ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 20 touko 2017 01:39

SJK:n vahva avausjakso jätti pisteet Seinäjoelle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
SJK:n vahva avausjakso jätti pisteet Seinäjoelle Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura lähti haastavista lähtökohdista, mutta silti varovaisen toiveikkaana haastamaan Seinäjoen Jalkapallokerhoa Veikkausliigan seitsemännen kierroksen ottelussa. Peräti kolmea seitsemäntoistavuotiasta pelaajaa kentällä käyttänyt RoPS lähetettiin OmaSP Stadionilta yönselkään 3-0 (2-0) tappion saattelemana.

RoPS joutui otteluun valitettavan kapealla miehistöllä. Antti Okkosen ja Robert Taylorin kohdalla voidaan jo puhua varovaisesta paluun odottelusta, mutta vielä tästä ottelusta he olivat poissa. Aivan ottelun alla Juuso Hämäläinenkin ohjattiin kuumeisena sivuun.

Vaihtopenkillä Juha Malisella oli käytettävissään maalivahti Juhani Kankaan lisäksi kolme kenttäpelaajaa, joista yksi oli vasta 17-vuotias Eerik Kantola.

Malinen ei kuitenkaan piiloutunut poissaolijoiden taakse.

- Tietenkin tilanne on juuri nyt haastava, mutta tiesimme jo viime vuoden syyskuussa, että näin saattaa jossain vaiheessa tapahtua, päävalmentaja totesi rauhalliseen sävyyn.

- Meillä on edessämme tiivis viiden pelin putki, joista tämä SJK-ottelu oli ensimmäinen. Nyt vain toivomme kädet korvia myöden ristissä, ettei uusia yllätyksiä enää tule, vaan päin vastoin alkaisimme kuulemaan myös positiivisia uutisia.

SJK ratkaisi ottelun ensimmäiseen jaksoon. SJK painosti, RoPS vetäytyi. Puolionnekas oma maali ja Aristote Mboman läpiajo lähettivät isännät tauolle ansaitussa 2-0 johtoasemassa.

RoPS:llakin oli Emeka Ezen ansiosta paikkansa, mutta niitäkin enemmän sinisten leirissä puhuttivat avauspuoliajan muut tapahtumat.

Jalkaansa valittanut Timo Stavitski joutui jättämään ottelun puolen tunnin kohdalla. Hiukan ennen taukoa Leo Väisänen taittoi nilkkansa ja avustettiin Tuomas Könösen tukemana kentän laidalle. Hetkeä aiemmin "Tuska" Könönen oli jo kuulostellut rintaansa pidellyttä Lassi Järvenpäätä. Järvenpääkin jäi vaihtoon puoliajalla.

Kentälle saatiin kokemusta Sakari Tukiaisen ja Sani Kaitan otettua paikkansa oikeassa laidassa sekä keskikentän pohjalla. Eerik Kantola teki Veikkausliigadebyyttinsä toisen jakson alussa. Juha Malinen oli joutunut pelaamaan kaikki korttinsa jo ennen ottelun puoliväliä.

- Kaikilla korteilla voidaan voittaa, päävalmentaja napautti.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä naurettavuuden ja lapsellisuuden rajamailla. Se pelin kuva, mitä olimme etukäteen maalailleet useamman päivän ajan, levisi kentälle heti alkuunsa. Kaikki pelaajat eivät tehneet kuten oli sovittu.

Huolimatta Aristotete Mboman loppuhetkien toisesta omasta henkilökohtaisesta ja SJK:n kolmannesta maalista, RoPS oli päätösjaksolla huomattavan hyvin ottelussa mukana. Ryhtiliike oli tapahtunut pukukopissa. RoPS oli aktiivisempi ja pelasi ylempää.

- Kävimme asiat rauhallisesti lävitse. Mitä tapahtui ja miksi toisia asioita ei tapahtunut. Siitä moni pelaaja ottikin itseään niskasta kiinni, Malinen kertasi pelin jälkeen.

- Tänäänkin SJK olisi ollut kaadettavissa, jos vain olisimme kokonaisuudessaan pysyneet omassa pelisuunnitelmassa. Mutta aina ei asiat mene suunnitelmien mukaan. Joskus tulee erehdyksiä, joskus vain jääräpäisiä suorituksia. Ja tässä tulee esiin joukkueen nuoruus. Vielä ei osata pelata joka ottelussa omilla vahvuuksilla.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen

Luettu 3428 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309