ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 06 huhtikuu 2017 12:45

RoPS ja AC Oulu taistelivat tasapelin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS ja AC Oulu taistelivat tasapelin Kuva: Oona Sarajärvi

RoPS ja AC Oulu päätyivät eilen kauden viimeisessä harjoitusottelussa Rovaniemen Keskuskentällä kahden maalin tasapeliin. Leo Väisäsen ja Robert Taylorin maaleilla RoPS oli karannut kahden maalin johtoon jo varttitunnin pelin jälkeen. AC Oulu punnersi tasoihin ottelun viimeisen kymmenen minuutin aikana.

Juha Malinen oli saanut kasaan kokolailla koko tulevan miehistönsä vasta toisen kerran tälle kaudelle. Ainoastaan Cem Felek oli sivussa viime hetken sairasteluiden vuoksi sekä varuilta myös Juuso Hämäläinen. Ottelun jälkeen päävalmentaja oli suorituksesta sekä tyytyväinen että kriittinen.

- Ensimmäiset 25 minuuttia oli meiltä jo rohkaiseva esitys, Malinen heltyi kehumaan.

- Alun jälkeen AC Oulu nopeutti pelaamistaan, jolloin me jouduimme reagoimaan liikaa heidän tekemiseen sen sijaan, että meidän oma pelaaminen olisi ollut suunnitelmallista. Puolustaminen, erityisesti prässääminen, ei ollut enää yhtenäistä ja kaveri pääsi läpi liian helposti. Se osoittaa ainoastaan sen, että viikko yhdessä ei vain riitä.

Jo avausjakson loppupuolella AC Oulu otti ohjastajan roolia. Toiselle jaksolle RoPS tuli jälleen väkevästi. Jakson alkuun Malinen oli tehnyt ensimmäisen monista vaihdoistaan Eetu Muinosen otettua keskikentän pohjalla Antti Okkosen paikan.

- Eetu toikin hiukan lisää. Sen jälkeen uusien miesten tullessa kentälle heistä jokaisen piti päästä tekemään myös ne virheensä, Malinen hymähti.

- Mutta sellaista se on. Emme me odotakaan, että jo tässä vaiheessa olisimme täydessä iskussa. Meidän täytyy vain viettää aikaa yhdessä ja alkaa tekemään niitä asioita, jotka ovat meidän vahvuuksia.

RoPS:lla olisi ollut paikkansa ottelun voittamiseen. Jo avausjaksolla Sakari Tukiainen lähenteli ylärimaa, ja päätösjaksolla Robert Taylorin vapaapotku 20 metristä kajahti pystytolppaan. Toisaalta myös RoPS:n maalivahti Antonio Reguero oli työllistetty. Malinen näki AC Oulun maalit melko tyypillisinä lipsahduksina.

- Ensimmäisessä osumassa meidän pakka ei ollut tarpeeksi tiivis. Tilanne käynnistyi helposta virheestä vastustajan rangaistusalueella. Nopeahkossa vastahyökkäyksessä joukkue ei ollut oikeissa asemissa, jolloin tilanne ajautui yksi vastaan yksi kilpajuoksuksi ja lopulta maaliksi, Malinen kertasi.

- AC Oulun tasoituksessa oli samankaltaista epäyhtenäistä puolustamista. Oulun mies oli karannut takatolpalle vapaaksi tekemään maalia.

AC Oulun viime hetkien maalit eivät lannistaneet RoPS:n pelaajia. Kotijoukkue haki raivokkaasti voittomaalia aina päätuomari Petri Pahtakarin päätösvihellykseen saakka. Malinen antoikin joukkueen ilmeelle vähintäänkin myönteisen arvosanan.

- Tästä joukkueesta voi sanoa, että se on taisteleva, kunnianhimoinen, eteenpäin menevä ja innokas. Sieltä on hyviä asioita tuloillaan. Jokainen päivä ja jokainen harjoitus tuo lisää meidän pelaamiseen, päävalmentaja luottaa vahvasti.

- Mutta erityisesti näin lahjakkaan joukkueen kohdalla on painotettava, että töitä täytyy jatkossakin tehdä vielä enemmän. Se teema meillä jatkuu läpi vuoden. AC Oulua vastaan pelistä löytyi jo paljon hyviä asioita, mutta nyt otetaan vain lakki käteen ja jatketaan haalarihommia.

Rovaniemellä Veikkausliigan kotiavaus RoPS - VPS pelataan maanantaina 17.4. klo 16.00. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla sekä S-kortilla etuhintaan Rovaniemen Prismassa. Netissä kausikortit ja liput ovat myynnissä Ticketmasterin kanavilla: http://www.ticketmaster.fi/artist/rops-lippuja/924609

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 3179 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309