ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 27 elokuu 2017 22:33

Napapiirin Residuum haastattelussa Juha Malinen: Tällaisesta pelistä olen onnellinen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Napapiirin Residuum haastattelussa Juha Malinen: Tällaisesta pelistä olen onnellinen Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kiskaisi eilisellä 4-2 voitolla itsensä irti karsintaviivasta ja takaisin Veikkausliigan tiukkaan keskikastiin. Kahdella maalillaan ja kahden maalin pohjustuksellaan Timo Stavitski taikoi itsensä rovaniemeläisyleisön sydämiin.

Vielä ensimmäisellä jaksolla ottelu pysyi tasaisena. RoPS siirtyi johtoon alkuminuuteilla Timo Stavitskin murtautumisen päätteeksi. Stavitskin keskityksestä Sakari Tukiainen laukoi ja paluupallolle ennätti Nathaniel Will.

Interin tasoitus syntyi samaan tapaan nopeasta vastahyökkäyksestä. 

Päätösjaksoa RoPS hallitsi. Timo Stavitskin kaksi osumaa sekä Sakari Tukiaisen pitkään odotettu RoPS-uran avausmaali takasivat helpohkon voiton FC Interin kavennuksesta huolimatta.

Ottelu oli erittäin intensiivinen, jonka myötä myös päätuomari Kalle Mäkinen oli suuren huomion kohteena. Pienenä yksityiskohtana toinen jakso aloitettiin, vaikka Interin maalivahti Henrik Moisander oli vielä pukukoppikäytävällä.

Päätösvihellyksen jälkeen tunteet kävivät kierroksilla. RoPS-kapteeni Antti Okkosen loukkaantumiseen johtanut tilanne aiheutti minuuttien mittaisen torikokouksen. Okkosen tilanteesta ei vielä tiedetä.

Varttitunti pelin jälkeen RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen oli jo kohtalaisen tyyni ja juttutuulella.

Juha Malinen, uskaltaako tänään puhua tuomareista mitään?

"Ainahan niistä uskaltaa. Huonoja päiviä sattuu meille kaikille. Peli oli intensiivinen, jota meidän pelit usein on varsinkin silloin, jos itse onnistumme, ja vastustaja lähtee leikkiin mukaan. Silloin yleensä tapahtuu ja tuomareiltakin vaaditaan paljon. Mutta. Siellä on kuitenkin kahdeksan silmää, ja näiden kahdeksan silmän yhteistyö on se avainasia. Tänään kaksinkamppailuissa oli alusta asti saakka ongelmaa siinä, mihin päin vihellykset menee. Mutta yksittäisenä tapahtumana toisen jakson aloitus ilman maalivahtia oli aika mielenkiintoinen ratkaisu."

Ottelua alustavassa haastattelussa kerroit, että haluat nähdä suoraviivaisia hyökkäyksiä.

"Kyllä, koska nyt meillä on hyökkäyksessä suoraviivaisia kavereita. Ei ole Ezeä, Ylätupaa tai Tayloria, vaan on erilaisia kavereita, jotka haluavat pelata eteenpäin. Lassi Lappalainen on yksi heistä, mutta viimeisten viikkojen aikana myös Timo Stavitski on löytänyt vahvimman minänsä. Heitä komppaa Sakari Tukiainen. Näillä kavereilla kun voitetaan pallo, niin silloin yritetään myös mennä."

Ja näistä kolmesta ainakin Timo Stavitski pelasi itsensä kotiyleisön sydämiin.

"Hänen peliään on yksinkertaistettu, ettei hänenkään tarvitse alkaa hirveästi taskuja mietiskelemään. Se on aika pitkälti on-off -peliä Timon kanssa nyt, ja onneksi molemmat asennot toimivat. Off-asennossa hän pystyy pelaamaan helppoa joukkueen kanssa ja on-asennossa sitten mennään kuten meidän ensimmäisessä maalissa."

Mutta tuloksesta huolimatta varmasti myös FC Interin maaleja on jo purettu?

"Ensimmäinen maali oli häpeäpilkku. Avausjaksolla meidän keskuspuolustuksella ei ollut kaikkein intensiivin ja paras päivänsä. Pelirohkeus oli heikkoa, ja arasteltiin puolustaa eteenpäin. Varsinkin, kun vastustajalla oli vain yksi kärkipelaaja, tilanne olisi täytynyt kyetä hoitamaan alusta saakka. Me annoimme heidän tulla tasoihin. Kun koko muu joukkue puolusti eteenpäin, meidän puolustus seisoa tökötteli. Inter käytti heidän edessä olleen välin. Se oli halpa maali, mutta kuvasti samalla sitä, millaista peli oli jo aikaisemmin ollut. Se oli ainoa asia, mistä puoliajalla keskusteltiin ja mitä teroitettiin. Eteenpäin puolustamista."

Toinen maali taas oli hirveä sekamelska.

"Inter pääsi vyöryttämään ja meidän pelaajilla oli pientä väsymyksen hetkeä. Mutta oli siinäkin niitä pieniä merkkejä, ettei tehtäviä hoidettu siten kuin ne pitäisi meidän konseptissa hoitaa."

Mutta olihan tämä ottelu kokonaisuutena aivan loistavaa jalkapalloviihdettä.

"Kyllä, tämä oli intensiivinen ja vauhdikas peli. Itse valmentajana olen onnellinen tällaisesta. Tietenkin Timo Stavitskin kohdalla, mutta myös Anslemi Nurmela pelasi jo ensimmäisellä jaksolla eteenpäin ja rohkeasti, vaikka muu puolustus olikin vähän hukassa. Juho Hyväriselle tämä oli hiukan vaikea ottelu, mutta kokemuksena iso. Tätä kautta ajatellen nuoret kehittyivät taas valtavasti. Lassi Lappalainen ei ollut etukäteen meidän merkinnöissä mukana, mutta näytti loppuhetkien komennuksella, että sopii meidän sapluunaan erinomaisesti."

Joukkueesta oli ennen ottelua taas lähtenyt kaksi merkittävää palasta ja silti tällainen tulos.

"Me olemme oppineet tuntemaan toisemme, ja saimme Nathaniel Willin muodossa keskikentälle hyvän miehen tilalle. Nathan selkeästi auttoi meitä. Samalla muutos on myös mahdollisuus. Se oli joukkueena meidän teema tähän otteluun. Change is a chance oikein englanniksi meidän huoneen seinälle kirjoitettuna. Interiä vastaan moni pelaaja tämän mahdollisuuden käytti."

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2896 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309