ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 04 touko 2017 11:23

Okkonen ihastelee RoPS-nuorten ennakkoluulottomuutta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Okkonen ihastelee RoPS-nuorten ennakkoluulottomuutta Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura teki nopean ryhtiliikkeen kauden kahden ensimmäisen ottelun oppien perusteella. Kahdessa jälkimmäisessä pelissä verkko on heilunut omassa päässä ainoastaan kertaalleen hyökkäyspään tehojen säilyttyä edelleen mukavalla tasolla.

RoPS:n nuoret pelaajat ovat ansaitustikin nousseet otsikoihin. Joukkueessa on kasvamassa uusia Veikkausliigan tähtiä, joilla monilla on hyvinkin potentiaalia jopa kansainväliselle tasolle.

Toki kokenut kaarti muodostaa edelleen joukkueen rungon ja kantaa suurimman vastuun. Yksi heistä on RoPS:n kapteeni Antti Okkonen, joka joutui seuraamaan joukkueensa edellisen ottelun vielä katsomon puolella Ilves-pelissä saamaansa kolhua parannellen.

Terve, Antti. Pakko sanoa, että nämä meidän nuoret ovat osoittaneet alkukauden otteluissa aivan huikeaa ennakkoluulottomuutta.

”Moro, kyllä vain. Eikä vain meillä, vaan tämä sama ilmiö näkyy laajemmin koko suomalaisessa urheilussa, kuten vaikkapa jääkiekossa. Nykyisiin nuoriin on tosiaan iskostunut tietty terve ennakkoluulottomuus ja hyvä itsetunto. Kentällä ei enää samalla tavalla turhan päiten nöyristellä, kuten aiemmin oltaisiin ehkä helpommin tehty.”

Osaatko arvailla, mistä tämä ennakkoluulottomuus kumpuaa? Onko se vain sukupolvikysymys, vai onko muutoksia tapahtunut urheilijan polulla laajemminkin?

”Jos katsoo ensin vain meidän tilannetta, niin RoPS:n kohdalla ensimmäinen ja tärkein asia on, että olemme onnistuneet löytämään ja saamaan tänne hyviä yksilöitä. Laajemmin se lienee enemmän sukupolvikysymys. Nuorten mentaliteetti yleisemminkin on muuttunut.”

On se silti kova paikka tulla 17-vuotiaana, tai jopa nuorempana, miesten peleihin. Toisaalta näillä kavereilla on kokemusta poikamaajoukkueen otteluista käytännössä kaikista ikäluokista.

”Nuorten maaottelut ovat totta kai kovia otteluita, mutta Veikkausliiga on edelleen tasoltaan ihan eri maailma. Meillä RoPS:ssa joukkueen pelisysteemikin on saattanut auttaa pelaajia. Se on erilainen kuin monella muulla paikkakunnalla. Ehkä omalta osaltaan valmennuskin on onnistunut hankkimaan juuri sen tyylisiä pelaajia, jotka sopivat meidän systeemiin, mutta samalla myös pelaajat itse ovat omaksuneet niitä asioita, mitä meidän pelimme heiltä vaatii. Se on molemminpuolinen juttu, joka vaikuttaisi osuneen yhteen.”

Jos palataan vielä Kemi-otteluun, säilyikö kapteenilla luotto, vaikka alussa vähän hankalammalta näyttikin?

”Täytyy myöntää, että ottelu oli lopulta pienestä kiinni. Alku näytti huonolta. Emme pystyneet ottamaan Kemin vahvuuksia pois, emmekä hyödyntämään tiloja Kemin puolustuksessa. Peli roikkui pitkään ilmassa samaan tapaan kuin esimerkiksi meidän VPS-peli. Sekin ottelu olisi ollut voitettavissa, vaikka loppunumerot kääntyivätkin hiukan rumiksi. Kemiä vastaan Antonion rangaistuspotkun torjunta oli ratkaiseva käännekohta. Kun tulimme avausjakson jälkeen tasoihin, niin sen jälkeen oli jo hyvä luotto toiselle puoliajalle.”

Toisen puoliajan aloitimme tietenkin hyvin ja karautimme lopulta karkuun. Mutta maalien lisäksi mikä muuttui?

”Oikeastaan meidän molemmat maalit syntyivät siitä, että uskalsimme pelata hyökkäyskolmanneksella lyhyttä syöttöä. Pelaajat liikkuivat kohtalaisen hyvin ja oli rohkeutta pelata. Toisaalta Kemikin oli 3-1 -tilanteessa aika vaisu. Sieltä ei tullut oikeastaan mitään vaarallista. Kemi pyrkii puolustamaan hyvin ja hyökkäämään vastaan, mutta siinä vaiheessa, kun heidän pitäisi ja annetaan kontrolloida peliä, niin ei sieltä ainakaan meitä vastaan tullut mitään erikoista.”

RoPS:n seuraava ottelu on tulevana lauantaina Helsingin IFK:n vieraana. Ottelu näkyy suorana IS Extra ja Ruutu+ -palveluissa. Rovaniemellä ottelun näyttää Oliver's Corner.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen

Luettu 3287 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309