ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 30 touko 2017 19:22

Otteluennakko IFK:M - RoPS. Malinen: Pienten marginaalien ottelu

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Otteluennakko IFK:M - RoPS. Malinen: Pienten marginaalien ottelu Kuva: Oona Sarajärvi

Veikkausliigasta on pian pelattuna jo ensimmäinen sarjakolmannes. Avauskierrosten perusteella kotimaisen jalkapallon pääsarjasta on jälleen syytä odottaa huikean tasaista taistelua usean joukkueen kesken.

Varsinkin keskikastissa puolet joukkueista ovat parin pisteen sisällä toisistaan. Huomenna näistä joukkueista kohtaavat kaksi - kahdeksantena oleva Rovaniemen Palloseura ja pisteen heikommalla sijalla majaileva IFK Mariehamn.

IFK Mariehamnin tämänhetkinen yhdeksäs sija on pienoinen yllätys Veikkausliigan kausiennakoihin peilaten. IFK:ta veikkailtiin laajalti yhdeksi HJK:n vahvimmista haastajista.

Tälle kaudelle maarianhaminalaiset menettivät kuitenkin kaksi merkittävää syömähammastaan - Dever Orgillin ja Diego Assisin. Nyt kolmatta kauttaan Saarilla pelaavalle hyökkääjä Aleksei Kangaskolkalle on soviteltu isoja saappaita.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen ei kuitenkaan halua antaa liikaa painoarvoa vain kahdelle pelaajalle.

- Näiden kahden lähtö tiedettiin jo syyskuussa, ja Assaskin oli lopulta enemmän vaihtomies, Malinen kohauttaa harteitaan.

- Nimellisesti Maarianhamina on jopa vahvistunut, mutta tyypillisesti seuraava vuosi ihan minkä tahansa saavutuksen jälkeen on haasteellinen. Mitään oleellisen negatiivista IFK:ssa ei ole tapahtunut, mutta mestarin päänahka on aina himoittua tavaraa.

Tähän mennessä IFK Mariehamn on päästänyt jo puolet koko viime kauden päästettyjen maalien määrästään. Silti Peter Lundbergin ja Kari Virtasen luotsaaman joukkueen DNA on pysynyt muuttumattomana. IFK nojaa edelleen vahvaan puolustukseen.

- Maarianhaminassa vaikeutena on pieni kenttä ja puolustustahtoinen vastustaja. Siellä harvemmin nähdään isoja maali-iloitteluja, vaikka onhan niitäkin siellä toisinaan tapahtunut, Juha Malinen muistelee tarkemmin.

- Pienet marginaalit tulevat ratkaisemaan. Oli kyse sitten kotijoukkue Maarianhaminasta tai vierailija Rovaniemestä, niin molemmat tulevat varmasti olemaan tarkkana oman päänsä suhteen.

Rovaniemen Palloseuran miehistö tulee huomenna olemaan pitkälti sama kuin edellisessä pelissä KuPS:aa vastaan. KuPS-ottelun karvas loppuhetkien 0-1 kotitappiokin on Napapiirillä jo käsitelty.

- Se tappio tuntui aluksi katkeralta. Vielä 20 minuuttia ennen loppua peli näytti siltä, että se voisi kääntyä meillekin, Malinen kertaa.

- Mutta siitäkin ottelusta meidän on muistettava, kuinka kauden alkukolmanneksen aikana meidän peli on kehittynyt niin paljon, että pystyimme jo odottamaan voittoa KuPS:n tasoisesta joukkueesta. Ei ole mitään syytä odottaa vähempää myöskään Maarianhaminasta.

IFK Mariehamnin ja Rovaniemen Palloseuran välinen ottelu alkaa huomenna keskiviikkona kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana Ruutu+ ja IS Extra -palveluiden kautta. Rovaniemellä pelin näyttää Olivers' Corner.

Tämä ja kaikki muutkin kierroksen pelit löytyvät Veikkauksen kohteista. Pelaamalla Veikkauksen pelejä RoPS:n sivujen linkin kautta, tuet samalla RoPS:n junioritoimintaa: www.rops.fi/veikkaus

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2756 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309