ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 29 huhtikuu 2017 00:26

RoPS ja PS Kemi iskevät yhteen lauantaina

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS ja PS Kemi iskevät yhteen lauantaina Kuva: Pasi Pikkupeura

Veikkausliigan kauden ensimmäinen Lapin paikallisottelu Rovaniemen Palloseuran ja PS Kemin välillä pelataan huomenna lauantaina. Ottelu Rovaniemen Keskuskentällä alkaa kello 16.00. Portit avautuvat kello 15.00.

Näitä otteluita odotetaan. Ne merkitään ensimmäisenä kalenteriin. Lapin paikallisottelut - Jänkäderbyt - ovat enemmän kuin yksittäinen urheilutapahtuma. Mikään muu kaupunki tai joukkue ei herätä rovaniemeläisissä samanlaista intohimoa. Samaa voitaneen sanoa myös kemiläisistä.

Tällä kaudella RoPS ja PS Kemi ovat kohdanneet jo kahdesti. Suomen Cupin lohkovaiheen viimeisessä ottelussa tasattiin pisteet maalein 1-1. Maaliskuun lopulla käydyssä harjoitusottelussa RoPS oli jo selkeämmin niskan päällä loppunumeroin 3-0.

Vielä ennen Veikkausliigan alkua PS Kemi ennätti vahvistamaan joukkuettaan kolmella tasokkaalla hankinnalla. Heistä erityisesti kolumbialainen keskuspuolustaja Eduar Zea teki vaikutuksen välittömästi debyyttiottelussaan SJK:ta vastaan. Kyseisessä ottelussa PS Kemi voitti kotonaan viime kauden pronssimitalistit 3-1.

Zea lisäksi Kemiin saapuivat myös 193-senttinen keskikenttäpelaaja Julian Guevara sekä gambialainen hyökkääjä Momodou Ceesay.

Rovaniemellä Kemin otteita on seurattu tarkalla silmällä.

- Kemi kykeni SJK:ta vastaan maalintekoon kolmesti, ja sitä suoritusta on syytä kunnioittaa, varoittaa RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen.

- Edelliseen kohtaamiseemme verrattuna Kemi on vahvistunut huomattavasti. Keskikentällä Matias Ojala on saanut kaverikseen nyt myös ulottuvuutta. Kärjessä heillä alkaakin jo olemaan suorastaan runsauden pulaa.

Kemin tapaan myös RoPS lähtee huomiseen kamppailuun voitto takataskussa. Malisen mukaan tämä luo ottelulle herkulliset lähtökohdat.

- Kumpi lähtee muuttamaan voittavaa porukkaa? Kumpi uskaltaa tehdä muutoksia taktiikoihin? Miten huomioidaan vastustaja tällaisessa tilanteessa, kun molemmilla on hyvä voitto alla, Malinen mietiskelee.

- Nämä ovat niitä isoja salaisuuksia, jotka paljastuvat vasta lauantaina. Lähtökohtaisesti aina on tarve muutoksiin, jos ylipäätään haluaa olla kehittyvät. Meidän kannalta Kemi kuitenkin pelaa eri tavalla kuin Ilves.

Kaikkein pikantein mauste lauantain iltapäivään tulee kuitenkin paikallisottelun asetelmasta ja himoitusta Lapin hegemoniasta.

- Nämä ottelut ovat kauden suola. Kaikissa kohtaamisissamme olemme painineet Kemin kanssa tasaisesti sekä hyvässä urheilullisessa hengessä, Malinen kiittelee.

- Myöskään kentän laidalla ei ole näkynyt isompia lieveilmiöitä. Tässäkin näkyy tietynlainen rento pohjoisen ote. Katsomossa ja kentän ulkopuolella sanaillaan puolin ja toisin. Kaikki tuo sanailu tuo kuitenkin pelkästään lisää säpinää, lisää tunnetta pelikentälle ja lisää yleisöä katsomoihin.

Ennakkoliput RoPS:n ja PS Kemin otteluun ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä netissä osoitteessa: www.ticketmaster.fi/rops

Päivän vetokohteet löytyvät Veikkauksen sivuilta. Pelaamalla Veikkauksen pelit RoPS:n linkin kautta, tuet samalla RoPS:n junioritoimintaa: www.rops.fi/veikkaus

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 2953 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309