ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 21 heinäkuu 2017 11:03

RoPS lainasi Lappalaisen Helsingin Jalkapalloklubista

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS lainasi Lappalaisen Helsingin Jalkapalloklubista Kuva: Pasi Pikkupeura

HJK:n lupaava laitahyökkääjä Lassi Lappalainen, 18, siirtyy Rovaniemen Palloseuraan loppukauden mittaisella lainalla. Lappalaisella on Helsingin Jalkapalloklubin kanssa kauteen 2019 ulottuva sopimus.

Tänä keväänä YLE Urheilun veikkausliigavalmentajille teettämässä kyselyssä Lassi Lappalainen nousi ykkösvaihtoehdoksi niistä pelaajista, joilta odotetaan kuluvalla kaudella läpimurtoa Veikkausliigassa.

Puoltavan äänensä Lappalaiselle antoi myös RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen. Malisen mukaan Lappalaista katseltiin Rovaniemelle jo kyselyn aikoihin keväällä, mutta vielä siinä vaiheessa lainasopimus ei ollut mahdollinen.

Nyt sekä seurojen että pelaajan intressit kohtasivat.

- Olen tyytyväinen, että monista veikkausliigaseuroista Lassi valitsi juuri meidät. Olisiko sukunimikin jo velvoittanut, Malinen veistelee.

- Lassi on jo nähnyt paljon sekä HJK:ssa että poikamaajoukkueissa. Hän on suomalaisittain mielenkiintoinen laiturityyppi, tarpeeksi kookas ja hyvä yksi vastaan yksi tilanteissa.

Lappalainen debytoi Veikkausliigassa jo viime kesänä pelaten kaikkiaan 14 ottelussa. Tällä kaudella peliaika on jäänyt HJK:n kovassa kilpailutilanteessa vähemmälle.

RoPS-valmentaja uskoo, että lopullinen läpimurto Veikkausliigaan on edelleen otettavissa jo tämän syksyn aikana. Otteluita on pelaamatta noin puolet, joten aikaa on.

- Jos pelaajan itseluottamus on kunnossa, ja me kykenemme välittämään hänelle intohimoa tekemiseen, niin tietenkin, Malinen luottaa.

- Perjantaina aloitamme harjoittelun, ja sunnuntaina hän on ainakin ryhmässä mukana. Lassin taustoilla viimeistään nyt on pystyttävä osoittamaan, että hän pärjää miestenkin peleissä.

HJK:n kovassa kilpailutilanteessa vähälle peliajalle jäänyt nuori hyökkääjä janoaa itsekin lisää otteluita ja vastuuta.

- On piristävää päästä välillä ihan toisenlaiseen ympäristöön, mutta pelaamista varten olen RoPS:aan tulossa, Lappalainen kertoo suunnitelmistaan.

- Minuutteja on yritettävä saada lisää ja samalla uran ensimmäinen osuma Veikkausliigassa. Paljon on ainakin haastoja luvassa, jos kentälle pääsen.

Lassi Lappalaisen lainasopimuksen yhteydessä HJK on kutsunut takaisin RoPS:ssa alkukauden pelanneen Saku Ylätuvan. RoPS kiittää Ylätupaa kuluneista reilusta neljästä kuukaudesta ja toivottaa onnea uran jatkoon.

RoPS:n seuraava kotiottelu on ensi sunnuntaina SJK:ta vastaan. Ottelu Keskuskentällä alkaa kello 18.30. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Prismassa sekä Ticketmasterin netissä www.ticketmaster.fi/rops

Pelaajan tiedot

Nimi: Lassi Lappalainen
Syntynyt: 24.8.1998 Espoo (18 vuotta)
Pituus: 183 cm
Pelipaikka: Laitahyökkääjä

Ottelutiedot

Veikkausliiga: 15 (0 maalia)
Suomen Cup: 6 (1 maali)
Eurooppa-liiga: 1 (0 maalia)
Kakkonen: 22 (11 maalia)
Pojat U19: 6 (5 maalia)

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 4858 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309