ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 29 syyskuu 2017 18:22

SantaSport otteluennakko: Varmistuuko sarjapaikka? RoPS kohtaa JJK Jyväskylän

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
SantaSport otteluennakko: Varmistuuko sarjapaikka? RoPS kohtaa JJK Jyväskylän Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura ja JJK Jyväskylä pelaavat huomenna isoista panoksista. Molemmilla voi potentiaalisesti olla jo ensi kauden paikka Veikkausliigassa katkolla. Ottelu alkaa kello 17.00. Portit Keskuskentälle avautuvat kello 16.00.

Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa (S-Etukortilla 11 €) sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops

Perhelippu 20 € (2 aikuista + 2 lasta) on myynnissä ainoataan RoPS:n Bingolla sekä pelipäivänä portilla.

Veikkaus tukee RoPS:n junioritoimintaa jokaisesta RoPS:n linkin kautta pelatusta pelistä. Laita vetolaput sisään osoitteesta www.rops.fi/veikkaus

Otteluisäntänä tomii SantaSport.

JJK hamuaa pois suoran tippujan paikalta

Vielä elokuun alussa JJK:n suora tippuminen ensi kaudeksi Ykköseen näytti jotakuinkin varmalta. Viimeisen viiden ottelun aikana Kettupaidat ovat kuitenkin kirineet tasaisesti Helsingin IFK:n etumatkaa, eikä eroa karsijan paikalle ole enää kuin kolme pistettä.

Juha Pasojan luotsaama JJK lähti kauteen käytännössä vajaamiehisenä, mutta syksyn myötä täsmähankinnat sekä sairastuvan tyhjeneminen ovat pulpauttaneet jyväskyläläiset pohjamudista liki kuiville.

Merkittävin hankinta heinäkuun siirtoikkunan aikana oli serbihyökkääjä Saša Jovovićin kaappaaminen Ykkösen AC Oulusta. Jovović on nakutellut kymmenessä ottelussa kolme maalia ja muodostaa yhdessä Gaël Etockin kanssa vaarallisen hyökkäyskaksikon.

Pahasti vuotanutta puolustusta tilkitsemään JJK hankki 22-vuotiaan, Viron maajoukkueessakin esiintyneen laitapuolustaja Hindrek Ojamaan. Hindrek on RoPS:ssakin pelanneen Henrik Ojamaan nuorempi veli.

Kun Pasojalla on laittaa keskikentälle kokenut nelikko Tomi Petrescun johdolla, ei JJK kaadu ainakaan ylimpään kuusikkoonsa.

Edellisessä ottelussa FC Inter Turku tosin yllätti JJK Jyväskylän 1-3. Jyväskyläläisten kavennuksen viimeisteli vaihdosta kentälle tullut Samu Suoraniemi.

Malinen: Tiedämme JJK:n nousevan trendin

Rovaniemen Palloseura katkaisi edellisessä pelissään kolmen ottelun tappioputken taistelemalla FC Lahtea vastaan tasapelin 1-1. RoPS:n tasoituksen puski kulmapotkun jälkitilanteesta Ivan Tatomirovic.

Ottelun jälkeen rovaniemeläisleiriin tosin toimitettiin jobinpostia. Tatomirovicille tuomittiin kolmen ottelun pelikielto edellisen SJK-ottelun tapahtumien vuoksi. Rangaistus alkaa huomisesta JJK-ottelusta.

Vaikka RoPS:lla on keskuspuolustajan paikalle vaihtoehtoina mm. Leo Väisänen, on kolaus silti kova.

- Ivanin poissaolo on haaste, myöntää RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen.

- Ivan on ollut paitsi puolustuspäässä meidän paras katkoja, myös selkeästi meidän vahvin lenkki erikoistilanteissa. Nyt muiden on nostettava tasoaan.

RoPS:lle huomisella ottelulla voi olla iso merkitys. Voitto ja kolme pistettä takaisivat käytännössä sarjapaikan myös ensi kaudelle. 

- Olisihan se meille fraasillisesti kuin pieni mestaruus, jos pystyisimme varmistamaan sarjapaikan jo syyskuussa, Malinen huokaisee.

Ero karsijan viivaan on reiluhkon tuntuiset kymmenen pistettä, mutta otteluita on edelleen riittävästi, jotta asetelmat voivat muuttua. Sekä JJK että HIFK taistelevat tällä hetkellä olemassaolostaan.

- Tiedostamme erittäin hyvin JJK:n nousevan trendin. Osaltamme ennätimme itsekin olemaan siinä mukana, RoPS-luotsi palaa heinäkuun lopulla Jyväskylässä pelattuun 1-1 tasapeliin.

- Meidän on katsottava rehellisesti, kuinka elokuun puolivälistä lähtien JJK on tehnyt parempaa tulosta kuin me. Yksistään heidän hyökkäyskaksikkonsa Jovović-Etock on tehtaillut samassa ajassa 12 maalia kun me olemme saaneet joukkueena vain 8.

Edelliseen Lahti-otteluun verrattuna RoPS saa sentään hyökkäyspäähän hiukan apuja, kun Simo Roiha on jälleen pelikelpoinen. Hyökkäyspäässä on ollut myös Malisen painopisteet.

- Meidän on oltava selkeästi vaarallisempia sekä erikoistilanteissa että kenttäpelissä, Malinen painottaa.

- Varmasti meillä tulee olemaan pientä virittelyä kenttäryhmityksen suhteenkin. JJK on pelannut edelliset ottelunsa kohtalaisen selkeällä muotilla, ja siihen meidän on osaltaan reagoitava.

Joukkueiden edelliset kohtaamiset

Ke 24.5.2017 RoPS - JJK 2-1 (2-0)

20' 1-0 Emeka Eze
41' 2-0 Ivan Tatomirovic
64' 2-1 Elias Ahde

Ma 31.7.2017 JJK - RoPS 1-1 (0-0)

56' 1-0 Saša Jovović
80' 1-1 Juho Hyvärinen

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2492 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309