ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 17 kesäkuu 2017 19:43

Pohjolan Osuuspankki otteluraportti: RoPS:lta kauden ehjin esitys

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Pohjolan Osuuspankki otteluraportti: RoPS:lta kauden ehjin esitys Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura otti lauantaina liki täydellisen revanssin FC Inter Turusta. Kotijoukkue sai tuulettaa kolmea sarjapistettä Emeka Ezen ja Simo Roihan maaleilla 2-0 (0-0).

Se oli aistittavissa. Tietenkään lopputulosta ei koskaan voi etukäteen ennustaa, mutta koko viikon ajan RoPS:n joukkueesta huokui levollisuus.

Joukkue oli palannut terveenä maaottelutauolta. Kapteeni Antti Okkonen oli jälleen pukukopissa. Juha Malinen yhdessä aisaparinsa Matti Kilpelän kanssa pystyivät vetämään harjoituksia kymmenen pelaajan sijaan parilla kymmenellä.

- En halunnut etukäteen siitä hirveästi puhua, mutta olihan se todella vaikeaa, Malinen myöntää parin viikon takaisesta tilanteesta.

- Ennen jokaista ottelua ja harjoitusta piti miettiä, kuka pystyy pelaamaan, millä pelipaikalla ja millä riskillä. Se oli yhtä sillisalaattia. Mutta, vaikka siitä jaksosta ei pisteitä saatu, niin saimme kuitenkin kokemusta ja selätimme yhdessä senkin kivikon.

FC Interiä vastaan RoPS:lla oli käytännössä ensimmäistä kertaa tällä kaudella mukana koko miehistö. Tärkeimmät ja odotetuimmat palaajat olivat keskikentän Antti Okkonen ja Eetu Muinonen sekä tietenkin Robert Taylor. Keskikentän vahvistuminen rauhoitti sekä puolustuspeliä että selkeytti hyökkäämistä.

- Erityisesti Okkosen ja Muinosen saaminen keskikentän pohjalle yhdisti koko meidän neljää ylintä että myös neljää alinta pelaajaa, Malinen kiitteli.

- Vaikka meidän ylimmät neljä pelaajaa ovat kaikki varsin nuoria poikia, niin nyt hekin saivat esille tarvittavaa aloitteellisuutta. Sitä helpotti huomattavasti se, että meidän keskikentän pohja ja puolustus pystyivät syöttelemään maltillisesti.

Maltillisuus näkyi heti ottelun alkuvihellyksestä. Tarvittaessa RoPS kykeni pitkiinkin pallonhallintajaksoihin. Ajoittain iskettiin nopeaan sekä Robert Taylorin että Timo Stavitskin laidoilta.

Vaarallisten hyökkäysten määrässä RoPS hallitsi peliä, vaikka myös Interin Timo Furuholm oli erittäin hanakkana RoPS:n rangaistusalueen sisällä.

Avausjakson paras maalipaikka avautui kuitenkin RoPS:n Timo Stavitskille. Interin Henrik Moisander pystyi vaivoin torjumaan Stavitskin puskun kulmapotkuksi.

- Harvemmin saan pelin jälkeen ajatella, että meni kuten suunniteltiin, Malinen mietiskeli.

- Meillä oli agendalla muutamat asiat prässäämisestä, pelin hallinnasta, avaamisesta sekä henkisestä valmistautumisesta, joihin kaikkiin voin olla tällä kertaa tyytyväinen. Vastustajakaan ei ollut mitenkään huono, mutta tänään me olimme hyvin kartalla.

Ottelun avausmaali kuvasti tämän päivän RoPS:aa. Todistettiin pitkä, maltillinen hyökkäys, toistakymmentä perättäistä syöttöä omille ja viimeisenä Timo Stavitski siirsi pallon maalin eteen Emeka Ezelle. Eze kääntyi ja sijoitti alakulmaan.

RoPS:n toinen osuma oli sekin kuin päävalmentajan toivelistalta. RoPS:n prässätessä korkealta Interin purku epäonnistui. Pallo päätyi laitaan David Addylle. Joitain minuutteja aiemmin vaihdosta peliin tulleen Simo Roihan ajoitus oli erinomainen. Roiha oli takatolpalla ja puski loppunumerot 2-0.

Kolmen perättäisen tappion jälkeen voitto oli RoPS:n joukkueelle valtava helpotus. Päävalmentaja kuitenkin muistuttaa mahdollisista karikoista. Tason säilyttäminen on seuraava haaste.

- Tällaisen ottelun jälkeen pelaajille tulee tietenkin joka puolelta taputuksia ja positiivista palautetta, Malinen tietää.

- Silti suurin osa pelaajista tulevat urallaan näkemään vielä paljon parempiakin pelejä. Valmennuksen haaste on, miten saamme nostettua tekemisen rimaa tästä vieläkin ylemmäksi.

RoPS:n voiton myötä Veikkausliiga tiivistyi entisestään. RoPS:n sijoitus pysyi muuttumattomana - kymmenentenä - mutta eroa kolmantena odottavaan Kuopion Palloseuraan on vaivaiset neljä pistettä. RoPS:n seuraava ottelu on torstaina 22. kesäkuuta Vaasan Palloseuran vieraana.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 3370 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309