ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 12 heinäkuu 2017 15:54

Kanadalainen Charlie Trafford vahvistaa Rovaniemen Palloseuraa

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kanadalainen Charlie Trafford vahvistaa Rovaniemen Palloseuraa Kuva: Pasi Pikkupeura

Kanadalainen Charlie Trafford, 25, ja Rovaniemen Palloseura ovat tänään allekirjoittaneet loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen. Sopimuksessa on mukana molemminpuolinen optio ensi kaudesta.

Charlie Trafford palaa Veikkausliigaan reilun vuoden tauon jälkeen. Calgaryssa syntynyt, 192-senttinen keskikenttämies muutti ensimmäisen kerran Suomeen ja IFK Mariehamniin syksyllä 2013. 

Maarianhaminan ja Turun Palloseuran jälkeen Trafford vaihtoi keväällä 2014 Kuopion Palloseuraan. Välittömästi samana vuonna hänet valittiin KuPS:n parhaaksi pelaajaksi.

Seuraavalla kaudella koettiin Traffordin todellinen läpimurto kansainvälisillä kentillä. Hän debytoi Kanadan maajoukkueessa, ja KuPS-sopimuksen päätyttyä hänet kiinnitettiin Puolan pääsarjassa pelaavaan Korona Kielceen.

- Charlie oli meille turvallinen valinta. Hänellä on edelleen tuore muistikuva Veikkausliigasta, ja itsekin muistan hänet erittäin hyvin varsinkin Kuopion ajoilta, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen sanoo.

- Me tarvitsimme keskikentälle pelaajaa, joka voittaa palloja, on intensiivinen työntekijä ja pystyy hallitsemaan isoa aluetta. Tarvitsimme myös pelaajaa, joka toisi intohimoa ja voittamisen kulttuuria tähän joukkueeseen.

Trafford itse odottaa paluuta Veikkausliigaan ja pelikentille. Reilu vuosi Puolan pääsarjassa oli raskas, mutta opettavainen kokemus.

- Se on jalkapalloilijalle täysin erilainen maailma. Luonteesi testataan. Siellä selvitäksesi sinun on oltava henkisesti todella vahva, Trafford paljastaa.

- Se oli vaikea vuosi, mutta samalla haasteena äärimmäisen opettavainen. Kyseessä on kovatasoinen sarja, ja kehityin vuoden aikana valtavasti. 

Traffordin myötä Rovaniemen Palloseura saa keskikentälle kaivattua kokemusta sekä myöskin fyysistä kokoa ja pallovarmuutta. Hän on omimmillaan keskikentän box-to-box -tyylinen, laajalla alueella töitä tekevä pelaaja.

- Haluan dominoida kentällä, kontrolloida tempoa ja pitää palloa mahdollisimman paljon, Trafford kertoo.

- Meillä on nuori joukkue, johon toivottavasti pystyn tuomaan johtajuutta. Tietenkin minulla on kauden suhteen myös omia henkilökohtaisia tavoitteita, mutta niiden eteen minun on ensin kyettävä auttamaan joukkuetta voittamaan.

Charlie Trafford on edustuskelpoinen jo RoPS:n seuraavassa ottelussa FC Lahtea vastaan. FC Lahti - RoPS pelataan tulevana sunnuntaina 16. heinäkuuta kello 18.30. Ottelun näyttävät Ruutu+ ja IS Extra sekä Rovaniemellä Oliver's Corner.

Pelaajan tiedot:

Nimi: Charlie Trafford
Syntynyt: 24.5.1992, Calgary, Kanada
Pituus: 192 cm
Pelipaikka: Keskikenttä

Kasvattajaseura: Calgary Foothills F.C.
Aiemmat seurat: SC Toronto, IFK Mariehamn, TPS, KuPS, Korona Kielce, Sandecja Nowy Sącz
Aikuisten maaotteluita: 3

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 5335 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309