ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 19 elokuu 2017 08:47

RoPS kuokkimaan Helsingin IFK:n juhliin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS kuokkimaan Helsingin IFK:n juhliin Kuva: Oona Sarajärvi

Perinteikäs urheiluseura Helsingin IFK täyttää tänä vuonna kunniakkaat 120 vuotta. Tämänpäiväinen Veikkausliigan kamppailu HIFK - RoPS on samalla HIFK:n jalkapallojaoston kauden juhlaottelu.

Ottelu alkaa Töölön Jalkapallostadionilla kello 17.00. Peliä voi seurata suorana Ruutu+ ja IS Extra -palveluiden kautta sekä Rovaniemellä Oliver's Cornerissa. Vetokohteet löytyvät osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

Malinen: Tämä on meidän viikon pääottelu

Rovaniemen Palloseura pääsee tämänpäiväiseen otteluun loistavassa vireessä. Reilu viikko sitten RoPS kaatoi kotonaan IFK Mariehamnin tyylipuhtaasti 3-0, ja alkuviikosta HJK taipui vieraissa 0-1.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kuitenkin toppuuttelee innokkaimpia.

- Tästä tulee täysin erilainen kamppailu kuin HJK-ottelusta, Malinen huomauttaa.

- Tämä on meidän viikon pääottelu johtuen sekä joukkueiden keskenäisestä sarjatilanteesta että myös HIFK:n 120-vuotisjuhlasta. Me tulemme pelaamaan HIFK:n lisäksi myös hurmioitunutta 6000-päistä HIFK-yleisöä vastaan.

HIFK on ollut tällä kaudella RoPS:lle hankala. Edellinen vierasottelu päättyi maalin tappioon, ja kotona RoPS onnistui nousemaan tasoihin vasta viime minuuttien Emeka Ezen rangaistuspotkulla.

Sarjataulukossa HIFK on yhdentenätoista, yksitoista pistettä RoPS:a ja seitsemän pistettä karsijanviivan yläpuolella olevaa PS Kemiä perässä.

Syksyä kohden HIFK:n peli on kuitenkin osoittanut piristymisen merkkejä. Edellisessä kotiottelussaan he onnistuivat järkyttämään vahvan mitalikandidaatti VPS:n Mikael Forssellin ja Jukka Halmeen maaleilla 2-1. 

- HIFK:lla on kokeneet ja meritoituneet hyökkääjät, mutta erityisesti heidän keskikenttänsä on luunkova, Malinen varoittaa.

- Antti Muurisella on heittää kentälle kolme pelaajaa, jotka jopa ruumiinrakenteeltaan ovat kuin toistensa klooneja eli Mika Väyrysen, Jukka Halmeen ja Xhevdet Gelan. Tuo kolmikko on vahva kuin peeveli.

Rovaniemen Palloseuran merkittävin muutos edelliseen otteluun on keskikenttäpelaaja Charles Traffordin siirtyminen Skotlantiin. Traffordin tilalle saatiin De Graafschapista kokenut hollantilainen Nathaniel Will.

Sen suurempiin muutoksiin ei Juha Malinen usko. Kentälle halutaan edellisten otteluiden RoPS.

- Ei me pelitavallisesti aleta häränpyllyä heittelemään, mutta tietenkin joka kerta huomioidaan myös vastustaja, RoPS-luotsi toteaa ykskantaan.

- Will on yksi meidän kysymysmerkki. Hän tuli meille etsimään Traffordin jättämää pelipaikkaa, mutta muuten pyrimme jatkamaan niillä vahvuuksilla, mitkä edellisissä otteluissa olemme löytäneet.

Rovaniemen Palloseura onnittelee Helsingin IFK:ta hienoista tasavuosista ja toivottaa sekä Punaiselle kotiyleisölle että Sinisille vieraskannattajille upeaa jalkapalloiltaa.

Joukkueiden edelliset kohtaamiset

La 6.5.2017 HIFK - RoPS 1-0 (1-0)

32' 1-0 Mikael Forssell

La 8.7.2017 RoPS - HIFK 2-2 (1-2)

3' 1-0 Saku Ylätupa
10' 1-1 Mikael Forssell
45' 1-2 Pekka Sihvola
85' 2-2 Emeka Eze (rp)

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2560 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309