ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 01 huhtikuu 2017 14:19

Antti Okkosesta RoPS:n kapteeni kaudelle 2017

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Antti Okkosesta RoPS:n kapteeni kaudelle 2017 Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran palaajat valitsivat tänään lauantaina alkavan kauden kapteenistonsa. Kapteenin nauhaa kantaa jo viidentenä vuonna perätysten Antti Okkonen. Varakapteeneiksi tulivat valituiksi Antonio Reguero sekä Eetu Muinonen.

RoPS:n joukkueeseen tehtiin tälle keväälle seuran lähihistorian merkittävin nuorennusleikkaus. Pian alkavalla Veikkausliigakaudella kokeneiden pelaajien merkitys korostuu entisestään.

- Itsekin näen tämän täysin uutena RoPS:na ja uutena projektina. Joukkueessa on valtavasti nuorta potentiaalia, mutta vaatii edelleen kovaa työtä, että tästä saadaan aikaiseksi hyvä juttu, Okkonen kertoo.

- Kapteenistossa meillä on onneksi kokenut trio minun, Edun ja Tonin edustamina. Itsellänikin näitä kausia joukkueen kapteenina on jo useampi. Vuosien aikana olen oppinut enemmän ja enemmän siitä, mikä kapteenin rooli todellisuudessa on.

Okkosen puheissa korostuu kapteenin psykologinen merkitys joukkueelleen. Mieltä painavat asiat voivat helposti vaikuttaa suoritukseen lajissa, jossa pelaajilta odotetaan 100% keskittymistä.

- Ei minulla sen erikoisempi psykologinen silmä varmastikaan ole, mutta ehkä sekin on vuosien aikana harjaantunut, Okkonen myöntää.

- Kapteenina pyrin kuuntelemaan pelaajia, lukemaan ilmeistä ja eleistä mikä kunkin pelaajan tilanne on. Jos vaikuttaa, että toisella on meneillään heikompi pelillinen jakso, voi olla hyödyksi käydä juttelemassa ja kysymässä, onko taustalla kenties jokin isompi juttu.

Kapteeniuden pääasia on kuitenkin se, mitä tapahtuu pelikentällä. Siitä Antti Okkosella jäi myönteinen kuva eilisen PS Kemi -voiton jälkeen.

- Eilen meillä oli vasta ensimmäistä kertaa kasassa se ryhmä, jolla lähdemme myös alkavaan liigakauteen, Okkonen huomautti.

- Olisi ehkä väärin sanoa, että meidän nuoret pelaajat olisivat enää tässä vaiheessa yllättäneet, vaan he pelasivat hyvin. Pelaajien taito tiedetään, mutta nyt myös rohkeus pelaamiseen oli paremmalla tasolla kuin kauden aikaisemmissa otteluissa.

RoPS:n seuraava harjoitusottelu on tulevana keskiviikkona 5.4. kello 17.30. Keskuskentälle saapuu Ykkösen AC Oulu. Veikkausliigan ensimmäinen kotiottelu on pääsiäismaanantaina 17.4. Rovaniemen liigakauden avaukseen matkustaa Vaasan Palloseura.

RoPS:n Veikkausliigan liput sekä kausikortit ovat myynnissä Ticketmasterin kanavilla: http://www.ticketmaster.fi/artist/rops-lippuja/924609 Ennakkoliput RoPS:n Bingolta sekä S-kortilla etuhintaan Rovaniemen Prismasta.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 3069 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309