ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 27 kesäkuu 2017 13:24

Pörhö ja Volkswagen otteluraportti: RoPS nollasi Ilveksen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Pörhö ja Volkswagen otteluraportti: RoPS nollasi Ilveksen Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura onnistui nollaamaan Tampereen Ilveksen myös joukkueiden kauden toisessa kohtaamisessa. Eilen Keskuskentällä käydyssä kamppailussa pisteet jäivät Napapiirille Simo Roihan alustamalla toisen jakson maalilla 1-0 (0-0).

Jarkko Wissin luotsaama Ilves oli saapunut Rovaniemelle vahvasti motivoituneena. Ottelun avausjakso oli rovaniemeläisittäin katsottuna sinipaitaisten selviytymistarinaa. Saku Ylätuvan ensimmäisen minuutin tolppalaukauksen jälkeen ote kääntyi vieraille.

Ilves on tällä kaudella tehtaillut Veikkausliigan keskikastin joukkueista vähiten maaleja. Sama tuhlailu jatkui RoPS:n onneksi myös eilen. Vuorollaan sekä Tuure Siira, Ariel "Tuco" Ngueukam että Lauri Ala-Myllymäki saattoivat harmitella hukattuja paikkojaan.

Toisaalta myös RoPS:n kivijalka oli kunnossa. Antonio Reguero oli ohittamaton, ja topparikaksikko Ivan Tatomirovic - Juuso Hämäläinen olivat paria vaarallisen näköistä purkupalloa lukuun ottamatta varmaotteisia. Ilves ei RoPS:n rangaistusalueen sisällä juhlinut.

Silti ottelun jälkeen Juha Malinen oli varsin tiukkasanainen omiensa avausjaksosta.

- Tällä hetkellä tämän joukkueen kulminaatiopiste on oikean tunnetilan löytäminen. Paria poikkeusta lukuun ottamatta sitä ei ensimmäisellä jaksolla ollut, päävalmentaja ripitti.

- Tämä on peliä. Oli peli sitten Afrikan Tähteä tai jalkapalloa, siinä pitää olla tunne mukana. Ilman tunnetta peli on pelkkää tyhjänpäiväistä suorittamista. Meidän ensimmäisen jakson suorittamisella ei oltaisi voitettu edes Afrikan Tähteä!

Oikean tunnetason löytymisessä vastuu on viime kädessä aina päävalmentajalla. Malinen kuitenkin painotti, kuinka jokaisen yksittäisen pelaajankin on kannettava oma osansa.

- Meillä on pelaajia, jotka ovat tulleet Veikkausliigaan juniorisarjoista, joissa ei ole tarvinnut puolustaa. Sitten tulee vastaan joukkue, joka on hyvässä formissa, kuten Ilves oli, Malinen taustoitti.

- Ilveksellä on tietyt pelilliset asiat avaamisessa, murtautumisvaiheessa ja prässäämisessä. Me tiesimme ne ja olimme käyneet ne läpi. Mutta jos tunnetaso ei ole kunnossa, olet koko ajan vähän jäljessä ja vastustaja vie.

Toiselle jaksolle ottelun ilme muuttui. Yksi pelillinen muutos oli Anselmi Nurmelan vaihtaminen vatsavaivaisen Saku Ylätuvan tilalle. Samalla Eetu Muinonen nousi keskikentällä ylemmäs Ylätuvan jättämälle paikalle.

Pukukopissa asioista oli myös keskusteltu.

- Siinä piti mennä jo hiukan ihon alle, Malinen myönsi.

- Tämä ei ole pahalla sanottua, mutta nämä ovat vasta 17-18-vuotiaita kavereita. Todella mukavia jätkiä. Meidän valmennusjohdossa pitää ymmärtää tilanne oikein. Kukaan ei tee mitään pahuuttaan, mutta he eivät myöskään ole koskaan kokeneet mitään vastaavaa.

Tauon jälkeen Emeka Eze oli lähellä viedä RoPS johtoon heti toisen jakson alkupuolella. Ainoastaan kokeneen Ilves-toppari Jani Tanskan oikea-aikainen liuku esti avausmaalin syntymisen.

Lopullisesti rovaniemeläiset vapautti vaihdosta kentälle tullut Simo Roiha. Ottelun 78. minuutilla Roiha suojasi ja sai käännettyä pallon aivan päätyrajalta Ilves-maalin eteen. Marco Matronen jalasta pallo kimposi tamperelaisten omaan maaliin.

Loppuminuuteilla RoPS olisi saattanut kaunistella numeroita entisestään. Robert Taylorin kulmapotkusta Ivan Tatomirovicin pusku kilahti niukasti yläriman kautta takaisin kentälle. Seuranneesta jatkotilanteesta myös Simo Roiha kolautteli Ilves-tolppia.

Kritiikin jälkeen Maliselta irtosi pelaajilleen myös ansaittuja kehuja.

- Ennen ottelua juttelin taustojen kanssa siitä, kuinka haluaisin pitää Eetu Muinosta ylempänä. Nyt se mahdollisuus sitten avautui, Malinen kertaili.

- Eetulta todella positiivista peliä. Hän oli aktiivinen ja auttoi vastuullisesti sekä puolustavia keskikenttäpelaajia että ylempänä olevia kavereita. Sen ansiosta Ezekin syttyi, kun ensimmäisellä jaksolla tuntui, ettei hän tee mitään täysillä.

Myös keskikentän pohjalle vaihdettu Anselmi Nurmela esiintyi miehekkäästi.

- Eetuakin auttoi se, kuinka hyvin Ami tuli otteluun mukaan. Ami ryösti etupuolelta ja otti isoa aluetta haltuun, päävalmentaja kiitteli.

- Välillä hän voitti tilanteita ja välillä tuli rikkeitä, mutta ei Amista läpikään tultu. Siitä puolestaan Eetu sai hyviä palloja, josta Ezekin alkoi syttymään. Laidalla myös Roope alkoi kuumenemaan, ja lopulta kentälle tuli Simo, joka oli jo valmiiksi kuumana.

RoPS:n seuraava ottelu on jo ylihuomenna torstaina PS Kemin vieraana. Ottelun vierasstudio järjestetään Rovaniemen Feel Vegasissa. Paikalla kommentoimassa on entinen RoPS-pelaaja Sime Yliaska. Feel Vegasin studio käynnistyy kello 18.00.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2454 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309