ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 23 touko 2017 17:59

Eerik Kantola jatkaa RoPS:n nuorten sarjaa

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Eerik Kantola jatkaa RoPS:n nuorten sarjaa Kuva: Pasi Pikkupeura

Eerik Kantolasta tuli Rovaniemen Palloseuran edellisessä ottelussa SJK:ta vastaan peräti viides alle kahdeksantoistavuotias RoPS:n pelaaja, joka on tällä kaudella jo saanut minuutteja Veikkausliigassa.

Tilaston merkittävä. Yksikään toinen liigajoukkue ei ole toistaiseksi käyttänyt kentällä vielä ensimmäistäkään alle kahdeksantoistavuotiasta pelaajaa.

Toisaalta tilanne avautui yllättäen myös Eerik Kantolalle itselleen. Joukkueen kärsiessä flunssa- ja loukkaantumissumasta, Juha Malinen oli valinnut Kantolan mukaan täydentämään kapeaa vaihtopenkkiä. Tuloksena Kantola pelasi koko toisen puoliajan.

- Harjoittelin talvella jonkin verran edustuksen mukana, mutta sen jälkeen lähinnä B-junnujen ja Santan matkassa, Kantola kertailee alkukauttaan.

- Sen pohjalta pääsy pelaaman Veikkausliigaa oli tietenkin toiveissa, mutta eihän minua viikkoa aiemmin oltu valittu edes koko pelireissulle.

Kantola ei osannut odottaa isoja minuutteja edes joukkueen jo saavuttua Seinäjoelle. Juuso Hämäläisen ja Lassi Järvenpää sairastuttua Kantola kuitenkin otti tauolla paikan vasempana laitapuolustajana. Nuorukainen myöntää rehdisti, että debyytti jännitti.

- Tietenkin, ja varmasti se näkyi myös suorituksessa. Olisin voinut olla alussakin aktiivisempi, mutta onneksi muutamien suoritusten jälkeen jännityskin purkautui, Kantola muistelee.

Kokeneemmat RoPS:n kannattajat ovat ihmetellen seurailleet uusien 17-vuotiaiden pelaamista Veikkausliigassa. Kantolalla tai muilla hänen ikäluokkansa pelaajalla ei kuitenkaan ole ennakkokäsitystä siitä, miksi he eivät voisi pärjätä miesten peleissä.

- Tietenkin tempo on erilainen, mutta pelaaminen tuntui hyvältä, RoPS-juniori sanoo.

- Osa jännityksestä tule pelkästään siitä, että pääsee ylipäätään pelaamaan Veikkausliiga. Mutta en ainakaan itse osannut ajatella etukäteen pärjäämistäni. Menee vain tekemään parhaansa ja klassisesti katsoo mihin se riittää.

Rovaniemen Palloseura kohtaa JJK Jyväskylän keskiviikkona 24.5. kello 18.30. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolta, Prismasta sekä osoitteesta www.ticketmaster.fi/rops

Ottelun näyttävät myös Ruutu+ ja IS Extra. Kierroksen kaikki vetokohteet löytyvät osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 3720 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309