ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 15 lokakuu 2017 22:22

RoPS suvereeniin voittoon Vaasan Palloseurasta

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS suvereeniin voittoon Vaasan Palloseurasta Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran erinomainen syysvire jatkui tänään myös Vaasan Palloseuraa vastaan. Kahdella Eetu Muinosen ja yhdellä Lassi Lappalaisen maalilla VPS kaatui puhdasnumeroisesti 3-0 (2-0).

RoPS:n voitto tummensi entisestään Vaasan syksyä. Koko Veikkausliigaa hiertävä mysteeri on, kuinka vielä heinäkuussa Tanskan pääsarjassa pelaavan Brøndbyn kaatanut joukkue ei ole voittanut 14 viimeiseen otteluun kertaakaan.

- Kannattaa edelleen muistaa VPS:n pelit juuri Brøndbytä ja myös Ljubljanaaa vastaan. Ne olivat upeita otteluita, vaikka homma juuri nyt on jostain syystä kadoksissa, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen lohduttaa.

RoPS:n ja VPS:n edellisessä kohtaamisessa Vaasan Elisa Stadionilla RoPS antoi Vaasan - tavaramerkkinsä mukaisesti - pitää ja kierrätellä palloa pitkiäkin jaksoja.

Sunnuntaina Rovaniemen Keskuskentällä RoPS iski aktiivisesti kiinni. Aivan ottelun ensimmäistä kymmentä minuuttia lukuun ottamatta VPS:llä oli vaikeuksia ennättää pois RoPS:n prässin alta.

- VPS:aa vastaan on pelattava joko tai. On joko prässättävä korkealta tai sitten vetäydyttävä, Malinen taustoittaa.

- Välimaastoon joutuminen syö energiat. Jos VPS:aa vastaan prässissä tulee pienikin viive, taas joudut juoksentelemaan ilman palloa. Tämän takia minunkin oli pitkästä aikaa pakko ohjata peliä ottelun aikana.

Malisen miehistö onnistui suunnitelmassaan ja riisui VPS:n aseettomaksi. Andre Clennonin alkuminuuttien puolittainen läpiajo jäi vaasalaisten ainoaksi todelliseksi vaarapaikaksi.

Jälkikäteen katsottuna ottelu ratkesi jo RoPS:n avausmaaliin seitsemännellä minuutilla.

Kulmapotkun jälkitilanteesta VPS:n Samu Volotinen onnistui vaivoin torjumaan Juho Hyvärisen painavan puskun. Paluupallolle osui Eetu Muinonen, joka hallitusti sijoitti yhdellä kosketuksella kauden toisen osumansa.

- Yksi Juhon vahvuus on pääpelivoima. Nyt hän osoitti vahvuuttaan juuri oikeassa paikassa, Malinen kiitteli.

- Juho on tyypillinen pakki, mutta tänään häntä peluutettiin ylempänä laiturina. Silloin kun me prässätään, tällaiset puolustusorientoituneet kaverit hoitavat sen velvoitteen todella tunnollisesti.

Hyvärisen lisäksi isossa roolissa avausmaalissa oli luonnollisesti myös viimeistelijä Eetu Muinonen. Muinosen maalitili aukesi pitkän odotuksen jälkeen vasta RoPS:n edellisessä ottelussa Kuopiossa.

- Eetussa on näiden parin päivän aikana nähnyt sen vapautuneisuuden, jonka yksi kimmokemaali toi. Tänään se vapautuneisuus synnytti kaksi maalia, Malinen viittasi samalla RoPS:n kolmanteen osumaan toisen jakson alussa.

- Hänellä oli malttia ja oikea-aikaisuutta. Nämä ovat henkimaailman juttuja, mutta samalla koko ympäristönkin on katsottava peiliin, pystyisikö itseluottamukseen vaikuttamaan muutoinkin, kuin että pelaaja itse tekee maaleja.

Ennen avausjakson päätösvihellystä RoPS siirtyi kaden maalin johtoon Lassi Lappalaisen unelmavedolla. Lappalainen haki itse keskelle ja laukoi kuudentoista rajalta yllättäen sisäkierteisenä Vaasan yläkulmaan.

Ottelun päätösosuma oli kuin RoPS:n pelisuunnitelmasta.

Kovan prässin alla VPS:n purku keskialueelle epäonnistui. Pallo siirrettiin muutamalla kosketuksella rangaistusalueen sisälle Nathan Willille. Willin nopea siirto löysi täysin vapaana olleen Eetu Muinosen.

RoPS:n kolmattakaan osumaa ei voida laittaa Vaasan Palloseuran maalivahdin piikkiin.

Viimeisillä minuuteilla nähtiin vielä hieno hetki Juha Malisen vaihdettua kentälle RoPS:n omat kasvatit Jarkko Luiron ja maalivahti Juhani Kankaan. Kyseessä oli kiitos pelaajille, ja samalla pieni muistutus useammallekin taholle.

- Juhani on harjoitellut meidän mukana tiiviisti kaksi vuotta, ja tämä oli pieni palkinto siitä, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kertaa.

- Hyvät ulkomaalaisvahvistukset tuovat meille aina lisää, mutta samalla se oli Rovaniemelle ja muillekin paikkakunnille pieni signaali siitä, mihin suuntaan meidän tulisi kotimaisessa jalkapallossa edetä.

Rovaniemen Palloseuran seuraava kotiottelu on jo tulevana perjantaina 20. lokakuuta kello 18.30. Tuossa ottelussa juhlistetaan kotikauden päättymistä vahvasti paikallisella ja lappilaisella teemalla.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2113 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309