ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 07 syyskuu 2017 23:46

Terveystalo otteluraportti: PS Kemi kaappasi Lapin hegemonian

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Terveystalo otteluraportti: PS Kemi kaappasi Lapin hegemonian Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura ja PS Kemi Kings kohtasivat kauden kolmannessa Lapin hegemoniaottelussa - Jänkäderbyssä. Inter-laina Albion Ademin maalilla PS Kemi onnistui ryöstöretkessään 1-0 (1-0).

Ennen tämänpäiväistä PS Kemi ei ollut voittanut Rovaniemen Palloseuraa kertaakaan RoPS:n kotikentällä. Myös Lapin valtikka oli kauden aiempien otteluiden perusteella tukevasti Napapiirillä.

RoPS aloitti derby-henkeen väkevästi. Vain vajaan viiden minuutin kohdalla Antti Okkonen riisti pallon keskialueella ja löysi tarkalla ristisyötöllä laidasta Timo Stavitskin. Stavitski taiteili itsensä keskitystilanteeseen, mutta puskupallo Sakari Tukiaiselle tuli aavistuksen hankalaan asentoon.

RoPS sortui kertaalleen ylihyökkäämiseen, ja Kemi iski. Kemin maalivahti Oskari Forsmanin käynnistämästä hyökkäyksestä Albion Ademi livahti vasemmasta laidasta täysin vapaaksi.

Antonio Reguero esitti ottelun aikana muutaman ilmiömäisen torjunnan, mutta tähän etukulmaan suuntautuneeseen vetoon edes Regueron refleksit eivät venyneet.

- Ensimmäisestä jaksosta jäi kuva, jossa meidän kaikilla neljällä ylimmällä kaverilla oli hakemista. Vaikka pallo oli meillä ja paine Kemin päädyssä, niin teimme liian paljon virheitä ylimmällä neljänneksellä, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kertasi.

- Kun meidän hyökkäykset venyivät, keskikentän muoto muuttui tavoitellusta kolmiosta linjaksi. Sen seurauksena linjan takaa alkoi löytymään tiloja, jotka Kemi hyödynsi.

Vaikka Kemin maali syntyi kontrollijakson sijaan RoPS:n nopean hyökkäyksen päätteeksi, korosti Malinen, että se oli seurausta samoista oireista.

- Keskikentällä oli tilaa tulla. Toki en ole nähnyt uusintoja, joten on vaikea sanoa, missä esimerkiksi meidän keskuspuolustus siinä tilanteessa oli. Heidänkin pelaamisensa jäi mietityttämään, vaikka tilanne tulikin laidalta, RoPS-valmentaja pohti.

Avausjaksolla RoPS hallitsi peliä ainoastaan pallonhallintaprosenteissa. Toisella jaksolla isännät pystyivät luomaan kontrollijaksoistaan myös maalipaikkoja.

Jakson paras tilanne avautui 70. minuutilla Nathaniel Willille. Juho Hyvärisen oivallus vapautti Willin Kemin puolustuslinjan taakse. Will onnistui harhauttamaan itsensä vetopaikalle, mutta puolustaja Matias Ojalan viime hetken uhrautuminen pelasti kemiläiset takaiskulta.

Loppua kohden otteet kovenivat. Tunteet kuohahtelivat, ja päätuomari sai jälleen osan huomiosta. Juha Malinen ei kuitenkaan halunnut laittaa mitään tuomaripelin piikkiin.

- Kun pelaa johdossa, se antaa tiettyä kovuutta, jonka Kemi erinomaisesti hyödynsi. He olivat enimmäkseen pallottomana, ja pallottomana yleensä myös taklataan. Pallollinen taklailee harvemmin, Malinen näki.

- Meiltä puuttui se pieni juttu. Kemi pelasi koko ajan varoitusten rajamailla, mutta lopputulos oli, että he osasivat hyödyntää tämän päivän tuomarilinjaa paremmin ja pääsivät sitä kautta katkomaan peliä.

Rovaniemen Palloseura ei pitkään ennätä tätä tappiota murehtia. Kausi jatkuu jo tulevana sunnuntaina vierasottelulla Tampereen Ilvestä vastaan. Ottelu alkaa kello 15.00. Pelin näyttävät Ruutu+, IS Extra sekä Rovaniemellä Oliver's Corner.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2267 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309