ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 12 touko 2017 22:11

BRP Finland pelaajahaastattelussa Anselmi Nurmela

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
BRP Finland pelaajahaastattelussa Anselmi Nurmela Kuva: Oona Sarajärvi

Toisen polven RoPSilainen ja Alltime 24 kummipelaaja Anselmi Nurmela seurasi kauden kolme ensimmäistä Veikkausliigaottelua vielä kiltisti vaihtopenkin puolelta. Sittemmin kaksikymppiselle keskikenttämiehelle on kertynyt vastuuta vähintäänkin kaikkien penkillä vietettyjen minuuttien arvoisesti.

Nurmelan debyytti Veikkausliigassa osui kenties kovimpaan kuviteltavissa olevaan paikkaan. RoPS oli kotiottelussaan häviöllä PS Kemille 0-1 Sani Kaitan viittoiltua vaihtoa puolen tunnin kohdalla. Nurmela heitettiin kentälle käytännössä kylmiltään.

Eikä Nurmelan täytettäväksi asetetut saappaat olleet lainkaan keveämmät RoPS:n seuraavassakaan ottelussa. Kapteeni Antti Okkonen joutui tulemaan vaihtoon Helsingin IFK:ta vastaan noin neljänkymmenen minuutin kohdalla. Tällä kertaa mahdollinen komennus ei sentään tullut täytenä yllätyksenä.

Näistä kahdesta ensikosketuksesta erityisesti Kemi-ottelu jäi Nurmelan mieleen.

- Se tilanne tuli todella nopeasti, Nurmela muistelee.

- Silti onnistuin mielestäni ihan hyvin. Oma pelaamiseni on kehittynyt hallikaudesta merkittävästi. Vielä talvella oli vaikeaa ja hätäistä, mutta nyt Veikkausliigan tempoon tottumisen myötä pelaamiseen on tullut jo rauhallisuuttakin.

Ennen RoPS:aan ja Veikkausliigaan siirtymistä Nurmela ennätti pelaamaan kolme kautta Ykkösessä AC Oulun paidassa. Suurimmaksi eroksi Ykkösen ja Veikkausliigan välillä Nurmela nostaa nimenomaan pelitempon.

- Taitotasossa ero ei ehkä niinkään näy, mutta juuri tempo ja tilannekovuus on Veikkausliigassa paljon korkeammalla tasolla, Ami arvioi.

- Täällä mennään tilanteisiin huomattavasti kovempaa ja tilanteet tulee nopeammin. Niissä pitää olla hereillä, mutta siihen tottuu. Jo pelkästään treeneissäkin tempo on kovempi samoin kuin vaatimustaso.

Tämänpäiväiseen vastustajaan RoPS:n pelaajat tutustuivat syvemmin keskiviikon palavereissa ja harjoituksissa. Kuvioita viimeisteltiin ja hiottiin vielä torstaina. Nyt jo liigassa karaistuneen Anselmi Nurmelan mukaan FC Lahti tulee olemaan kunnioitettava vastustaja.

- Päällimmäisenä nousee mieleen, etteivät he ole hävinneet tällä kaudella vielä yhtään ottelua. Se kertoo Lahden pelaamisesta aika paljonkin, Nurmela myöntää.

- Yleensä Lahti käyttää kolmen keskikenttää ja yhtä kärkeä. Heillä on pakit, jotka tykkäävät nousta, ja laiturit, jotka hakee keskelle ja on hyviä yksi-vastaan-yksi haastajia. Hereillä täytyy olla.

Ottelu RoPS - FC Lahti alkaa kello 18.30. Portit Keskuskentälle avautuvat klo 17.30. Ottelun isäntänä on BRP Finland. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, S-Etuhintaan Rovaniemen Prismassa sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops

Pelaamalla Veikkauksen pelit RoPS:n sivujen kautta, tuet samalla RoPS:n juniorityötä. Kierroksen kaikki pelikohteet löytyvät osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2705 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309