ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 22 heinäkuu 2017 17:36

RoPS hyvässä vireessä SJK:n kimppuun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS hyvässä vireessä SJK:n kimppuun Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kohtaa Seinäjoen Jalkapallokerhon huomenna sunnuntaina kello 18.30. Keskuskentän portit ja kanttiinit avautuvat kello 17.30. Kake Karissonin keikka käynnistyy kello 17.45. Otteluisäntinä ovat Simerock sekä Pörhön Autoliike.

Ennakkoliput (15 / 10 / 5 €) ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Prismassa sekä Ticketmasterin sivuilla. S-etukortilla normaali lippu Rovaniemen Prismasta koko kauden 11 euroa. SJK-otteluun perhelippu (2+2) kesälomaetuna 20 € myynissä vain RoPS:n Bingolla sekä portilla.

Malinen janoaa voittoa SJK:sta

- Suomen Cupissa tiputtiin niille ja edellisessä Veikkausliigan ottelussa otettiin 3-0 turpaan. Nyt on tilanne, että jossain vaiheessa meidänkin on pystyttävä SJK selvittämään, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen psyykkaa.

Rovaniemeläisittäin karu tilastofakta on, että edellinen voitto SJK:sta on syksyltä 2015. Tuolloin Keskuskentällä RoPS kampesi kahdella Simo Roihan loppuminuuttien maalilla ikimuistoisen 2-0 voiton, joka samalla käynnisti RoPS:n hurjan loppukauden kirin.

Tällä kertaa Veikkausliigaa on pelaamatta vielä puolet, ja tasaisessa sarjassa jokaisella pisteellä on iso merkitys. RoPS on sarjassa yhdeksäntenä 21:llä ja SJK kahdeksantena 22 pisteellä, mutta sarjakolmonen FC Lahti on ainoastaan kuuden pisteen karkumatkalla.

Edellisessä ottelussa RoPS kohtasi juurikin FC Lahden. RoPS siirtyi avausjaksolla 1-0 johtoon Emeka Ezen osumalla, kunnes isäntä FC Lahti nousi vielä tasoihin kaksikymmentä minuuttia ennen päätösvihellystä.

SJK:lla on puolestaan alla kahden ottelun voittoputki. Seinäjokiset voittivat kotonaan PS Kemin 1-0 ja vieraissa JJK Jyväskylän 0-2. Voitot nostivat SJK:n karsijan viivalta takaisin Veikkausliigan tiukkaan keskikastiin.

Napapiirillä SJK:n tulokset on noteerattu, mutta kovin syvälle SJK:n tilanteeseen ei RoPS-luotsi Juha Malinen myönnä perehtyneensä.

- Heillä on ollut pari voitokasta peliä, jossa eivät ole päästäneet maaliakaan. Onko siellä palaset loksahtaneet paikoilleen, niin se on heidän juttunsa, johon me emme voi vaikuttaa, Malinen kuittaa.

- Meidän juttumme on se, että joukkueessa on vaihtunut muutamia palasia, jotka me yritämme hitsata taas yhdeksi kokonaisuudeksi. Tästä Lahti-ottelu antoi meille jo hyviä viitteitä.

RoPS:n uudet pelaajat esittäytyvät kotiyleisölle

Heinäkuun siirtoikkunan auettua molemmissa joukkueissa on tapahtunut liikennettä. Rovaniemen Palloseurassa David Addyn sopimus päättyi, ja mies lähti hakemaan pelipaikkaa Keski-Euroopasta. Tukholman AIK osti Robert Taylorin, ja HJK kutsui takaisin Saku Ylätuvan.

Saamapuolelle RoPS:aan liittyivät Veikkausliigan paluumuuttaja Charlie Trafford, chileläinen Pablo "Mota" González sekä viimeisimpänä HJK:sta lainalle saatu lupaava ja nopea laitahyökkääjää Lassi Lappalainen.

Lahti-pelin perusteella ainakin Traffordia voidaan odottaa huomenna RoPS:n aloittavaan kokoonpanoon. Harjoituksissa myös Mota ja Lappalainen ovat esiintyneet edukseen.

- Lassi on jo kahdella harjoituskerralla täyttänyt meidän odotusarvot. Mota taas on ulospäin suuntautunut kaveri, joka on kiinnostunut meidän pelitavasta ja halukas mukautumaan. Kun nämä ehdot täyttyy, niin perusasiat ovat jo kunnossa, Malinen kehaisee.

- Myös pelaajisto on suhtautunut muutoksiin positiivisesti, ja harjoituksissa on ollut hyvä virne päällä. Meidän on vain huolehdittava siitä, että uudet pelaajat pystyvät ajattelemaan ja toimimaan samalla tavalla kuin muu joukkue. Silloin ollaan hyvällä tiellä.

Seinäjoella liikennettä on ollut huomattavasti Napapiiriä enemmän. SJK on kiinnittänyt peräti kuusi uutta pelaajaa, ja sitten joukkueiden edellisen kohtaamisen myös päävalmentaja on vaihtunut. Mielenkiintoisin pelaajahankinta lienee Suomeen palaava Vahid Hambo.

- Ei SJK:n tekeminen ainakaan siitä jää kiinni, etteikö valmennukseen, pelaajiin tai olosuhteisiin oltaisi panostettu. Näihin kolmeen ei SJK, kaadu, Malinen tyytyy toteamaan.

Rovaniemen Palloseuran ja SJK:n kohtaaminen on seurattavissa suorana myös IS Extra ja Ruutu+ -palveluiden kautta. Tämä ja muut Veikkauksen pelikohteet löytyvät linkistä: www.rops.fi/veikkaus

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2817 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309