ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 31 touko 2017 23:50

Pisteet jäivät Saarille. Malinen: Fokus ei pysynyt olennaisessa

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Pisteet jäivät Saarille. Malinen: Fokus ei pysynyt olennaisessa Kuva: Oona Sarajärvi

Robert Taylorin unelmalaukaus toisen jakson alkupuolella ei riittänyt nostamaan Rovaniemen Palloseuraa pisteille. IFK Mariehamn oli maalin verran vahvempi Amos Ekhalien ja Jani Lyyskin maaleilla 2-1 (1-0).

Ottelun jälkeen RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen ei silitellyt omiaan IFK Mariehamnin maaleista. Avausmaalissa Maarianhaminan Amos Ekhalie pääsi itse jatkamaan oman epäonnistuneen laukauksensa ohi Antonio Regueron.

Toisella jaksolla viisi minuuttia Robert Taylorin kavennuksesta Jani Lyyski oli unohtunut yksin RoPS:n rangaistusalueelle. IFK Mariehamnin oma kasvatti sijoitti hallitusti sisäsyrjällä pallon RoPS-maalin alakulmaan.

- Valitettavasti meidän myyntiosasto oli tänään halpa. Isäntien maalit oli täysiä vitsejä, Malinen puhisi.

- Todella harmittavaa siihen nähden, kuinka paljon valutimme hikeä kentälle. Fokus ei pysynyt olennaisissa asioissa. Lyyskin maalissa puolustimme aluksi kulman hyvin, mutta jatkotilanteessa olimme huolimattomia.

RoPS:llakin oli omat etsikkoaikansa. Erityisesti toisen jakson alku oli vahvaa vierasjoukkueen esitystä.

Hallintajakson kruunasi Robert Taylorin kauden toistaiseksi komein osuma noin tunnin pelin jälkeen. Emeka Eze tiputti Saku Ylätuvan kulman rangaistusalueen rajalle. Taylor laukoi suoraan ilmasta millintarkasti IFK-maalin yläkulmaan.

Taylor oli nyt ensimmäistä kertaa RoPS:n avauskokoonpanossa sitten huhtikuun Ilves-ottelun. Kunto ei vielä aivan riittänyt täyteen ysikymppiseen, vaan RoPS-kanuuna otettiin vaihtoon 75. minuutin kohdalla.

- Puoliajalla uskoimme vahvasti, että pystymme kääntämään pelin. Paransimme pallon liikuttelua ja korjasimme puolustuksen pienet epäselvyydet. Tietyllä tasolla pääsimmekin tilanteen herraksi ja Robertin tasoitushan oli hieno, Juha Malinen kertaili.

- Mutta varsinkin oikean puolen kolmikolle alkoi kertymään vartiointivirheitä. Ja jos pallo voitettiinkin, survottiin vain jääräpäisesti eteen päin. Sieltä levottomuus levisi muuallekin joukkueeseen. Se alkoi näkymään jo ensimmäisen jakson lopulla.

Juha Malisen vaihdot nostivat RoPS:n vielä loppuhetkillä viimeiseen taisteluun. Ivan Tatomirovic oli jo puskea kulmapotkusta uransa toisen Veikkausliigamaalin, mutta päätuomari Dennis Antamo oli nähnyt sitä ennen RoPS-pelaajan suorittaman rikkeen.

Pisteet jäävät maalin erolla Saarille. Tämän kauden aikana Maarianhamina tulee vielä olemaan vaikea paikka monelle muullekin joukkueelle. Wiklöf Holding Arenan nurmi on pieni, jolla vastaan asettuu fyysisesti vahva ja hyvin puolustava joukkue.

- Kyllä tässä ottelussa positiivistakin löytäisi, mutta ei voi kieltää, etteikö tietyillä osa-alueilla olisi hyvä olla enemmän kokemusta, Juha Malinen kertaili vielä lopuksi.

- Mutta me etenemme tämän tilanteen kanssa. Tässä ei auta mikään muu kuin pitkäjänteinen työ ja usko omaan tekemiseen. Tällaisessa projektissa on oltava pitkämielinen. Se on oikeastaan koko tätä meidän kautta kuvaava otsikko.

Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu tulee olemaan alkukauden kovin kamppailu. Ensi sunnuntaina Keskuskentälle saapuu Helsingin Jalkapalloklubi. Ottelu alkaa kello 18.30.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2603 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309