ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 05 kesäkuu 2017 20:49

Malinen: Pojat ovat kantaneet isoa vastuuta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Malinen: Pojat ovat kantaneet isoa vastuuta Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran oli eilen tyytyminen selkeään 1-4 (0-1) tappioon kotiottelussa Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. Simo Roihan toisen jakson 1-2 kavennusta seurannut ilo jäi lyhyeksi. Vain minuuttia myöhemmin Moshtagh Yaghoubin rangaistuspilkulta viimeistelemä 1-3 ratkaisi koko ottelun.

Ennakkoon RoPS elätteli toiveita yllätyksestä. Yllätys olisi kuitenkin edellyttänyt täysin virheetöntä peliä. HJK on tämän kauden selkein mestarisuosikki, mutta sekään ei ole dominoinut jokaista ottelua. Klubin kauden kuvaan kuuluu, että heidän maalintekonsa joko toimii tai ei toimi.

Ottelun jälkeen HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo oli kenties aiheestakin tyytymätön joukkueensa viimeistelyyn. Ainoastaan Alfredo Moreloksen lisäajan viimeisen sekunnin 1-4 -osuma oli rakennettu maali. HJK loi paikkoja, mutta sortui tuhlailuun.

Vieraiden avausosuman puski RoPS-pelaaja omaan maaliin. Toisen jakson 0-2 -osumassa purku rangaistusalueen sisällä lipsahti vapauttavaksi syötöksi Evans Mensahille. Simo Roihan 1-2 kavennusta seuranneessa rangaistuspotkussa voitaisiin spekuloida, pelasiko Antonio Reguero palloa ennen Atomu Tanakan kaatumista, mutta näitä tilanteita puhalletaan kauden mittaan puolin ja toisin.

Virheitä tuli. Juha Malinen myönsi suoraan joukkojensa olevan väsynyt. HJK-pelin toista jaksoa sävyttivät maalien lisäksi myös lukuisat harhasyötöt. Tänään alkava maaottelutauko tulee tarpeeseen niin fyysisesti kuin henkisestikin.

- Meidän nuoret kaverit ovat joutuneet pelaamaan tiukan kevään kantaen isoa vastuuta ja kestäen todella kovaa painetta, Malinen muistutti.

- Nämä ovat pelaajia, jotka jossain toisaalla olisivat vielä Kakkosessa kehittymässä pikkuhiljaa kohden Veikkausliigaa. Nyt osalle pelaajista peliaikaa Veikkausliigassa on oikein tarjottu. Se on heille itselleen iso juttu, mutta silloin meidän täytyy ymmärtää, että siellä tulee erilaisia kausia, jotka liittyvät osin väsymykseen, osin nöyryyteen, ja välillä jopa oppimiskykyyn.

HJK:ta vastaan RoPS:n koko kokenut keskikenttä - Robert Taylor, Antti Okkonen ja Eetu Muinonen - joutui olemaan sivussa kokoonpanosta. Puolen tunnin kohdalla myös Sani Kaita oli pakotettu hakemaan vaihtoa. Emeka Eze pystyi pelaamaan puudutettuna ensimmäisen jakson ajan.

Maaottelutauon jälkeen joukkueen tilanteen pitäisi näyttää jälleen valoisammalta, mutta vielä HJK:ta vastaan Juha Malinen joutui ratkomaan kohtalaisen haastavaa palapeliä.

- Suurimmalta osin peli oli meidän puolustustaktiikkaan nähden kohtalaisessa kontrollissa. Kuitenkin esimerkiksi Lassi Järvenpää pelasi jälleen uudella paikalla. Myöskään Sanin tilalle vaihdettu Cem Felek ei ole koskaan pelannut keskikentän keskellä, mutta kantoi roolinsa isolla sydämellä, Malinen kehaisee.

- Samalla pitää kunnioittaa meidän kokenutta keskuspuolustustakin. He ovat onnistuneet, vaikka heidän edessään on tapahtunut yllättäviäkin asioita. Kunhan alamme saamaan miehiä takaisin, niin puolustajienkin tehtävä helpottaa. Todennäköisesti pystyisimme silloin pidempiin hyökkäyksiin, pallon liikuttelu olisi loogisempaa samoin kuin koko puolustaminen.

Puolustajiensa lisäksi Malinen jakaa tunnustusta laajemmaltikin, osittain peilaten koko kuluneeseen kauteen.

- Anselmi Nurmela on parantanut laitapuolustajana todella paljon. Ainakaan asenteen puutteesta Anselmi ei narahda kiinni. Saku Ylätupa ei käytännössä ole aiemmalla urallaan joutunut puolustamaan, mutta nyt hänelläkin alkaa tapahtumaan täysipainoisia asioita, päävalmentaja luettelee.

- Sakari Tukiainen pelasi HJK:ta vastaan pitkästä aikaa isot minuutit ja aivan ansaitusti. Hän on tehnyt todella paljon töitä harjoitusten ulkopuolella, ja se näkyi. Hän oli keskushyökkääjä, joka oli pelissä mukana, häiritsi vastustajaa, otti ilmapalloja ja pelasi tilanteet loppuun saakka.

Suuri osa Rovaniemen Palloseuran pelaajista on jo jäänyt lyhyelle kesätauolle. Suomen U18- ja U21-maajoukkueisiin valitut pelaajat ovat maajoukkueiden käytössä ensimmäisten otteluiden ajan ja palailevat kotiin viimeistään torstaina. Rovaniemen Palloseuran seuraava Veikkausliigan ottelu on lauantaina 17.6. klo 15.00. Tuolloin Keskuskentälle saapuu FC Inter.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 3350 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309