ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 16 huhtikuu 2017 16:53

Veikkausliiga tärähtää käyntiin Rovaniemellä - maanantaina RoPS - VPS

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Veikkausliiga tärähtää käyntiin Rovaniemellä - maanantaina RoPS - VPS Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen pitkään odotettu Veikkausliigan kotiavaus RoPS - VPS pelataan huomenna pääsiäismaanantaina. Ottelu alkaa kello 16.00. Portit ja kanttiinit avautuvat klo 15.00.

Vastakkain asettuu kaksi joukkuetta, joilla molemmilla on näyttämisen halua vähintäänkin itselleen. RoPS:n kausi käynnistyi karvaalla tappiolla FC Interille. VPS on aloittanut taipaleensa Veikkausliigassa häviämällä sekä HJK:lle että SJK:lle.

Alkuviikon Inter-ottelu oli RoPS:n nuorelle joukkueelle napakka oppitunti Veikkausliigan temposta. Talven aikana RoPS on pelaillut lähinnä toisia pohjoisen joukkueita vastaan. RoPS:n päävalmentaja Juha Malisen mukaan ottelun anti pureskeltiin pelaajien kanssa välittömästi pitkällä paluumatkalla.

- Analysoimme jo junassa melko tarkkaan, mitä meille tapahtui, eikä sieltä oikeastaan sen isompia yllätyksiä löytynyt, Malinen kertoo.

- Tietenkin olimme ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen etelässä ja luonnon nurmella, mutta päähuomio oli siinä, että olemme olleet joukkueena vasta verrattain lyhyen aikaa yhdessä. FC Inter oli meidän ensimmäinen totinen koitos näillä nykyisillä pelaajilla.

RoPS:n kannalta positiivisesti avausottelu päättyi onnistumisiin. Sekä Timo Stavitski että Alltime Oy:n kummipelaaja Robert Taylor avasivat päätösjaksolla maalitilinsä. Päävalmentaja onkin joukkueensa suhteen levollinen.

- Niitä junamatkallakin puhuttuja asioita on tuotu harjoituksiin ja tullaan kertaamaan vielä sunnuntain viimeistelyharjoituksissa, Malinen sanoo.

- Emme oletakaan, että kaikki asiat korjaantuisivat parissa päivässä, mutta taatusti parempi RoPS on taas maanantaina kentällä. Joukkueen ilme on hyvä ja pelaajat ovat vastaanottavaisia. Tältä pohjalta on mukava lähteä kohti uusia haasteita.

Ensimmäisen kotipelin lisäksi virikettä otteluun tuo viime kauden liiganelosen VPS:n tämänhetkinen tilanne. RoPS:n tapaan myös VPS:n pelaajat haluaisivat karistaa viimeisimmän tappion niskastaan.

Kuluneen talven aikana VPS:n miehistö on muuttunut maltillisesti. Pyry Soirin lähtö kirpaisi vaasalaisia, mutta vastaavasti Sebastian Strandvallin jatkosopimus sekä tervehtyminen takaisin pelikuntoon lämmittää taatusti raitapaitojen kannattajia. Juha Malinen ei usko, että VPS:n tuttu peli-identiteetti olisi kollega Petri Vuorisen alaisuudessa suuremmin muuttunut.

- VPS pelaa sinällään upeaa peliä kovalla itseluottamuksella, Malinen arvioi.

- He pelaavat mielellään alakerran kautta käyttäen joko kolmen tai neljän pelaajan puolustusta. Pallon hallinta on heillä vahva jo geenitasolla. VPS:llä syöttöjen lukumäärä ottelua kohden on Veikkausliigan korkeinta luokkaa. Siihen lisätään vielä kohtuullisen aktiivinen prässääminen.

RoPS pääsee huomiseen VPS-otteluun kokolailla samalla miehistöllä, jolla se kohtasi FC Interin. Saamapuolella Cem Felek on tervehtynyt ja palaa kokoonpanoon.

Avausottelun erikoistarjouksena kaikki aikuisten pääsyliput RoPS:n ja VPS:n otteluun ovat 10 €, lasten liput 5 €. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä Ticketmasterin kanavilla: www.ticketmaster.fi/rops

Tue RoPS:n junioritoimintaa pelaamalla Veikkauksen pelit RoPS:n web-sivujen kautta osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2160 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309