ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 24 heinäkuu 2017 00:01

Simerock ja Pörhö otteluraportti: Malinen kärmeissään erikoistilanteista

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Simerock ja Pörhö otteluraportti: Malinen kärmeissään erikoistilanteista Kuva: Oona Sarajärvi

RoPS ja SJK tarjoilivat Rovaniemen Keskuskentän reilulle 2300 katsojalle viihdyttävän jalkapalloillan. Pienten marginaalien ottelussa pisteet matkasivat kotiyleisön harmiksi Seinäjoelle loppunumeroin 1-2 (0-0).

Hyvä taistelu ei tällä kertaa riittänyt. RoPS oli pelissä selkeästi kontrolloivampi joukkue ja pystyi jo avausjaksolla luomaan tarvittavat maalipaikat ottelun ratkaisemiseen.

Simo Roiha testasi SJK-vahti Mihkel Aksalun reaktioita kahteenkin otteeseen. Molemmilla kerroilla virolainen kuitenkin kykeni venyttämään alakulmasta ja piti vieraiden maalin puhtaana.

RoPS-valmentaja Juha Malisen avauskokoonpanoon valitsemat uudet pelaajat Charlie Trafford ja Pablo González esiintyivät nyt molemmat ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä. Miesten panos miellytti päävalmentajaa.

- Charliesta on tullut välittömästi tärkeä palanen meidän keskikentälle, Malinen kiitteli.

- Motalla meni alku totutteluun, mutta loppuviikon harjoituksissa hän jo esiintyi avauskokoonpanon arvoisesti. Pelissäkään hän ei ollut missään vaiheessa kuin ö aapisen laidalla, vaan hänellä oli aina selkä ja oikea tulkinta eri tilanteista.

Avausjakso oli kaikkiaan rikkonainen. Kahden intensiivisen joukkueen pelatessa päätuomari Dennis Antamolla oli ajoittain vaikeuksia pitää ottelua näpeissään, mutta ylilyönneiltä onneksi vältyttiin.

Vapaapotkut merkittiin RoPS:lle peräti 25-14. Vapaapotkuista ja erikoistilanteista ylipäätään löytyi Juha Malisen mukaan yksi selkeä kehityskohta.

- Ensimmäistä kertaa tälle kaudelle pystyimme jo fiksuihin pallonhallintavaiheisiin. Tämä tuotti sen, ettei vastustaja saanut yhtään maalipaikkaa pelitilanteista, ja meille vihellettiin runsaasti vapaapotkuja, Malinen näki.

- Mutta. Meiltä on lähtenyt pois pelaaja, joka puolitoista kautta hallitsi meidän erikoistilanteita. Nyt, verrattuna pelin muuhun tasoon, olimme erikoistilanteissa luokattoman huonoja. Emme luoneet kulma- tai vapaapotkuista yhtään vaaratilannetta.

Ottelun avausmaalikin oli RoPS:n kannalta epäonnekas. Matti Klingan liuku matalaan keskitykseen olisi päätynyt metrikaupalla ohi, mutta kimposi RoPS-pelaajasta omaan maaliin. 

- Ei kannata mennä liikaa onni-osastonkaan taakse tai alkaa väittelemään, kumpi joukkue oli parempi, Malinen kuittasi tilanteen.

RoPS:n vaihtoruletti pyörähti käyntiin 70. minuutilla. Ensimmäisenä kentälle tuli Anselmi Nurmelan tilalle vaihdettu Lassi Lappalainen.

Rovaniemelle viime viikolla saapuneen Lappalaisen tavoitteena oli peliminuuttien saaminen ja uran ensimmäinen Veikkausliigamaali. Molemmat tavoitteet täyttyivät tänään.

Viiden minuutin kentällä olon jälkeen Lappalainen haisteli erinomaisesti irtopallon SJK:n rangaistusalueella. Kylmän viileä sijoitus sisäsyrjällä nosti RoPS:n hetkeksi tasoihin.

- Lassi tuli peliin juuri kuten pitää. Hän oli suoraviivainen ja räväkkä, Malinen kehui pelin jälkeen.

- Maalin lisäksi hän teki muutenkin hyvää prässiä ja oli aktiivinen. Kyllä hän saa seuraavat 2-3 päivää olla syystäkin itseensä tyytyväinen. Nuorelle pelaajalle itseluottamus on erittäin oleellinen asia.

RoPS:n hakiessa johto-osumaa ottelu ratkesi SJK:n noin 25 metristä annettuun vapaapotkuun. Obed Malolon kuti upposi RoPS-muurin välistä millintarkasti tolpan juureen. Antonio Reguero oli hyvin mukana, mutta kuitenkin voimaton.

- Tällainen kovalla tunteella pelattava peli päättyy usein nolla-nolla tai yhteen erikoistilannemaaliin. Tällä kertaa sen vapaapotkumaalin sai aikaiseksi vastustaja, Malinen harmitteli.

- Mutta tänään meillä kävi kentällä kaikkiaan 14 pelaajaa, joista jokainen voi ylpeänä katsoa itseään peliin. Me pelasimme kaikkiaan hyvin ja monipuolisesti. Joskus tällaisetkin tulokset on vain hyväksyttävä ja käsiteltävä.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2927 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309