ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 01 huhtikuu 2017 15:50

Pelaajahaastattelussa Juuso Hämäläinen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Pelaajahaastattelussa Juuso Hämäläinen Kuva: Oona Sarajärvi

Eilisessä 3-0 kotivoittoon päättyneessä harjoitusottelussa PS Kemiä vastaan yksi RoPS:n varmoista suorittajista oli keskuspuolustaja Juuso Hämäläinen. Toisella puoliajalla topparin paikalla aloittanut Hämäläinen siirrettiin monien yllätykseksi keskikentän pohjalle. Hämäläinen suoriutui myös tästä roolistaan erinomaisesti.

"Vähän molempia. Kävimme alkuvuodesta kehityskeskusteluja ja sanoin, että voin kyllä kokeilla keskikentän pohjaakin. Itse asiassa olen alkujani keskikenttäpelaaja, mutta niistä ajoista on jo tavattoman monta vuotta. Edellinen kerta taisi olla Interin junioreissa."

Miltä se tuntui. Kiinnostaisiko pelata tuolla paikalla enemmänkin?

"Raskaalta tuntui! Henkilökohtaisesti en pitänyt sitä parhaana pelinäni. Ehkä tuli hätäiltyä liikaa, mutta pääpirteittäin puolustussuunnan pelaamisesta voin olla tyytyväinen keskikentänkin osalta. Topparin paikka on silti edelleen ykkösvaihtoehto, mutta jos on paljon loukkaantumisia, niin miksipä ei keskikentälläkin. Se on kuitenkin valmentajan tehtävä päättää. Pelaan vaikka kärjessä, jos niin käsketään."

Itse ottelusta, mitä jäi käteen muuta kuin 3-0 voitto?

"Meidän peli on kehittynyt todella paljon alkuvuoteen verrattuna. Olemme saaneet hyviä vahvistuksia puolustuslinjaan. Meidän nuoret pelasivat hyvin, oikeastaan kaikki pelasivat hyvin. Nyt pelipaikoille on jo vaihtoehtojakin, on nuoruutta sekä kokemusta. Kaikkiaan toimiva sekoitus. Tietenkin yksityiskohtia pitää edelleen hioa, mutta sehän on täysin luonnollista."

Entä kuinka sujui peli Ivan Tatomirovićin ja muiden uusien pelaajien rinnalla?

"Itse en päässyt pelaamaan Ivanin parina keskuspuolustajana, mutta eihän hänen kanssa mitään hätää ollut. Kaikki meidän puolustuslinjassa onnistuivat. Ehkä seuraava askel on, että voisimme välillä pitää palloa vähän enemmän."

Meinasiko olla vielä pientä hätäilyä?

"Ehkä hiukan, mutta kyllä se tästä kehittyy. Kemi sai pari paikkaa, mutta on hankala vetää täyttä 90 minuuttia ilman, että vastustaja pääsee kertaakaan laukomaan. Sitä vartenhan meillä on Toni maalilla. Ja täytyy huomioida sekin, että ennen ottelua meillä oli alla vain kaksi treeniä isolla kentällä."

Mihin kaikkeen se vaikuttaa, kun siirrytään sisältä ulos?

"Kenttä on täysin erilainen. Se on pehmeämpi, leveämpi ja pidempi. Ruohokin on pidempi ja pallo makaa nurmen päällä eri korkeudella. Tilaa on enemmän, tuulee, sataa, on aurinkoa ja varjoa. Aivan kaikki muuttuu, kun päästään Ounashallin luolasta ulos."

RoPS:n Veikkausliigan ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla sekä S-kortilla etuhintaan Rovaniemen Prismassa. Netissä kausikortit ja liput ovat myynnissä Ticketmasterin kanavilla: http://www.ticketmaster.fi/artist/rops-lippuja/924609

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 3158 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309