ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 07 heinäkuu 2017 19:45

Katman Oy otteluennakko: RoPS hakee revanssia Helsingin IFK:sta

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Katman Oy otteluennakko: RoPS hakee revanssia Helsingin IFK:sta Kuva: Oona Sarajärvi

Veikkausliiga saapuu puolimatkan krouviin huomenna lauantaina. Rovaniemen Palloseura ja Helsingin IFK iskevät yhteen Rovaniemen Keskuskentällä kello 17.00. Suomi 100 -juhlallisuuksien merkeissä portit avautuvat jo kello 15.30. Otteluisäntänä toimii Katman Oy.

RoPS:lla jäi joukkueiden edellisestä kohtaamisesta Töölön Jalkapallostadionilla kosolti petrattavaa. Tuolloin HIFK oli avausjaksolla selkeästi vahvempi, eikä RoPS kyennyt terävämmästä päätösjaksosta huolimatta kääntämään ottelun kurssia.

Sittemmin RoPS:n sairasosasto on tyhjentynyt, ja samalla pelaaminenkin on kehittynyt. Huomenna varoitustilin vuoksi pelikieltoaan kärsivää Antti Okkosta lukuun ottamatta liki koko joukkue on taas kasassa.

Siitä huolimatta joukkue on jälleen uuden edessä. Kuluneella viikolla laitapuolustaja David Addyn sopimus päättyi, ja Robert Taylor myytiin odotetusti Ruotsin pääsarjassa pelaavaan AIK Fotbolliin.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen ei kuitenkaan ole huolissaan. Ottelun alla yksi tärkeimmistä indikaattoreista on joukkueen tekeminen harjoituksissa, eikä sen suhteen ole moitittavaa.

- Kyllähän HIFK-ottelua voisi lähestyä itkeskellen kaikkien lähteneiden ja pelikiellossa olevien perään, mutta joukkue on suhtautunut koko viikkoon positiivisesti ja huumorilla, Malinen kertoo.

- Pelaajat tietävät, että siirtoikkunan auetessa voimme kertoa ratkaisuja sekä heille että yleisölle. He tietävät myös, että nykyistä joukkuetta tuetaan taustalla sataprosenttisesti, ja se näkyy harjoituksissa. Joukkueessa on rento ja luottavainen fiilis.

Taylorin paikalle Keskikentälle RoPS:lla riittää useampia vaihtoehtoja. Viime peleissä Eetu Muinonenkin on esiintynyt erinomaisesti hyökkäävämmässä roolissa. Sen sijaan vasemman laitapuolustajan tontille ei tähän mennessä ole ollut tunkua.

- Sehän se meidän ongelma oli. Mitä tehdä, kun hyvä pakki lähtee, Malinen kysyy ja vastaa itse heti perään.

- Juho Hyvärinen. Juho oli Suomen Cupissa meidän talvikauden paras oma RoPS-pelaaja, mutta sittemmin hän kärsi samantapaisista rasitusoireista kuin Robert. Nyt hän on tekemässä debyyttiään Veikkausliigan avauskokoonpanon pelaajana.

Kun RoPS marssittaa kentälle lisää nuoruutta, luottaa Antti Muurisen Helsingin IFK kokemukseen. HIFK:n edellisessä ottelussa, jonka he hävisivät FC Lahdelle 4-1, helsinkiläisten kenttäpelaajien keski-ikä oli kunnioitettavat 30,2 vuotta.

Tosin ikäkin on vain numero. Siitä muistutuksena  Mikael Forsell, 36, oli pelaaja, joka puskullaan ratkaisi RoPS:n ja HIFK:n edellisen kohtaamisen "Rödan" eduksi.

Huomenna HIFK:n kokoonpanoa nakertavat loukkaantumisten lisäksi pelikiellossa olevat Kim Raimi ja Jani Bäckman. Sen sijaan saamapuolella HIFK:n kaksikymppinen Fredrik Lassas saattaisi jo tehdä paluun pelikentille.

- Itse en lainkaan noteeraa sitä, keitä HIFK saa mukaansa tai mitä HIFK aikoo tehdä. Heillä on kokeneita pelaajia, jotka pystyvät hyviin suorituksiin, Malinen kuittaa kokoonpanospekulaatiot.

- Itse keskityn vain meidän omaan tarinaan ja siihen, että meillä on hyvä ilme huomenna. Kun aurinkokin lauantaina paistaa, se tuo entisestään iloa otteluun. Me tullaan tekemään tästä hyvä ja mieleenpainuva tapahtuma!

Ennakkoliput RoPS:n ja HIFK:n otteluun ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä Ticketmasterin netissä osoitteessa: www.ticketmaster.fi/rops

Ottelu löytyy Veikkauksen vetokohteista. Lyömällä vetoa Veikkauksen peleistä RoPS:n sivujen kautta, tuet samalla RoPS:n junioritoimintaa: www.rops.fi/veikkaus

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 3098 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309