ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 23 kesäkuu 2017 02:19

Lisäajan maali koitui RoPS:n kohtaloksi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Lisäajan maali koitui RoPS:n kohtaloksi Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura ylsi lähelle, mutta ei riittävän liki, jotta revanssi Vaasan Palloseurasta olisi onnistunut. VPS vei joukkueiden kauden toisen kohtaamisen avausjakson lisäajan maalilla 1-0 (1-0).

Ennakkoon oli odotettavissa kahden hyvinkin erilaisen pelitavan kohtaaminen.

Petri Vuorisen VPS on tunnettu jopa puuduttavasta pallokontrollista. Tarvittaessa VPS:llä on malttia siirrellä palloa minuuttitolkulla pitkin poikin keskialuetta. Juha Malisen RoPS tiedetään ajoittain jopa aggressiivisesta prässäämisestä.

VPS:aa vastaan RoPS oli kuitenkin laatinut totutusta poikkeavan käsikirjoituksen. Avausjaksolla RoPS tyytyi odottelemaan alhaalla VPS:n syötellessä keskenään keskialueella.

Avausjakson lisäajalle saakka RoPS:n suunnitelma piti. Kellon näyttäessä täyttä 45 minuuttia David Addy joutui kaatamaan VPS:n Markus Jürgensonin lähellä päätyviivaa. Seuranneesta vapaapotkusta Jürgenson itse puski isäntien voittomaalin.

Ottelun jälkeen RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen myönsi, ettei avausjakson passiivisuus ollut täysin suunniteltua.

- Se oli vahva esitys matalasta prässistä, mutta jostain syystä painopiste valui jo liiankin matalalle. Kaikki pelaajat eivät vielä ymmärrä, koska matalasta prässistä päästäisiin myös ylös, Malinen analysoi.

- Meidän oli tarkoitus olla aktiivisempia. Varsinkin Emeka Ezen kärkihyökkääjänä pitäisi löytää energisempi vaihde. Silloin muillakin olisi helpompaa. Nämä ovat niitä asioita, jotka nousevat pelin kehittymisen aikana esille.

Toisella jaksolla nähtiin kotiotteluista tuttu aktiivinen RoPS. VPS ei enää kyennyt avausjakson tapaan pyörittämään peliä keskialueella, vaan oli ajoittain vaikeuksissa RoPS:n korkean prässin edessä.

Paikkoja avautui. Lähimpänä maalintekoa oli RoPS:n Eetu Muinonen, jonka puskun VPS:n Marko Meerits vaivoin torjui.

Vaikka päätösjakso päättyi maalittomana, oli Juha Malinen varovaisen tyytyväinen. Puoliajalla joukkue oli kyennyt muuttamaan peliään liki täysin. Se osoittaa, että asioita on sisäistetty.

- Löysimme ne paikat, jolloin meidän on oltava yhdessä aggressiivisia, voitettava pallot ja päästävä eteenpäin, päävalmentaja kiitteli joukkueensa ilmettä.

- Jos tappion jälkeen voi koskaan näin sanoa, niin toisen jakson ansiosta minulla jäi vahva maku siitä, että olemme kokonaisuutena oikealla tiellä.

Katseet kääntyvät nopeasti tulevaan. RoPS:n seuraava ottelu on jo maanantaina kotona Keskuskentällä Tampereen Ilvestä vastaan. Siitä kolmen päivän päästä PS Kemi ja RoPS kohtaavat kauden toisessa Jänkäderbyssä Kemin Sauvosaaressa.

- Meidän tavoite on olla toisella sarjakolmanneksella parempia kuin ensimmäisellä. Ensimmäisen kolmanneksen aloitimme kahdella tappiolla. Nyt meillä on voitto ja tappio, Malinen kertaa.

- Mutta samalla meidän on jo kyettävä pisteputkiinkin ja sitä kautta osoitettava, että pelaamisemme on kehittynyt. Jos pelaajien ilme pysyy samanlaisena kuin kahdessa viimeisimmässä ottelussa, niin uskon vahvasti, että näin myös tapahtuu.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2439 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309