ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 09 elokuu 2017 17:23

L&T otteluennakko: RoPS - IFK Mariehamn

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
L&T otteluennakko: RoPS - IFK Mariehamn Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kohtaa huomenna torstaina Veikkausliigassa kahdeksantena olevan IFK Mariehamnin. Ottelu alkaa kello 18.30.

Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolta, Rovaniemen Prismasta sekä Ticketmasterin netistä www.ticketmaster.fi/rops

Edellisessä ottelussa suurta suosiota kerännyt perhelippu (20 €, 2 aikuista + 2 lasta) saa jatkoa! Perheliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolta sekä ottelupäivänä portilta. Portit Keskuskentälle avautuvat kello 17.30.

Otteluisäntänä on Lassila & Tikanoja.

Juha Malinen: Projektina kadonneen voiton metsästys

RoPS ja IFK Mariehamn kohtaavat tälle kaudelle toistamiseen. Edellisellä kerralla toukokuun lopulla RoPS ei yltänyt Robert Taylorin osumasta huolimatta pisteryöstöön, vaan IFK klaarasi ottelun Jani Lyyskin toisen jakson voittomaalilla.

Tällä hetkellä IFK Mariehamnin kulku ei ole mestaruuskauden tasoista. Viime kierroksella Peter Lundbergin suojatit ylsivät 0-0 tasapeliin SJK:ta vastaan, mutta edellisessä vierasottelussaan saarelaiset taipuivat FC Lahdelle suurinumeroisesti 6-2.

Maarianhaminan kulku on noteerattu myös Napapiirillä. Vaikka mestaruuden voittanut joukkue pysyi kohtalaisen hyvin kasassa, on tietynasteista krapulaa ollut havaittavissa.

- Meidän onneksemme heidän tahtinsa ei ole aivan samaa kuin vuosi sitten, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen myöntää.

- Mutta samaan hengenvetoon emme itsekään ole päässeet Maarianhaminaa vastaan herkuttelemaan. He puolustavat edelleen hyvin, heillä on fyysinen joukkue, joka iskee väkevästi vastaan. Juuri heidän vastaiskunsa ovat usein tuottaneet sen ratkaisevan maalin.

Maarianhaminan hyökkäyksessä on pelote, joka kannattaa huomioida. Aleksei Kangaskolkka on noussut tällä kaudella IFK:n ykköshyökkääjäksi. On vain ajan kysymys, koska Viipurissa syntynyt tehomies nousee myös Moreloksen ohi Veikkausliigan maalipörssin kärkeen.

Vastustajaa enemmän Rovaniemen Palloseuran leirissä on viime viikot keskitytty joukkueen omaan pelaamiseen. Pelillisesti tekeminen kentällä näyttää tällä hetkellä paremmalta kuin kolme kuukautta sitten, mutta tuloksellisesti kuudesta viimeisestä ottelusta saldona on ollut neljä tasapeliä ja kaksi tappiota.

Juha Malinen ei yritäkään peitellä lievää pettymystään.

- Korrelaatio hyvien esitysten ja huonojen lopputulosten välillä on ollut niin poikkeuksellinen, ettei sekään voi enää loputtomiin jatkua, päävalmentaja tuhahtaa harmikseen.

- Tällä hetkellä meidän projektina on kadonneen voiton metsästys. Olemme viime viikot puhuneet paljonkin siitä, kuinka otteluiden lopputulokset saataisiin käännettyä positiivisemmaksi.

Mieliala on silti luottavainen, kuten se on ollut läpi kauden. Joukkue uskoo omaan tekemiseensä sekä siihen, että ongelmakohtiin löydetään ratkaisut.

- Tässäkin aika tulee tekemään tehtävänsä. Harjoittelemme päivittäin erilaisia murtautumismalleja ja oikeita tapoja, joilla ylletään antoisille maalintekopaikoille, Malinen kertoo.

- Maarianhaminaa vastaan tulemme laittamaan kentälle neljä vahvasti hyökkäysorientoitunutta pelaajaa, joilla jokaisella on riittävästi ideaa sekä luottamusta ratkaisujen tekemiseen.

Huomisesta ottelusta Rovaniemen Palloseuran kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Cem Felek ja Aapo Heikkilä. Ottelu löytyy Veikkauksen vetokohteista. RoPS:n sivujen kautta veikkaamalla tuet samalla RoPS:n junioritoimintaa: www.rops.fi/veikkaus

Joukkueiden edellinen kohtaaminen

31.5.2017 IFK Mariehamn - RoPS 2-1 (1-0)

10' 1-0 Amos Ekhalie
58' 1-1 Robert Taylor
64' 2-1 Jani Lyyski

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2465 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309