ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 06 elokuu 2017 21:05

KuPS:n tehot liikaa RoPS:lle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
KuPS:n tehot liikaa RoPS:lle Kuva: Oona Sarajärvi

Kuopion Keskuskenttä on Rovaniemen Palloseuralle edelleen ikävä paikka vierailla. Lauantaisella Veikkausliigan kierroksella RoPS oli aktiivinen ja onnistui luomaan maalipaikkoja. KuPS oli kaksikosta se tehokas ja nappasi täydet pisteet 3-0 (0-0).

Rovaniemen Palloseuran edellinen vierasvoitto Kuopion Palloseurasta täyttää ensi vuonna jo kymmenen vuotta. Syksyllä 2008 RoPS onnistui ryöstämään savolaisilta täydet kolme pistettä, mutta muuten KuPS on ollut liki koko 2000-luvun erittäin nihkeä isäntä.

Lauantaiseen otteluun RoPS kuitenkin pääsi käytännössä täydellä miehistöllä. Vakiokokoonpanosta ainoastaan pari ottelua sairastellut Juuso Hämäläinen aloitti vielä vaihtopenkiltä.

Ensimmäinen puoliaika oli molemmilta joukkueilta aktiivista ja aggressiivista peliä.

Vielä yhdennellätoista minuutilla virolainen Ats Purje yritti lähietäisyydeltä Antonio Regueron ohittamista, mutta sen jälkeen kontrolli siirtyi hiljalleen RoPS:lle.

Sekä Simo Roihalla että Emeka Ezellä olisi ollut mahdollisuus nostaa sinipaitaiset johtoon. KuPS:n Otso Virtanen onnistui vaivoin torjumaan Roihan rangaistusalueen rajalta lähteneen vedon. Paluupallolle ennättäneen Ezen yritys kimposi kulmapotkuksi.

- Avausjakso oli meiltä todella intensiivinen. Kovaa puolustamista. Hyökätessä pääsimme etenemään monipuolisesti sekä olemaan KuPS:lle riittävä uhka, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kiitteli jälkikäteen.

- Toki parannettavaakin jäi, mutta olimme kompakti joukkue, joka voitti palloja. Edellisiin otteluihin verrattuna olimme vaarallisia erityisesti laidoilla.

KuPS:n tehokas viimeistely RoPS:n myrkky

Heti toisen puoliajan alkuun RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen joutui suorittamaan ensimmäisen pelaajavaihtonsa. Kentälle tuli Timo Stavitski hyvin pelanneen, mutta alaraajaansa loukanneen Lassi Lappalaisen tilalle.

Toisen puoliajan alussa alkoi myös tapahtumaan RoPS-päädyssä. Ottelun avausmaalin puski sivurajaheitosta vapaaksi jäänyt entinen RoPS-pelaaja Ville Saxman.

- Lassin loukkaantumisella oli harmittavan suuri merkitys. Meidän iskukyky heikkeni selkeästi emmekä enää onnistuneet luomaan ensimmäisen jakson kaltaista uhkaa, Malinen harmitteli.

- KuPS:n maali tuli liian helposti, ja valitettavasti maalin vaikutus oli henkisesti todella iso. Pettymys oli käsin kosketeltava. Vielä puoliajalla aistimme, että me nappaamme tämän ottelun ja olemme se maaleja tekevä joukkue.

Pelin virtaus ei takaiskusta huolimattakaan kääntynyt täysin isännille. RoPS haki tasoitusta, mutta hyökkäyspään pallon menetykset osoittautuivat kalliiksi.

Aluksi Urho Nissilä laukoi nopean vastahyökkäyksen päätteeksi rangaistusalueen kaarelta täydestä juoksusta RoPS-maalin yläkulmaan.

Pelikellon käydessä jo viimeistä kymmentä minuuttia KuPS sai toisen nopean vastahyökkäyksen. Gbolahan Salamin veto kimposi RoPS-puolustajan jalasta rangaistuspilkulla vapaana olleelle Ilmari Niskaselle. Niskanen niittasi 3-0 ja samalla uransa avausmaalin.

- Meidän peli muuttui liiankin maalihakuiseksi, Malinen näki.

- Kolmatta maalia edelsi meidän hyvä paine, mutta menetimme pallon KuPS:n rangaistusalueella. Kohta tilanne olikin kaksi vastaan kaksi meidän kenttäpäädyssä. Eihän noin saisi tapahtua.

RoPS-leirissä tunnelmat olivat luonnollisestikin apeat, mutta katse on jo käännetty kohti torstaita. 

- Ei tätä ennätetä neljää päivää murehtimaan, vaan nyt meidän on tosissaan jo valmistauduttava Maarianhaminan kohtaamiseen. Nyt pelataan koko sarjan kannalta isoista panoksista, Malinen korostaa.

- Mutta kyllä meidän on alettava tosissaan miettimään sitäkin, ketkä meillä pelaavat. Kilpailun pelipaikoista täytyy olla entistäkin kovempaa.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2627 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309