ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 04 kesäkuu 2017 13:29

Wetteri ja Ford ennakkohaastattelu: Timo Stavitski

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Wetteri ja Ford ennakkohaastattelu: Timo Stavitski Kuva: Oona Sarajärvi

Timo Stavitski siirtyi tälle kaudelle HJK:sta Rovaniemelle hakeakseen vastuuta ja peliaikaa Veikkausliigasta. Ennen Rovaniemen Palloseuraa Stavitskilla toki oli tuntumaa miesten peleistä Klubi 04:n paidassa.

Muutto Napapiirille oli Stavitskille onnistunut. Nopeajalkainen laituri murtautui välittömästi RoPS:n avauskokoonpanoon. Stavitskilla on tilillään jo yhdeksän Veikkausliigan ottelua. Uran avausmaalikin syntyi kauden alussa vierasottelussa FC Interiä vastaan.

Näyttöjen perusteella kutsu tuoreimpaan U18-maajoukkueeseenkin oli odotettu. Suomen U18-maajoukkue pelaa Valkeakoskella ja Helsingissä järjestettävässä Baltic Cupissa 7.-10. kesäkuuta.

Ennen maajoukkuekomennusta Stavitskilla on kuitenkin edessään kohtaaminen vanhan seuransa kanssa. RoPS ja HJK iskevät yhteen Keskuskentällä tänään sunnuntaina.

- On mahtava pelata ylipäätään kovaa jengiä vastaan, mutta kun vastassa on samalla ns. oma entinen joukkue, niin onhan tässä erilaista fiilistä ja näyttämisenhalua, Stavitski kertoo tunnelmistaan.

- Klubia tulee muutenkin seurattua eniten näistä tämän kauden Veikkausliigan jengeistä. Toisaalta niin tekee varmasti kaikki muutkin pelaajat.

HJK on tällä hetkellä Veikkausliigan kärkijoukkue ja todennäköisin mestari. Pelkkää lentoa ei Klubinkaan kausi ole ollut, mutta pisteitä on kertynyt piikkipaikan arvoisesti.

Erityisesti HJK:n maaliero on murskaava. Yhdessätoista pelissä helsinkiläiset ovat tehneet 24 osumaa, mutta päästäneet ainoastaan viisi. Toisaalta suurin osa HJK:n maaleista on syntynyt muutamassa ottelussa, kuten heidän edellisessä 6-0 -pelissä SJK:ta vastaan.

- Olihan se koko peli Klubin hyvyyttä, mutta en nyt silti tiedä noita numeroita. Kuusi - nolla. Pakko siinä on SJK:nkin jotain mokata, Stavitski ihmettelee.

- Kävimme heidän SJK-ottelun lävitse perjantaina. Siihen tuli kiinnitettyä huomiota, kuinka he osaavat tehdä paikoista maalin. Meidän täytyy suojata, ettei Klubi pääse boksin sisälle ainakaan liian monta kertaa.

Tämänpäiväinen HJK-peli on monelle pelaajalle viimeinen ottelu ennen lyhyttä kesätaukoa. Stavitski kuitenkin jatkaa Napapiiriltä suoraan maajoukkueen pariin. Otteluruuhka ei nuorta miestä vielä paina.

- Ei niinkään väsytä, mutta olemme hävinneet kaksi peliä putkeen, niin ei myöskään hirveästi hymyilytä, Stavitski sanoo ja hymyilee päälle.

- Mutta samalla se tuo myös lisää motivaatiota. Nyt varsinkin kun vastassa on HJK ja pääsemme kotikentälle, niin tunnelmat on todella hyvät. Katsotaan, mitä aseita Juha on Klubin pään menoksi viritellyt.

RoPS - HJK alkaa tänään sunnuntaina kello 18.30. Portit Keskuskentälle avautuvat kello 17.30. Ennakkoliput (15 € / 10 € / 5 €) ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa (S-etukortilla koko kauden 11 €) sekä netissä: www.ticketmaster.fi/rops

RoPS kutsuu kaikki tänä keväänä valmistuneet ilmaiseksi tähän otteluun! Mikäli olet kevään valmistujia, kuiskaa lippuluukulla salasana "vastavalmistunut", ja sinut ohjataan kutsuttuna sisään.

Otteluisäntinä ovat Wetteri sekä Ford. Tämä ja kaikki muutkin kierroksen kohteet löytyvät Veikkauksen pelikohteista. Pelaamalla Veikkauksen pelejä RoPS:n sivujen kautta, tuet samalla RoPS:n junioritoimintaa: www.rops.fi/veikkaus

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2560 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309