ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 17 syyskuu 2017 00:13

RoPS hallitsi - SJK:n avausmaali paljon ratkaisijana

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS hallitsi - SJK:n avausmaali paljon ratkaisijana Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura ja Seinäjoen Jalkapallokerho kohtasivat neljännen kerran tälle kaudelle. Tänä kesänä RoPS ei onnistunut SJK:n kaatamisessa. Pisteet matkasivat bussilla Seinäjoelle selvänumeroisesti 0-3 (0-1).

Loppunumerot eivät anna täyttä kuvaa ottelusta. Pelillisesti RoPS oli varsinkin avausjaksolla selkeästi hallitsevampi joukkue.

Erityisesti Timo Stavitskin laidalta RoPS onnistui luomaan vähintäänkin puolenkymmentä vaarallista maalipaikkaa. Jonain toisena päivänä ottelu oltaisiin vastaavista tilanteista paketoitu jo hyvissä ajoin.

- Pääsimme SJK:n prässistä läpi, koska meidän pelin avaaminen sujui hyvin. Keskikentällä meillä oli huomattavasti enemmän riistoja, joista pääsimme myöskin etenemään, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kehui.

- Saimme laskujeni mukaan 14 vaarallista keskitystä, joista SJK:n maalivahti poimi ehkä kaksi. Kun tuollainen määrä keskityksiä tulee, silloin tarvittaisiin sen pelipaikan kaveria, joka haastaa maalivahdit ja topparit.

SJK siirtyi johtoon aivan ottelun alkuminuuteilla. Yli 190-senttinen puolustaja Joel Mero nousi kulmapotkutilanteessa korkeimmalle ja puski lopulta ottelun ratkaisuosumaksi osoittautuneen maalin.

Toiselle jaksolle SJK:n päävalmentaja Brian Page vastasi Timo Stavitskin luomaan uhkaan. Laitapuolustaja Timo Tahvanainen sai antaa tilaa nuorelle Joonas Sundmanille.

RoPS:n takaa-ajo hankaloitui lopullisesti 65. minuutilla Simo Roihan toisen varoituksen myötä.

Roiha sai ensimmäisen varoituksensa avausjaksolla erotuomarin tulkittua RoPS-pelaajan filmanneen rangaistuspotkua Timo Tahvanaisen taklauksessa. Toinenkin varoitus oli tuomiona kova, mutta ehkä vähemmän tulkintoja herättävä.

Kotijoukkue ei alivoimasta häkeltynyt, vaan haki edelleen aktiivisesti tasoitusta.

- Meidän neljä ylintä pelaajaa tekivät tänään erittäin hyvän työn. Jäimme maaleitta, mutta siltikään en millään muotoa halua kritisoida heitä, vaan päinvastoin, Malinen tunnusti pelin jälkeen.

- Aika monen pelaajan osalta tulevaisuus tulee olemaan vielä ruusuinen ja komea. Mutta olemme nyt tilanteessa, jossa emme voineet reagoida kaikkiin tilanteisiin. Silloin tapahtuu välillä tällaisia juttuja.

Tilanteilla Malinen viittasi heinäkuun pelaajaliikenteeseen. Syksyn aikana kaikille avainpaikoille ei ennätetty löytämään korvaajia, ja yksi niistä oli peliä rakentava kymppipaikka.

- Mutta siltikin. Nämä tulokset voitaisiin välttää, jos vastustajaa ei päästettäisi heti 1-0 johtoon, Malinen napautti avausmaalin tilanteesta.

- Eihän lopputulos kerro siitä, mitä kentällä tapahtui. SJK oli joissain asioissa parempi, mutta vastaavasti niin olimme mekin. Yksi ero oli kuitenkin siinä, että joukkueista toinen taistelee tällä hetkellä mitaleista.

Lopputulos retkahti kolmen maalin eroon ottelun viimeisillä minuuteilla. RoPS:n noustessa rohkeammin SJK rankaisi.

Loppunumerot 0-3 iski lisäajalla Jesse Sarajärvi. Kyseessä oli puheenjohtaja Raimo Sarajärven pojalle uran ensimmäinen maali Veikkausliigassa.

Murheellisista lukemista huolimatta Juha Malinen ei vaipunut synkkyyteen, vaan palasi takaisin jo alkukaudesta tuttuun teemaan. Tämä vuosi on pitkälti rakentamista ensi kautta ja tulevaa varten.

- Ymmärrän pelaajien murheen tällaisessa tilanteessa, mutta toipuminen on aloitettava välittömästi. Tällä hetkellä tietyt asiat eivät vain riitä, ja niihin meidän täytyy paneutua ja harjoitella, päävalmentaja korosti.

- Uskon joukkueeni kanssa myös tietävän, mitkä ne asiat ovat. Seuraava mahdollisuus meillä on viikon kuluttua Lahdessa. Nyt olisi alokasmaista muuttaa kaikki, sillä tänäänkin peli näytti, että siinä on enemmän hyvää kuin huonoa.

Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on vieraissa FC Lahtea vastaan. Peli pelataan sunnuntaina 24.9. kello 18.30. Ottelun näyttävät Ruutu+, IS Extra sekä Rovaniemellä Oliver's Corner.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1948 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309