ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 15 syyskuu 2017 18:06

Lasten Pelipäivän otteluennakko: RoPS iskee SJK:n myrskyn silmään

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Lasten Pelipäivän otteluennakko: RoPS iskee SJK:n myrskyn silmään Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura ja Seinäjoen Jalkapallokerho kohtaavat huomenna lauantaina Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelu alkaa kello 17.00. Portit Keskuskentälle avautuvat klo 16.00.

Lasten Pelipäivänä kaikki lapset 0-15 vuotta pääsevät otteluun ilmaiseksi. Aikuisten liput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa (S-Etukortilla 11 €) sekä netissä: www.ticketmaster.fi/rops

RoPS - SJK on samalla Veikkauksen Respect -ottelu. Respect-ottelun kunniaksi Veikkauksen kanta-asiakaskorttia näyttämällä Veikkaus tarjoaa kaksi lippua yhden hinnalla.

Tarjousliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, pelipäivänä portilla sekä netissä osoitteessa: https://www.veikkaus.fi/fi/etuasiakas#!/2017-ale-veikkausliiga-2in1

Otteluisäntänä toimii Maalausliike Laitila. Ottelu löytyy Veikkauksen vetokohteista osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

Kauden neljäs kohtaaminen - Vieläkö Seinäjoella myrskyää?

Jos Rovaniemen Palloseuraa on kauden mittaan keikuteltu suuntaan jos toiseen, ovat Napapiirin mainingit lopulta laimeita Seinäjoella vellovaan myrskyyn.

Kevättalvella SJK:n ympärillä käynnistynyt kuohunta ei edelleenkään osoita laantumisen merkkejä. Kun RoPS ja SJK kohtaavat huomenna neljännen kerran tälle kaudelle, on mustapaitaisten peräsimessä jo kolmas eri päävalmentaja.

Viimeisimpänä kengän kuvaa näytettiin vielä heinäkuussa Rovaniemellä vierailleelle Manuel Rocalle. Seuran tiedotteen mukaan päävalmentajan ja pelaajiston kesken oli syntynyt erimielisyyksiä, jonka johdosta oli päädytty päävalmentajan erottamiseen.

Tällä hetkellä seinäjokisia komentaa Brian Page. Page tuntee SJK:n organisaation jo taannoisista Simo Valakarin ajoista lähtien, joten sisäänajovaihe jäänee lyhyeksi.

Mutta onko Page se herrasmies, joka valaa öljyä Seinäjoen laineille, selviää vasta tulevina viikkoina.

Ainakin Pagen alku oli lupaava. Alkuviikosta Pohjanmaan derbyssä SJK kaatoi paikallisvastustaja VPS:n Aristote Mboman ja Billy Ionsin maaleilla 2-1. Voitto nosti SJK:n takaisin taisteluun viimeisistä Europaikoista.

Juha Malinen: Seinäjoen puhurit vain osa totuutta

Muun jalkapalloilevan Suomen tapaan Seinäjoen tapahtumat on pistetty merkille myös Napapiirillä. RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kuitenkin korostaa, että tyrskyistä huolimatta kyseessä on edelleen laadukas joukkue.

- Se, mistä SJK on ollut viime aikoina julkisuudessa, on vain osa totuutta, Malinen tähdentää.

- Siellä on paljon hyvääkin ja takuuvarmasti vaarallisia pelaajia. Mekin olemme kohdanneet SJK:n tällä kaudella kolme kertaa, ja joka kerta on tullut turpaan.

Tappioon päättyi myös RoPS:n edellinen ottelu Tampereella.

Joukkue tosin taisteli urhoollisesti. RoPS joutui vieraspeliin hankalista lähtökohdista, hyvin kapealla miehistöllä ja vain kahden päivän palautumisella rankasta PS Kemi -ottelusta.

Siitä huolimatta RoPS sinnitteli johtoasemassa vielä kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä, mutta lopulta Ilves jyräsi laajemmalla materiaalillaan.

Malisen miehistö ei jäänyt tappiota surkuttelemaan. Lähtökohdat lauantaille ovat jälleen täysin erilaiset.

- Meidän tekeminen on tällä hetkellä selkeää. Viimeiset puolitoista kuukautta peli on ollut uomissaan ja pisteitäkin on tullut, Malinen kertoo.

- Niissäkin otteluissa, joista pisteitä ei ole tullut, on ollut hyvin helppo konkretisoida ne asiat, missä epäonnistuimme. Näin kävi Ilves-pelissäkin sekä Ilves-pelin jälkianalyyseissä.

Huomenna on Malisen mukaan RoPS:n tilaisuus näyttää, mitä Ilvestä vastaan opittiin.

- Tässä pelissä on kyse myös siitä, olemmeko me itse niin saakelin saamattomia, että häviämme tuolle SJK:n myrskyn silmälle neljä kertaa putkeen, ja ne vain vaihtelee valmentajia pelien jälkeen, RoPS-luotsi puhisee.

- Uskon, että olemme lauantaina valmiita, ja tiedämme, mihin meidän tulee satsata. Toivotaan kuitenkin, että meno Seinäjoella on sen verran rauhoittunut, ettei matsin jälkeen olla taas miettimässä seuraavia vaihdoksia.

Rovaniemen Palloseuran terveystilanne on tällä hetkellä hyvä. Poissa huomiselta on pelikieltoaan kärsivä Ivan Tatomirovic. Tatomirovicin varoitustili täyttyi Ilvestä vastaan.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1859 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309