ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 20 kesäkuu 2017 13:35

David Addy: Tulossa lupaava toinen sarjakolmannes

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
David Addy: Tulossa lupaava toinen sarjakolmannes Kuva: Oona Sarajärvi

Ghanalainen David Addy on pelipaikallaan yksi Veikkausliigan meritoituneimmista pelaajista. Vuoden 2009 alle 20-vuotiaiden maailmanmestari ja Ghanan maajoukkuepelaaja on voittanut myös Portugalin cupin ja pelannut mm. Tanskan sekä Belgian pääsarjaa.

Vasemmat laitapuolustajat nousevat harvemmin isoihin otsikoihin. Addynkään kohdalla ei ole herunut IS Tähtiä tai Rönkä-sarvia, mutta tilastot ja erityisesti teot puhuvat vahvan alkukauden puolesta.

Lauantaina FC Interiä vastaan Addy oli mukana RoPS:n molemmissa maaleissa. Veikkausliigan tilastoinneista vastaavan InStatin raportissa Addy oli ottelun paras pelaaja - syöttöprosentti yli 90, ilmapallot ghanalainen voitti 75% tehokkuudella.

Inter-matsissa koko RoPS:n joukkue hehkui. Maaottelutauolta oli palannut täysin uusiutunut porukka.

- Nyt joukkueessa on jälleen mahtava tunne. Tilanne pukukopissa on normalisoitunut, mutta erityisesti treenaaminen on muuttunut. Kaikki ovat kunnossa ja porukalla on taas hauskaa, Addy iloitsee.

- Parin viikon takainen oli vaikeaa aikaa varsinkin valmentajille. Pelisuunnitelmaa oli pakko muuttaa koko ajan. Piti yrittää vain improvisoida ja luottaa nuoriin pelaajiin. Toisaalta nekin jaksot kuuluvat jalkapalloon.

Hyvästä terveystilanteesta huolimatta RoPS:n joukkue on edelleen varsin kapea. Tiiviin ottelujakson aikana erityistä huomiota kiinnitetään palautumiseen sekä rasitustasoihin.

Tärkeintä on pitää pelaajat terveenä. Mikäli tässä onnistutaan edes kohtuullisesti, on Addyllä vahva luotto joukkueensa loppukauteen.

- Jos meidän tilanne olisi ollut ennen taukoa sama kuin nyt, näyttäisi sarjataulukko hyvin erilaiselta, Addy uskoo.

- Tietenkin olisimme tulleet myös menettämään pisteitä, mutta esimerkiksi SJK-ottelussa olisi voinut olla aivan erilainen käsikirjoitus. Siinä pelissä menetimme kolme pelaajaa aivan ottelun alla. Eikä se ollut ainoa vastaava tapaus.

Välittömästi viime lauantain hienon 2-0 voiton jälkeen päävalmentaja Juha Malisen mielessä oli, kuinka suoritustaso saadaan säilymään seuraavaan otteluun. Samaan kiinnittää huomiota myös David Addy.

- Voitosta saimme hyvää momentumia. Se miten tämä buusti saadaan jatkumaan, lähtee pukukopista ja harjoituskentältä, Addy korostaa.

- Meillä on kuitenkin erinomaisia talentteja. Nyt tiedämme jo jokaisen joukkueen tässä sarjassa, miten he pelaavat, ja mitä me voimme tehdä heitä vastaan. Tästä on tulossa lupaava toinen sarjakolmannes.

RoPS:n seuraava ottelu on ylihuomenna torstaina Vaasassa. VPS ja RoPS iskevät yhteen kello 18.30. Ottelu näkyy Ruutu+ ja IS Extra -palveluiden kautta. Rovaniemellä pelin näyttää Oliver's Corner.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2927 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309