ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 22 huhtikuu 2017 20:16

RoPS:lle kauden avausvoitto Tampereen Ilveksestä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS:lle kauden avausvoitto Tampereen Ilveksestä Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura heilautti itsensä keveästi takaisin Veikkausliigan voittokantaan. Liigan kolmannen kierroksen ottelussa isäntäjoukkue Tampereen Ilves kaatui Robert Taylorin ja Sani Kaitan maaleilla puhtaasti 0-2 (0-1).

RoPS:lle kauden avausvoitto saattoi tuskin osua makeampaan paikkaan. Nuori joukkue on ajoittain väläytellyt, mutta käteen jäänyt tulos kahdesta ensimmäisestä pelistä oli pahasti pakkasen puolella. Nyt tuo putki katkaistiin alkuunsa. Joukkueelle junareissu Tampereelle saattoi olla paljon arvokkaampi asia kuin pelkät kolme sarjapistettä.

- Taatusti! Tämä oli iso voitto. Kyse on edelleen uudesta joukkueesta ja sen ensimetreistä, myöntää myös RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen.

- Tähän mennessä emme olleet yltäneet sille tasolle, mihin olemme käytettävissä olleen ajan puitteissa yrittäneet kohota. Tähän otteluun meillä oli taas muutama päivä enemmän aikaa yhdessä ja tänään olimmekin yllättävän kypsiä monessa asiassa.

RoPS:n avausmaali syntyi rangaistuspotkusta. Erittäin näkyvällä pelipäällä ollut Saku Ylätupa siirsi rangaistusalueen sisällä pallon Simo Roihalle. Ilveksen Marco Matrone kaatoi Roihan selästä eikä erotuomari Mikko Mörö epäröinyt osoittaa rangaistuspilkkua. Taylor sijoitti tarkasti ja kovaa vasempaan alakulmaan.

Avausjakson perusteella sinipaitainen vierasjoukkue olisi saattanut kaunistella lukemia useammallakin osumalla. Ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa ollut Emeka Eze väläytteli pariin otteeseen vaarallisuuttaan. Jakson loppupuolella Ezen sijoittama pallo oli jo lipumassa tyhjään maaliin, ellei epäonninen paitsioasemassa ollut RoPS-pelaaja olisi antanut pallolle lisää vauhtia.

- Tänään olimme tiivis joukkue sekä hyökkäyspäässä että puolustuspäässä, Malinen kehui.

- Koska olimme tiivis joukkue, sen ansiosta monien pelaajien status nousi huomattavasti. Nyt he pääsivät pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Toinen seuraus oli, että pääsimme hyökkäämään paljon fiksummista tilanteista.

Toiselle puoliajalle pelin hallinta siirtyi aavistuksen Ilvekselle. Hallinnasta huolimatta isäntien maalipaikat jäivät vähiin. Sen sijaan kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä RoPS siirtyi kenties ansaittuunkin 0-2 johtoon Sani Kaitan maalilla. Hetkeä aiemmin kylkeään loukanneen Antti Okkosen tilalle vaihdettu Kaita laukoi kahdestakymmenestä metristä ruuhkan takaa pomppivan pallon ohi Ilves-vahti Johannes Luukkasen.

Kokonaisuutena Malinen oli erittäin tyytyväinen joukkueensa puolustusilmeeseen.

- Tietenkin vastustaja alkoi liikuttamaan palloa enemmän ja he pääsivät sitä kautta syvemmälle. Meidän pelaajien ilme ei kuitenkaan värähtänytkään eivätkä etäisyydet kasvaneet. Silloin on vaikea päästä iskemään samalla tavalla kuin meitä vastaan tehdyissä kauden kymmenessä ensimmäisessä maalissa, Malinen kiitteli pelaajiaan.

- Tänään meillä oli Okkosen, Ylätuvan ja Eetu Muinosen johdolla kova keskikenttä, jota Taylor ja toisella laidalla Simo Roiha tukivat. Tämän vitjan ansiosta meidän puolustajatkin pääsivät pelaamaan ja lukemaan peliä aivan aivan eri tavalla kuin aiemmin. Kärjessä Eze pystyi pitämään palloa ja haastoi, mutta myös hänen puolustuspelaaminen sulautui hyvin muun joukkueen tekemiseen.

Kauden alla Malinen on pariin otteeseen muistutellut joukkueen itsensä esille nostamia adjektiiveja kuten aggressiivisuutta, ennakkoluulottomuutta ja v-mäisyyttä. Ilvestä vastaan RoPS-pelaajat olivat valmiita ottamaan mustelmia.

- Tänään pojat keskittyivät siihen, mitä meidän peli todella on. Mitä se vaatii pelaajilta henkilökohtaisella tasolla, mitä se vaatii fyysisesti sekä henkisesti, päävalmentaja arvioi.

- Jo aamulla sanoi pelaajille, että tässä on monia hyviä ja positiivisia merkkejä näkyvillä. Tiesin, että tänään tulisimme ottamaan hyviä askeleita tässä meidän prosessissa, mutta sitähän ei voinut tietää, riittäisikö se voittoon. Tänään olimme tiiviitä. Silloin kun olemme tiiviitä, pystymme myös ennakoimaan ja tarvittaessa reagoimaan. Tämä oli meiltä hyvä esitys.

RoPS:n seuraava kotiottelu on kauden ensimmäinen Lapin paikallisottelu - Jänkäderby - ensi lauantaina 29.4. Ottelu RoPS - PS Kemi alkaa kello 16.00. Liput ovat ennakkomyynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä Ticketmasterin kanavilla osoitteessa: www.ticketmaster.fi/rops

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 4120 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309