perjantai, 30 kesäkuu 2017 13:28

Lapin hegemonia jäi ratkaisematta - RoPS ja PS Kemi tasasivat pisteet

Lapin hegemonia jäi ratkaisematta - RoPS ja PS Kemi tasasivat pisteet Kuva: Oona Sarajärvi

Lapin jalkapallokesän ennätysyleisö - 3325 katsojaa - sai eilen torstaina todistaa viihdyttävää jalkapalloiltaa. Rovaniemen Palloseura ja PS Kemi päätyivät kauden toisessa kohtaamisessa pistejakoon 1-1 (1-0).

Sauvosaaren kenttä antaa jalkapallotapahtumalle varsin sympaattiset puitteet - ainakin säiden suosiessa. Pelialusta itsessään on pehmeä eikä mahdollista hienouksia, mutta auringon paistaessa ainakin yleisö saa nautiskella jopa puistomaisesta tunnelmasta.

Asetelmat RoPS:n ja PS Kemin kohtaamiselle olivat otolliset. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun kokolailla parhaimmalla kokoonpanollaan. Myös molempien joukkueiden peli on viime kierroksilla alkanut kulkemaan varsin mallikkaasti.

Ottelun alku oli RoPS:n. Jo minuutin pelin jälkeen Anselmi Nurmela syöksyi katkomaan PS Kemin purkua. Pallo päätyi Robert Taylorille, jonka laukaus kimmahti ylähirrestä maalipotkuksi.

Kemi maksoi yläriman takaisin ottelun kahdeksannella minuutilla. Ruis Salazar laukoi päin Antonio Regueroa, poimi itse oman irtopallonsa ja tavoitteli uudelleen RoPS-maalin takayläkulmaa. Pallo kimposi tällä kertaa takaisin peliin.

Puolen tunnin kohdalla Kemi siirtyi johtoon. Johto-osuma oli rovaniemeläisittäin erityisen harmillinen, sillä Kemi pelasi tilanteessa alivoimalla. Kemin Juuso Laitinen oli samaan aikaan paikkailtavana kentän laidalla.

Kertaalleen itsekin ylärimaan osuneen Rasmus Karjalaisen matala keskitys löysi takatolpalle liukuneen Abdoulie Mansallyn. Osuma oli Mansallyn kauden neljäs.

Vaikka RoPS-päävalmentaja Juha Malinen oli kohtalaisen tyytyväinen koko otteluun, harmitti tapa, jolla kemiläisten johto-osuma syntyi, vielä pitkään ottelun jälkeenkin.

- Siinä nousi esille taas se sama naiivi pallon pyörittely, päävalmentaja manasi joukkueensa pelaamista miesylivoimalla.

- Jos jääkiekossa ylivoimalla pelattaisiin pelkkää pakki-pakki-syöttelyä, jokainen suomalainen ymmärtäisi, ettei tuolla tavalla voi edetä. Pallo pitää saada maalille, ja siellä pitää olla äijiä, jotka uhraa itsensä. Samat teesi toistuvat monissa palloilulajeissa.

Toiselle jaksolle RoPS oli selkeästi ryhdistäytynyt, ja siitä muutoksesta myös Malinen iloitsi. Peli nopeutui ja tilanteisiin mentiin kovempaa.

- Puoliajalla se oli pelaajien oma toive, että peliä pitää nopeuttaa. Sitä käskyä ei ennättänyt edes valmentaja antamaan, Malinen kiitteli.

- Sitä kautta saimmekin enemmän paikkoja, palloa maalille ja lopulta tasoituksen. Tietenkin sitä toivoisi, että olisimme jo siinä tilanteessa, että tällaiset pelit pystyttäisiin kääntämään voitoksi, mutta ehkä yhden tasapelin 15 otteluun voi jotakuinkin hyväksyäkin.

RoPS:n tasoitus syntyi toisen jakson alkupuolella. Emeka Ezen matala laukaus päätyi kulmapotkuksi pelin 55. minuutilla. Kulmapotkun jälkitilanteesta Eetu Muinosen puskun ohjasi maaliin Leo Väisänen. Maali oli Väisäsen ensimmäinen RoPS-paidassa.

Tasoituksen jälkeen paine Kemin maalilla voimistui. Vuorollaan sekä Emeka Eze, Simo Roiha ja Robert Taylor pääsivät yrittämään ratkaisua, mutta Kemin maalivahti Oskari Forsman oli jälleen joukkueensa parhaimmistoa.

RoPS:n ja PS Kemin tasapelin myötä Veikkausliigan sarjataulukko on nyt ennätyksellisen tasainen. Sijalta neljä sijalle kymmenen seitsemän joukkuetta on tällä hetkellä pisteen sisällä toisistaan. Tässä tilanteessa sijoituksia ei kannata katsoa.

- Itse olen vilkaissut sarjataulukkoa kertaalleen, ja rehellisesti sanottuna minua ei kiinnosta pätkääkään, millä sijalla me olemme 15 kierroksen jälkeen. Tärkeintä on, että meidän peli on menossa eteen päin, Juha Malinen kertoo.

- Ensimmäiseen sarjakolmannekseen verrattuna näissä neljässä viimeisessä pelissä on jokaisessa ollut voiton siemen. Tämän kolmanneksen on oltava parempi kuin ensimmäisen, ja jos viimeinen kolmannes on vielä parempi kuin toinen, niin silloin meillä on ollut hyvä kausi.

Rovaniemen Palloseuran seuraava kotiottelu on ensi viikon lauantaina 8. päivä heinäkuuta. Kyseinen ottelu pelataan Suomi 100 -teemalla. Ottelutapahtumassa mukana ovat Jääkäriprikaati kalustoineen sekä Santa Claus Cupiin osallistuvat juniorit.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi