ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 03 kesäkuu 2017 12:41

Wetteri ja Ford otteluennakko: Suurin mestarisuosikki HJK saapuu Napapiirille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Wetteri ja Ford otteluennakko: Suurin mestarisuosikki HJK saapuu Napapiirille Kuva: Oona Sarajärvi

Veikkausliigan ensimmäinen kolmannes huipentuu kevään odotetuimpaan kamppailuun. Sunnuntaina Keskuskentällä kohtaavat Rovaniemen Palloseura ja Helsingin Jalkapalloklubi. Ottelu alkaa kello 18.30. Portit avautuvat kello 17.30.

Sunnuntain kierros päättää samalla Veikkausliigan härkäviikot. Kahden viikon sisään joukkueille on kertynyt tiiviiseen tahtiin viisi ottelua. Matkustuspäivät mukaan lukien rasitus kertaantuu, ja harjoituksissa on jouduttu keskittymään lähinnä palautteluun.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen ei kuitenkaan halua liiaksi korostaa otteluruuhkan merkitystä.

- Tietenkin otteluputki painaa, mutta samalla tavalla väsyneitä ovat kaikki muutkin, RoPS-luotsi kuittaa.

- Tässä vaiheessa väsymystä ei mietitä. Sunnuntai on meille juhlapäivä. Tuleva Suomen mestari HJK saapuu Keskuskentälle, ja pääsemme nauttimaan pelistä todellista huippujoukkuetta vastaan.

Joukkueiden edellisissä otteluissa RoPS hävisi vieraissa IFK Mariehamnille niukasti 2-1. Helsingin Jalkapalloklubi puolestaan nöyryytti kotonaan Seinäjoen Jalkapallokerhoa peräti 6-0.

Kyseessä ei ollut Veikkausliigaa johtavan HJK:n kauden ensimmäinen murskavoitto. HJK on sarjassa eniten maaleja tehnyt joukkue, mutta samalla suurin osa Klubin maaleista on syntynyt ryppäissä. SJK-ottelua edeltävissä kolmessa pelissä HJK oli osunut ainoastaan kerran.

- HJK tuli siihen peliin hyvällä itseluottamuksella ja hyvin valmistautuneena. Toki SJK:stakin oli havaittavissa, ettei kaikki ole heidän leirissään kunnossa, Malinen kertaili näkemäänsä.

Myös Malinen nosti esille seikan, ettei HJK:n kausi ole ollut pelkkää lentoa. Väliin on mahtunut myös kuivempia jaksoja.

- Parhaimmillaan HJK pelaa tavoittelemaansa suurseurajalkapalloa. Siinä on aktiivisuutta, luovuutta, kenttätasapaino pysyy pitkissäkin hyökkäyksissä hyvänä, pelaajat vaihtavat luontevasti paikkoja ja pallon hallinta on helpon näköistä, Malinen kehaisee.

- Mutta ei se ole joka kerta sellaista ollut. Myös HJK:lla ollut vaikeita pelejä, ja meidän tehtävä on tehdä meidän kotikentällä HJK:n pelaaminen vaikeammaksi kuin kertaakaan missään muualla.

Kannattajille lisämielenkiintoa otteluun tuovat joukkueiden tämän kauden pelaajahankinnat. HJK:n paitaa kantaa kolme RoPS:n kauden 2015 hopeajoukkueen pelaajaa - Juha Pirinen, Moshtagh Yaghoubi sekä Faith Friday Obilor.

Samaan aikaan liikennettä on käynyt myös toiseen suuntaan. Rovaniemen Palloseuran riveissä on peräti neljä vielä viime kaudella Klubia edustanutta huippulupausta - Leo Väisänen, Saku Ylätupa, Timo Stavitski ja Lassi Järvenpää.

Yli kolmensadan Veikkausliigaottelun kokemuksella Juha Malinen ei jaksa antaa isoakaan painoarvoa entisten suojattiensa kohtaamiselle.

- Tässä vaiheessa kaikki pelaajat alkavat olla jollain tavalla tuttuja, Malinen ohittaa koko kysymyksen.

Oman joukkueensa osalta RoPS:n päävalmentaja oli salamyhkäisen vaitonainen. Lähtökohtaisesti RoPS:lla on kuitenkin käytössään kaikki samat pelaajat, jotka olivat pelikelpoisia myös edellisessä ottelussa.

- Olemme joukkueen kanssa sopineet, että keittelemme käärmekeitot vasta lauantaina iltapäivällä. Laitetaan liemi illalla tulille ja esitellään tuotos kotiyleisölle sunnuntaina, Malinen piilottelee.

- Mutta tervetuloa HJK tänne Lapin kesään. Täällä nautitaan vielä näistä viimeisistä lämpimistä kesäpäivistä, ennen kuin kolmen viikon kuluttua päivä taas lyhenee, ja aloitellaan seuraavaan talveen valmistautuminen.

Rovaniemen Palloseura on kutsunut kaikki tänä keväänä valmistuneet opiskelijat ilmaiseksi RoPS:n ja HJK:n väliseen otteluun. Kertomalla lippuluukulla salasanan "vastavalmistunut", ohjataan kevään valmistujat kutsuttuina sisään.

Ennakkoliput (15 € / 10 € / 5 €) ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa (S-etukortilla normaali lippu koko kauden 11 €) sekä netissä: www.ticketmaster.fi/rops

Otteluisäntinä ovat Wetteri sekä Ford. Tämä ja kaikki muutkin kierroksen kohteet löytyvät Veikkauksen pelikohteista. Pelaamalla Veikkauksen pelejä RoPS:n sivujen kautta, tuet samalla RoPS:n junioritoimintaa: www.rops.fi/veikkaus

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2824 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309