Uutiset

Miehet

torstai, 11 touko 2017 22:08

BRP Otteluennakko: RoPS kohtaa Hauhian FC Lahden

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
BRP Otteluennakko: RoPS kohtaa Hauhian FC Lahden Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura pelaa kauden kolmannen kotiottelunsa huomenna perjantaina 12. toukokuuta. Vieraaksi Napapiirille saapuu FC Lahti. Ottelu alkaa kello 18.30. Portit avautuvat kello 17.30. Ottelun isäntänä toimii BRP Finland. Kierroksen kaikki vetokohteet löytyvät osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

FC Lahti on viiden pelatun kierroksen jälkeen toistaiseksi Veikkausliigan ainoa joukkue ilman tappioita. Samalla "Mustat Kuhnurit" ovat myös sarjan vähiten maaleja päästänyt joukkue. FC Lahti on sarjassa tällä hetkellä kolmantena voitettuaan edellisellä kierroksella SJK:n kotonaan 1-0.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malisen mukaan lahtelaisten alkukauden lento ei ole täyttä sattumaa.

- Heidän pelistään ja joukkueestaan näkee, kuinka Toni Korkeakunnas on saanut tehdä Lahdessa pitkäjänteistä työtä omalla valitsemallaan linjalla, Malinen arvioi huomista vastustajaa.

- Lahden joukkueesta paistaa rutiini. Tietyt asiat toistuvat heillä ottelusta toiseen, mutta ne asiat tulevat pelaajilta hyvin luontevasti. Samaan aikaan kun meidän projekti on vasta alkuvaiheessa, on Lahdessa suurin osa joukkueesta ollut yhdessä jo toista vuotta.

Hiukan reilu vuosi sitten FC Lahti uutisoi merkittävästä yhteistyökuviosta Pietarin Zenitin kanssa. Yhteistyön ansiosta Lahteen saapuivat venäläiset maalivahti Aleksandr Vasjutin sekä keskikenttäpelaaja Pavel Osipov. Tuorein yhteistyöhankinta on laitahyökkääjä Pavel Nazimo.

Myös muissa uusissa hankinnoissa on Lahdessa onnistuttu. Kroatialais-saksalainen laitapuolustaja Igor Jovanovic on pelipaikallaan Veikkausliigan kärkeä yhdessä RoPS:n David Addyn kanssa. Aivan kauden kynnyksellä napattu brassikärki Stenio Garcia Dutra tuli vahvasti sisään Veikkausliigaan ja on paukuttanut puolet Lahden kuudesta maalista.

Kokonaan oma lukunsa on kuitenkin FC Lahden kapteeni Mikko Hauhia. Tänä keväänä Hauhialla alkoi seitsemäs perättäinen kausi Lahden pelipaidassa. Näiden seitsemän kauden aikana Hauhia on ollut sivussa kahdesta sarjaottelusta keräten kaikista muista uskomattomasti täydet peliminuutit.

Lähes tarkalleen viisi vuotta sitten Hauhia istui kuumeisena penkillä vierasottelun Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. Elokuussa 2013 Hauhia kärsi kotiottelussa juurikin Rovaniemen Palloseuraa vastaan varoitustilin täyttymisestä napsahtanutta automaattista pelikieltoa. Huomenna lienee luvassa Hauhian 114. perättäinen ysikymppinen Veikkausliigassa.

Saavutus hymyilyttää jopa Hauhian entistä päävalmentaja Juha Malista.

- Mikko on kaikilta elämäntavoiltaan, fysiikaltaan ja taustoiltaan sellainen pelaaja, että olisi hyvin hankala keksiä sellaista syytä, miksi hän koskaan ikinä enää loukkaantuisi tai sairastuisi, RoPS-luotsi naurahtaa.

Edellisellä Veikkausliigan kierroksella Rovaniemen Palloseura kärsi niukan 1-0 vierastappion Helsingin IFK:ta vastaan. RoPS kuitenkin päätti hiukan nihkeästi alkaneen ottelun nousujohdanteisesti. Loppuminuuttien tasoitusosumakin vieri hiuksen hienosti takatolpalta ohi. Samaa ilmettä on jatkettu myös viikon harjoituksissa.

- Ilmapiiri on ollut hyvin rohkaiseva. Itsellä oululaisena tulee näiden veijareiden kanssa monesti mieleen vanha Suomi-Filmin klassikko Pojat, Malinen juttelee torstain harjoitusten päätteeksi.

- Meillä on käynnissä tietynlainen nuorisoprojekti, jossa meidän kokeneemmat pelaajat joutuvat pakostakin vetämään vähän vaativampaa roolia. Mutta samalla näiden nuorten kehitystä on mahtava seurata päivittäin, harjoituksesta toiseen. Se intohimo, mikä varmasti saadaan esille myös huomisessa pelissä, tulee tuottamaan lyhyessä ja pidemmässäkin mittakaavassa Rovaniemelle vielä oikein hyviä asioita.

Liput RoPS:n ja FC Lahden väliseen otteluun ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä netissä osoitteessa www.ticketmaster.fi/rops

Lippujen hinnat normaali 15 €, alennusryhmät 10 € ja lapset 5 €. S-ryhmän kanta-asiakkaille normaali lippu 10 € myynnissä Rovaniemen Prismassa. Perhelippu 30 € (2 aikuista + 2 lasta) myynnissä vain RoPS:n Bingolla sekä portilta.

Uutista muokattu 12.5. klo 1.22. Korjattu yhteistyön laatu Pietarin Zenitin kanssa.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 3328 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi