ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 11 huhtikuu 2017 20:46

RoPS aloittaa liigakautensa FC Interin vieraana

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS aloittaa liigakautensa FC Interin vieraana Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura aloittaa Veikkausliigakautensa huomenna keskiviikkona FC Interin vieraana. Turun Veritas Stadionilla käytävä ottelu alkaa kello 18.30. IS Extra ja Ruutu+ sekä Rovaniemellä Oliver's Corner näyttävät ottelun suorana.

Napapiirin keinahdellen saapuva kevät teki tepposensa tiistain harjoituksiin saapuneelle RoPS:lle. Yön aikana laskeutunut pakkanen ja parikymmentä senttiä tuoretta lunta takasivat, että Keskuskenttä oli lämmityksestä huolimatta vielä puolen päivän aikaan kauttaaltaan valkoisen peitossa. Vajaa viikko takaperin oltiin kuitenkin jo pelattu auringon paisteessa ja mukavissa plus-keleissä.

- Ei sentään laitettu poikia kolaamaan. Meitä oli valmennusjohto, muu joukkueen johto ja huoltokin kolailemassa, että saatiin edes Ruokasenkadun päätyä vähän puhtaaksi, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen naureskeli harjoitusten päätteeksi.

Malisesta kuten pelaajistakin paistoi harjoitusten päätteeksi levollisuus. Tilanne joukkueen ympärillä on viime viikkoina rauhoittunut merkittävästi. Viimeiset vahvistukset ovat saapuneet, Aapo Heikkilää lukuun ottamatta terveystilanne on hyvä, maajoukkuekutsut eivät enää ole sekoittamassa arkea ja joukkue on viimeinkin päässyt harjoittelemaan ulos - tosin pari viikkoa myöhemmin kuin yleensä.

- Jos vielä kerrataan menneitä, niin talvikausi oli meille haasteellinen. Olemme kuitenkin itse koko ajan tienneet, missä järjestyksessä asioita tapahtuu, Malinen sanoo.

- Vaikeinta oli sydäntalven kolmen kuukauden jakso, mutta samalla se oli hyvä ja kehittävä juttu mukana olleille pelaajalle. Nyt viimeisen kahden viikon aikana joukkueen tilanne on kääntynyt miinusmerkkisestä plusmerkkiseksi. Se on iso muutos.

Huomenna alkavaan Veikkausliigaan ei seura taikka joukkue ole asettanut tarkkaa tavoitetta. Nykyisessä RoPS:n joukkueessa on valtavasti nuorta potentiaalia, mutta kukaan ei osaa arvioida, millä tavalla potentiaali purkautuu. Kautta alustaneessa kannattajatapaamisessa Malinen kuitenkin myönsi, ettei yllätyksenkään mahdollisuutta voi laskea pois.

- Me tiedämme oman potentiaalimme, mutta tiedämme myös, että nuorten pelaajien kohdalla on hyväksyttävä virheiden mahdollisuus. Virheiden on annettava tulla ja niistä pitää oppia, Malinen viittaa taustalla olevaan pidempään prosessiin.

- Tänä vuonna Veikkausliigassa on vain yksi ylivoimainen joukkue, mutta jopa heitä vastaan meillä on mahdollisuus menestyä. Tärkeintä on, että itse tiedämme, millä keinoilla pystymme pärjäämään. Näin tulee olemaan myös huomenna FC Interin kanssa.

RoPS:n huominen vastustaja FC Inter on tehnyt talven aikana tukun mielenkiintoisia hankintoja. Jo 2000-luvun alkupuolella Interissä vaikuttaneet Ari Nyman, Henri Lehtonen sekä paluumuuttaja Mika Mäkitalo ovat saaneet ympärilleen lisää kokemusta.

Joulukuussa Turussa uutisoitiin jo kaudella 2008 Interissä mestaruuden voittaneen Timo Furuholmin paluusta. Aiemmin samana syksynä Njazi Kuqi vaihtoi yhtaikaa isoveljensä Shefki Kuqin kanssa Veritas Stadionin uudeksi kotiareenakseen. Shefki Kuqi on Interin päävalmentaja.

Yksi koko veikkausliigan kovimmista pelaajauutisista oli Julien Faubertin hankinta Turkuun. Faubert on pelannut urallaan sekä Ranskan että Englannin pääsarjassa ja viimeisimpänä Skotlannin pääsarjan Kilmarnockissa.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen odottaa mielenkiinnolla hyvän kollegansa Shefki Kuqin kohtaamista. Vastakkain on kaksi ainakin ikärakenteeltaan hyvin erilaista joukkuetta, vaikka yhtäläisyyksiäkin saattaa löytyä.

- Shefki tuo mukanaan aina tiettyä latausta. Shefkin joukkueet on panostettu tunteella, ja meidän tehtävä on tietenkin, että se mahdollinen tunnekuohahduskin karkaisi jossain vaiheessa ilmoille, Malinen hymyilee.

FC Interin ja RoPS:n välinen ottelu on mukana Veikkauksen kohteissa. Voit tukea RoPS:n junioritoimintaa pelaamalla Veikkauksen pelit RoPS:n web-sivujen kautta osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2917 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309