ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 10 touko 2017 18:35

Malinen HIFK-ottelusta - kuin karhut talviunilta

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Malinen HIFK-ottelusta - kuin karhut talviunilta Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura kohtaa huomenna lauantaina Veikkausliigan viidennen kierroksen ottelussa Helsingin IFK:n. Uudelleen nimetyllä Telia 5G -areenalla käytävä kamppailu alkaa kello 18.00. Ottelua voi seurata Ruutu+ ja IS Extra -palveluista sekä Rovaniemellä Oliver's Cornerissa.

Helsingin IFK on Jyväskylän JJK:n ohella toistaiseksi Veikkausliigan voittotilaston nollakerholainen. HIFK:n maalihanat kuitenkin aukesivat "Rödan" edellisessä ottelussa SJK:n vieraana. Helsinkiläiset johtivat seinäjokisia kahdella maalilla vielä ottelun varsinaisen peliajan päätyttyä. Hurjalla loppukirillä SJK runnoi itsensä lisäajalla tasoihin.

Menetetystä voitosta huolimatta ottelu osoitti, ettei nykyinen sarjasijoitus kuvasta HIFK:n todellista tilannetta. Videot on kelailtu myös Napapiirillä.

- Siinä oli pelillisesti paljon hyviä asioita, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen tunnustaa.

- HIFK:n laitapelaajat tulivat aktiivisesti keskelle, laitapakit nousivat voimakkaasti, keskikentän pohja osallistui vahvasti pelin rakenteluun. Toisaalta nämä samat asiat toistuvat nykyään monella muullakin Veikkausliigan joukkueella.

Huomenna Töölön jalkapallonurmella kohtaavat kaksi Veikkausliigan kokeneinta päävalmentajaa. Viime syksynä Antti Muurinen teki reilun vuoden tauon jälleen paluun Veikkausliigajoukkueen valmentajaksi.

Valmentajansa lisäksi helsinkiläisjoukkue on muutoinkin huomattavan rutinoitunut. Edellisessä SJK-ottelussa HIFK:n aloituskokoonpanon keski-ikä oli yli 29 vuotta. RoPS puolestaan juoksutti kentälle 15-vuotiaan Pyry Hannolan muiden alle parikymppisten jatkoksi.

Juha Malinen ei haluakaan kiinnittää huomiota HIFK:n tämänhetkiseen pistesaldoon. Otteluita on pelattuna vasta neljä, ja Antti Muurisella on käytössään tasokas materiaali.

- Kyllähän koko HIFK:n uusi Muurisen aikainen nousu ajoittuu selkeästi siihen hetkeen, kun yli 60 A-maaottelun Mika Väyrynen liittyi joukkueeseen, Malinen arvioi 35-vuotiaasta keskikenttäpelaajasta.

- Nyt Veikkausliiga odottaa, koska myöskin Mikael Forssell astuu lopullisesti sisään ja tuo oman identiteettinsä heidän pelaamiseen. Kun näiden kahden lisäksi siellä alkaa olemaan myös Juho Mäkelän, Pekka Sihvolan ja Jukka Halmeen kaltaisia tekijöitä, niin heillä on todella hyvä joukkue.

Rovaniemellä RoPS sai tehdä perjantain viimeistelevät harjoitukset tälle keväälle poikkeuksellisen lämpimissä ja aurinkoisissa olosuhteissa. Kevät on saapunut Napapiirille. Se näkyi paitsi ihmisten ilmeissä kaupungilla, myös rentona tunnelmana harjoituskentällä.

- Täällä Lapissa olemme kuitenkin kaamosajan joukkue. Tähän sakka olemme kuin karhut nukkuneet talviunta ilman, että aurinkoa on puoleen vuoteen nähtykään, lämpimässä paistatteleva Malinen naureskelee.

- Mutta niin se aurinko vain Napapiirillä taas nousee, kuten se on tehnyt joka ikinen kevät tähänkin saakka. Kyllähän kelit vaikuttaa mielialaankin. Nyt meidän seuraavana tehtävänämme on enää matkustaa Helsinkiin häiritsemään HIFK:n kevätjuhlia.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen

Luettu 2943 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309