ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 21 huhtikuu 2017 19:52

Lauantaina vastassa Ilves - RoPS keskittyy puolustuspään kysymyksiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Lauantaina vastassa Ilves - RoPS keskittyy puolustuspään kysymyksiin Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseuran ottelu Veikkausliigassa jatkuvat huomenna lauantaina. Iltapäivän ottelussa RoPS kohtaa vieraissa Tampereen Ilveksen.

Joukkue aloitti matkateon jo hyvissä ajoin perjantai-iltana. Pelaajat sekä taustat saapuvat Tampereen rautatieasemalle aamu kuudelta. Aamiaisen jälkeen joukkue lepää hotellilla ennen siirtymistä kohden Ratinan Stadionia.

- Meidän matkustusjärjestelyt saattavat kuulostaa jopa erikoisilta, mutta tämä systeemi on käytännössä todettu kaikkein toimivimmaksi. Meille jää junamatkan jälkeen aikaa ruokailla, levätä ja kerrata yhdessä asioita, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kertoo joukkueensa rutiineista.

Kahden pelatun ottelun jälkeen RoPS:n pistesarake näyttää toistaiseksi nollaa, vaikka joukkue on onnistunut maalinteossa peräti neljästi. Malisen mukaan on täysin selvää, että omissa on ropissut aivan liikaa.

- Emmehän me voi todellakaan kehuskella, että olisimme puolustaneet hyvin tuloksellisesti saatikka esteettisesti, päävalmentaja hymähtää.

- Meidän teemamme on ollut, että saisimme puolustuspeliä yhtenäisemmäksi. Asioiden on tultava pelaajille selkäytimestä automaationa eikä siten, että kenttätapahtumia on ensin mietittävä ja sen jälkeen reagoitava. Siihen ei auta mikään muu kuin päivittäinen työ.

Maanantaisen VPS-ottelun jälkeiset viisi päivää on käytetty tehokkaasti hyväksi. Lepopäivät harjoituksista hyödynnetään palavereissa.

- Mikä parasta, niin joukkueen ilme on rento. Siinä on katsottu ryhmässä ja erikseen videoita, pysäytelty kuvia ja piirrelty fläppitaululle, Malinen naurahtaa.

- Lopulta asiat pyritään tuomaan harjoituksissa toimintavaiheeseen, mutta ottelussahan se viime kädessä testataan. Hyvän puolustuspelin kautta hyökkäyksenkin aseet on paljon helpompi ottaa käyttöön. Silloin olemme paljon lähempänä toisiamme, olemme kompakteja ja itseluottamuksemme on korkeampi. Tätä me lähdemme Tampereelta hakemaan.

Huomenna lauantaina RoPS:n puolustus joutuu varsin kovan testin eteen. Jarkko Wissin suojatit kaatoivat edellisellä kierroksella vieraissa yhden sarjan ennakkosuosikeista SJK:n 1-2. Viime viikolla Tampereella uutisoitiin myös mielenkiintoisesta pelaajahankinnasta nigerialaishyökkääjä Jude Nworuhin siirryttyä Israelin pääsarjasta Ilvekseen.

RoPS:n kohdalla Jarkko Luiro vetää toistaiseksi omaa harjoitusohjelmaa, mutta muutoin joukkueen tilanne on hyvä. Rovaniemellä on ollut liikkeellä lievää vatsataudin oiretta, joka saattaa vaikuttaa kokoonpanoon, mutta kokonaisuutena RoPS saa Tampereelle iskukykyisen miehistön.

Ilveksen ja RoPS:n välinen ottelu alkaa huomenna lauantaina klo 16.00. Ottelua voi seurata suorana Ruutu+ ja IS Extra -palveluista. Rovaniemellä ottelun näyttää Oliver's Corner.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 3184 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309