuksella. RoPS ja puolustaja Juuso Hämäläinen, 23, ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen kaudesta 2018.

Alkujaan Rasio Futiksen kasvatti siirtyi FC Interin A-nuorista Veikkausliigassa pelaavan FC Interin edustukseen kaudelle 2013. Hämäläinen oli vielä alle parikymppinen, mutta vakiinnutti nopeasti paikkansa Interin avauskokoonpanossa.

Rovaniemelle Hämäläinen vaihtoi keväällä 2016. RoPS:n mukana Hämäläinen on saanut alleen kaksi ehjää kautta Veikkausliigassa, ja on samalla noussut RoPS:n tämän hetken johtavaksi keskuspuolustajaksi.

- Mukava jäädä Napapiirille, Hämäläinen kertoo tyytyväisenä päällimmäiset tuntonsa.

- Punnitsimme taustojen kanssa erilaisia vaihtoehtoja ja totesimme, että oman kehitykseni kannalta kaikkein paras ratkaisu on jatkaa RoPS:ssa - ainakin vuoden ajan.

Kuluvalla kaudella Hämäläinen sekä parinsa Ivan Tatomirovic ja maalivahti Antonio Reguero ovat muodostaneet kokeneen kolmikon, jonka varaan RoPS:n puolustus on kyennyt luottamaan.

Kesän käänteistä huolimatta joukkueen kuntokäyrä onkin ollut syksyä kohden nouseva. RoPS sai varmistettua sarjapaikkansa hyvissä ajoin ja tavoitteli jo sijoitusta Veikkausliigan kuuden parhaan joukossa.

- On myönnettävä, että välillä oli henkisestikin kuluttavia jaksoja. Äijiä vaihtui ja pelit meni miten meni, mutta loppujen lopuksi voimme olla tyytyväisiä siihen, mihin suuntaan joukkue on edennyt, Hämäläinen kehaisee.

- Nyt meidän lähtökohdat ovat aivan toiset kuin vuosi sitten, ja se antaa valtavasti virtaa pian alkavalle pre-seasonillekin. On halu kehittyä ja mennä eteenpäin niin henkilökohtaisella tasolla kuin joukkueenakin.

Ensi kautta peilaten Hämäläistä miellyttää erityisesti nuorten pelaajien nousu.

- Monen pelaajan taso on noussut silmin nähden suoraan saadun vastuun myötä, liki 140 Veikkausliigaottelun keskuspuolustaja näkee.

- Tulevan joukkueen runko näyttää hyvältä jo nyt. Useampi kokenut pelaaja jatkaa, ja nuoret ovat saaneet runsaasti kokemusta. Vielä kun saamme muutaman pelaajan lisää, niin asetelmat ovat aivan toiset kuin viime keväänä.

Rovaniemen Palloseuran kauden päätösottelu on tulevana lauantaina Helsingissä. RoPS kohtaa Töölön Jalkapallostadionilla Helsingin Jalkapalloklubin kello 14.00. Ottelun näyttävät suorana Ruutu+, IS Extra sekä Oliver's Corner.

Juuso Hämäläinen

Syntynyt: 1993 Raisio, Suomi
Pelipaikka: Keskuspuolustaja
Pelinumero: 47
Pelannut RoPS:ssa: 2016 -
Edellinen seura: FC Inter

Veikkausliiga: 139 ottelua
Suomen Cup: 19 ottelua
Liigacup: 9 ottelua
Eurooppaliiga: 5 ottelua

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2501 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309