ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 25 kesäkuu 2017 22:13

Pörhö ja Volkswagen otteluennakko: RoPS - Ilves

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura ja Tampereen Ilves kohtaavat huomenna maanantaina toistamiseen tälle kaudelle. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Tampereella RoPS oli väkevämpi maalein 0-2. Ottelu alkaa kello 18.30.

Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Prismassa sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops

Ottelun isäntinä ovat Pörhö ja Volkswagen.

Malinen: Olemme jo lähellä hyvää pelillistä tasoa

RoPS sai vetää sunnuntain viimeistelevät harjoituksensa tyypillisessä lappilaisessa kesäsäässä. Lämpömittari näytti kymmentä astetta, vettä tihuutti ja tuuli kävi pohjoisesta. Harjoituksen tempoon ei säällä ollut vaikutusta. Joukkue on saanut olla terveenä, ja se näkyy välittömästi kaikkien otteissa.

- Nämähän on muutenkin meidän kelejä, päävalmentaja Juha Malinen naureskeli treenien päätteeksi.

Pelillekin pieni sade tekisi vain hyvää. Märkä tekonurmi on liukkaampi ja nopeampi.

RoPS kohtaa Ilveksen täysin eri lähtökohdista kuin huhtikuun lopulla. Joukkue on saanut olla pidempään yhdessä ja hioa kuvioitaan. Kesäkuun maaottelutauon jälkeen RoPS voitti kotonaan FC Interin ja pelasi Vaasassa kelvollisen peli VPS:aa vastaan, vaikka ottelu kääntyi maalin erolla isännille.

- Kauden ensimmäisen kolmanneksen kahdessa ensimmäisessä pelissä meillä ei ollut minkäänlaista puhettakaan voittamisesta, Malinenkin myöntää.

- Nyt tilanne on täysin eri. Vaasassa ilmeni edelleen pieniä asioita, joita esimerkiksi puolustuspelin kohdalla täytyy viilata, mutta nämä ovat todellakin enää vain yksityiskohtia. Alkukierroksilla puhuttiin isoista muutoksista, ja uusista asioista monille pelaajille, mutta nyt olemme jo varsin lähellä hyvää pelillistä tasoa.

Jarkko Wissin luotsaama Ilves on Veikkausliigassa tällä hetkellä viidentenä. Nyt toista vuotta Tampereella valmentava Wiss on saanut toteuttaa omaa näkemystään jalkapallosta. Se on näkynyt myös tuloksissa.

Ilveksestä löytyy paljon tuttuja elementtejä Rovaniemen Palloseuraan verrattuna. RoPS:n tapaan myös Ilves käyttää neljän puolustajan linjaa ja yhtä kärkihyökkääjää. Keskikentän pelipaikkoja vaihdellaan tarpeen mukaan. Tehoista Tampereella vastaa SJK:sta täksi kaudeksi Ilvekseen vaihtanut Ariel "Tuco" Ngueukam. Kamerunilainen on viimeistellyt kolmessatoista ottelussa seitsemän osumaa.

PS Kemille ja JJK:lle kärsittyjen yllätystappioiden jälkeen Ilves on palannut takaisin pistekantaan. Viimeisimpänä he kaatoivat kotonaan SJK:n.

- Ilvekselläkin oli alkukaudesta pientä hakemista, mutta myös heidän pelinsä on kehittynyt, Malinen varoittaa.

- Mutta kun muistellaan meidän ensimmäistä kohtaamista ja vertaa tilannetta nykyiseen, niin meilläkin on realistiset mahdollisuudet. Joukkue lepäsi pari päivää, jonka jälkeen ilme harjoituksissa oli taas pirteä ja keskittynyt. Todennäköisesti teemme vielä muutamia muutoksia, ja sen jälkeen ei muuta kuin innokkaana kotipeliin!

Rovaniemen Palloseuran ja Ilveksen kohtaaminen alkaa kello 18.30. Portit Keskuskentälle avautuvat kello 17.30. RoPS - Ilves löytyy myös Veikkauksen vetokohteista. Pelaamalla Veikkauksen pelit RoPS:n sivujen kautta, tuet samalla RoPS:n juniorityötä: www.rops.fi/veikkaus

Teksti: Pasi Pikkupeura

Luettu 2935 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309