ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 27 kesäkuu 2017 15:58

Nurmela: Loistava tilanne, jos voittopelistäkin jää parannettavaa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Nurmela: Loistava tilanne, jos voittopelistäkin jää parannettavaa Kuva: Oona Sarajärvi

Eilisessä RoPS:n ja Ilveksen välisessä ottelussa yksi eniten säväyttäneistä pelaajista oli toiselle puoliajalle kentälle vaihdettu Anselmi Nurmela. Nyt kaksikymppinen Nurmela oli keskikentän pohjalla varma ja tarvittavan kovaotteinen.

- Kieltämättä pääsin hyvin peliin sisään, Nurmela itsekin myöntää.

- Alku on aina tärkeää. Se ruokkii itseluottamusta ja antaa potkua koko otteluun. Nyt Ilvestä vastaan itseluottamus oli korkealla tasolla, ja pystyin pelaamaan omilla vahvuuksilla. Pakko olla tyytyväinen.

Yksi Nurmelan kannalta helpottava tekijä oli varmasti pelipaikan vaihtuminen takaisin keskikentän pohjalle. Muutaman ottelun ajan toisen polven ropsilainen oli joutunut pelaamaan laitapuolustajana.

- Periaatteessa pystyisin pelaamaan myös oikeaa pakkia, mutta keskikentän pohja miellyttää enemmän. Se tuntuu omimmalta pelipaikalta, Hollannissa syntynyt Nurmela sanoo.

- Nyt yhteistyö Eetu Muinosenkin kanssa toimi, mutta kokonaisuutena koko joukkue ryhdistäytyi toisella puoliajalla. Ja toisella puoliajallahan peli voitettiinkin.

Kenties päällimmäisin Juha Malisen kuuluttama seikka oli intohimon ja oikean tunnetason löytäminen. Anselmi Nurmela oli yksi niistä pelaajista, joka vastasi päävalmentajan huutoon.

- Puoliajalla painotettiin sitä, että jätkämäisyys pitää saada takaisin kentälle. Esimerkiksi prässääminen jätettiin vähän puolittaiseksi, Nurmela kertaa.

- Tilanteet on vietävä loppuun saakka täysillä. Välillä voi sattua, mutta se kuuluu jalkapalloon. Tilanteisiin pitää silti mennä.

Joukkueelle jää lyhyt valmistautumisaika seuraavaan otteluun. Tiistaina on palauttavat harjoitukset, keskiviikkona valmistavat ja jo torstaina kohdataan PS Kemi kuumassa Lapin paikallisottelussa – kauden toisessa Jänkäderbyssä.

- Nyt on tärkeää huolehtia palautumisesta, että on taas tuoreet jalat Kemiä vastaan, Nurmela kertoo ohjelmastaan.

- Meillä on loistava tilanne. Saimme Ilvekseltä kolme sarjapistettä, vaikka ne tulivatkin vähän vaikeamman kautta. Tästä on helppo parantaa. Siinä tilanne on jopa erinomainen, jos voittopelinkin jälkeen pystymme sanomaa, että parannettavaa riittää.

Ylihuomisen PS Kemi - RoPS -ottelun vierasstudio järjestetään Rovaniemen Feel Vegasissa. Paikalla kommentoimassa on entinen RoPS-pelaaja ja nykyinen Simerockin isäntä Samuli "Sime" Yliaska. Feel Vegasin studio käynnistyy kello 18.00.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2509 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309