ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 26 touko 2017 19:13

Match Day RoPS - KuPS. Malinen: Positiivisia merkkejä ilmassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Match Day RoPS - KuPS. Malinen: Positiivisia merkkejä ilmassa Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura ja Kuopion Palloseura kohtaavat huomenna lauantaina 27.5. kello 17.00. Portit Keskuskentälle avautuvat viimeistään kello 16.00. Liput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Prismassa sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops

Kohtaaminen on joukkueiden tämän kauden ensimmäinen. Edellisissä otteluissaan RoPS voitti kotonaan JJK:n 2-1. KuPS puolestaan tasasi pisteet SJK:n kanssa 1-1.

Sarjataulukossa RoPS:n ja KuPS:n eroa on vaivaiset kaksi pistettä. Näiden kahden pisteen turvin KuPS on tällä hetkellä Veikkausliigassa toisena. Sen sijaan kuntopuntarissa sekä RoPS että kaimaseura KuPS ovat molemmat kärkisijoilla.

Kahdessa edellisessä ottelussa RoPS on tuskastellut lievissä kokoonpano-ongelmissa. Miehiä on ollut sivussa niin loukkaantumisten kuin flunssankin kaatamina. Nyt Juha Malisen luotsaamalla joukkiolla näyttää jälleen valoisammalta.

- Robert Taylor on pystynyt harjoittelemaan useamman kerran, Antti Okkonen alkaa olemaan paremmassa kunnossa, Lassi Järvenpää on tervehtynyt, Sakari Tukiainen on noussut uudelle tasolla ja Simo Roihakin on täydessä kunnossa, tyytyväinen päävalmentaja luettelee.

- Harjoitus harjoitukselta fiilikset ovat vain positiivisemmat. Näemme kyllä, että joukkueessa on tapahtunut kehitystä.

Veikkausliigassa pelataan nyt noin kahden viikon sisään viisi ottelua. Otteluruuhka on jokaiselle joukkueelle sama, mutta se asettaa haasteensa varsinkin kapeammalla miehistöllä pelaaville. Tähänkin peilaten RoPS:n sairasosaston tyhjeneminen osuu kreivin aikaan.

- Huominen on meidän kolmas peli tähän ruuhkaan. Tässä kohtaa rotaatio on se iso kysymys, johon on löydettävä oikeita vastauksia, Malinen pohdiskelee.

- Palautumisaika on olematon, mutta onneksi tähän otteluun meillä alkaa taas olemaan vaihtoehtoja. Tarvitsemme niitä pelaajia, joiden energiataso pysyy kovana koko ysikymppisen ajan.

Joukkueiden ikärakenteiden osalta RoPS ja KuPS muistuttavat mielenkiintoisella tavalla toisiaan. Myös Kuopiossa nuoret saavat rohkeasti vastuuta. Näistä kirkkaimpana esimerkkinä Urho Nissilä, joka nyt 20-vuotiaana on jo noussut Veikkausliigan tähtien joukkoon.

Huomenna kuopiolaisten vaarallisin maalitykki Gbolahan Salamin on kuitenkin sivussa varoitustilin täyttymisen myötä. KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaaralla silti riittää materiaalia.

- Veikkasin ennen kauden alkua Kuopion Palloseuraa mitaleille, eikä nähdyn perusteella ole mitään syytä ottaa ennustuksessa takapakkia, Juha Malinen varoittelee.

- Honkavaara on saanut toteuttaa ajatuksiaan siitä, miten joukkuetta rakennetaan. Vaikka Salami puuttuu, niin Reuben Gabriel, nykyinen Nigerian maajoukkuepelaaja, on kova vahvistus. Eikä voi ohittaa Ville Saxmaniakaan, joka oli neljän kauden ajan vahva tekijä RoPS:lle.

Rovaniemen Palloseuran ja Kuopion Palloseuran välinen ottelu löytyy Veikkauksen vetokohteista. Kaikki Veikkauksen pelit ovat pelattavissa RoPS:n sivujen kautta osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

Huomenna käynnistyy myös Vakion Kesäkisa. Vakion kesäkisaan pääsee osoitteesta: www.veikkaus.fi/vakiosm

Kesäkisan voittaja palkitaan matkalla huuhkajien MM-karsintaan Kroatiaan. Kesäkisan RoPS-ryhmän kolmelle parhaalle puolestaan lahjoitetaan aito RoPS:n pelipaita. RoPS-ryhmään liittyäksesi tarvitset ryhmän nimen ja salasanan:

Ryhmän nimi: RoPS
Ryhmän salasana: BqQqC2K4

RoPS - KuPS näytetään suorana myös IS Extra ja Ruutu+ -palveluissa. Tilaa IS Extra osoitteesta: tilaa.sanoma.fi/isextra

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 3396 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309