ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 01 huhtikuu 2017 00:58

RoPS vahvempi kauden ensimmäisessä ulko-ottelussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS vahvempi kauden ensimmäisessä ulko-ottelussa Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura oli vahva isäntä Keskuskentän kauden ensimmäisessä ulkoilmaottelussa. Hiukan rikkonaisella miehistöllä Napapiirille matkustanut paikallisvastustaja PS Kemi kaatui selvänumeroisesti 3-0 (3-0).

RoPS esitteli kotiyleisölleen kolme uutta pelaajaa. Serbialaisen keskuspuolustaja Ivan Tatomirovićin sopimus oli julkistettu jo pari päivää aikaisemmin. Tatomirović aloitti ottelun vasempana laitapuolustajana. Oikeaksi laitapuolustajaksi päävalmentaja Juha Malinen oli sijoittanut ghanalaisen David Addyn. Kahta muuta tulokasta hiukan pidempään Rovaniemellä harjoitellut kärkihyökkääjä Emeka Eze aloitti vaihtopenkiltä.

Harjoitusottelun luonteeseen sopien Malinen hyödynsi mahdollisuutta pelipaikkojen kokeiluun. Nuori Saku Ylätupa pelasi erinomaisen ottelun ns. kymppipaikalla Sakari Tukiaisen alapuolella. Toisella puoliajalla Tatomirović vaihtoi laidasta omimmalle paikalleen keskuspuolustajaksi Juuso Hämäläisen siirryttyä keskikentän pohjalle.

- Kauden mittaan Ivania tullaan todennäköisesti käyttämään molemmilla pelipaikoilla, Malinen kertoi ottelun jälkeen.

- Juusosta taas halusin tietään, millainen vaihtoehto hän olisi keskikentällä. Keskuspuolustajaksi hänen ensisijainen vaihtoehtoinen pelipaikkansa ei itse asiassa ole laitapuolustaja vaan keskikentän pohjalla, jossa hän on nuorempana pelannutkin. Juuso näytti, että keskikenttä voisi olla mahdollisuus jatkossakin.

RoPS:n aloitus otteluun oli räväkkä. Jo vartin pelin jälkeen Saku Ylätupa laukoi suoraan ilmasta David Addyn antaman kulmapotkun ohi PS Kemin maalivahti Oskari Forsmanin. Noin viiden minuutin kulutta tilanne oli jo 2-0 Kemin Juuso Laitisen maalivahdille tarkoitetun pudotuksen livahdettua omiin.

- Tänään olimme osittain onnekkaitakin, mutta toisaalta meillä olisi ollut paikkoja useampaankin osumaan, Malinen kertaili.

- Miinuksena myös vastustaja sai pari erinomaista maalipaikkaa, mutta tämä oli käytännössä vasta meidän ensimmäinen yhteinen tapahtuma. Vaikka virheitä tuli, ja tulee jatkossakin, niin tämä joukkue on valmis niitä myös paikkaamaan.

Malinen muistutti, kuinka nuorten pelaajien oppimisprosessi ei aina ole suoraviivainen. Nyt joukkueessa on kuitenkin kaivattua pelikokemusta tuomaan kentälle varmuutta ja rauhallisuutta.

- Näiden nuorten poikien intoa, lahjakkuutta, tunnollisuutta sekä intohimoa on mahdoton kiistää. Heidän mentaaliset ja taidolliset asiat ovat hyvällä mallilla. Taistelutahtoa ei tarvitse väkisin kaivaa esille, Malinen kiitteli nuorten asennetta.

- Heidän lisäkseen keskiakselilta alkaa löytyä kokemustakin. Ivanin peli oli eleetöntä riistämistä sekä oikea-aikaisia ja helppoja syöttöjä. Antti Okkonen ja Sani Kaita ovat saman tyylisiä pelaajia. Ilolla seuraan, mitä tapahtuu, kun heidän antinsa alkaa ajanoloon leviämään myös muihin pelaajiin.

Okkosen esityöstä syntyi ottelun kolmas ja illan viimeinen osuma aivan avausjakson päätösminuutilla. RoPS-kapteeni riisti pallon röyhkeästi PS Kemin rangaistusalueen rajalla. Sakari Tukiainen jatkoi rinnallaan rangaistusalueen sisään ja sijoitti itse pallon ohi Kemin maalivahdin.

Toisella puoliajalla suoritettiin tukku pelaajavaihtoja. Muiden mukana Simo Roiha pääsi oikeaan laitaan Cem Felekin tilalle. Sani Kaita antoi tilaa Lassi Järvenpäälle, joka siirtyi oikeaksi laitapuolustajaksi. Myös Robert Taylor sai umpilisäkkeen poiston jälkeiset ensimmäiset peliminuuttinsa tultuaan viimeiselle vartille erinomaisesti uurastaneen Timo Stavitskin paikalle. Taylorin vapaapotku noin 25 metristä oli välittömästi upota kemiläisten etukulmaan.

Vaikka lisäosumat jäivät syntymättä, poistui kotiyleisö viikonlopun viettoon mukavan 3-0 -voiton kannattelemana.

- Tämä oli käytännössä meidän ensimmäinen yhteinen pelillinen tapahtuma. Silti tämä oli molemmilta joukkueilta iloinen peli, jonka kaikki Keskuskentällä paikalla olleet taatusti aistivat, Malinen summasi ottelun kokonaisannin.

- Olen sanonut, että nyt meidän pre-season vasta alkaa. Tarkoitan sillä sitä, että tänään pääsimme lopultakin pelaamaan asiallisissa olosuhteissa ja sillä joukkueella, jolla matkustamme myös kesää kohden.

RoPS:n seuraava harjoitusottelu on tulevana keskiviikkona kello 17.30. Keskuskentälle saapuu Ykkösen AC Oulu. Veikkausliigan ensimmäinen kotiottelu on pääsiäismaanantaina 17.4. Tällöin Napapiirille matkustaa Vaasan Palloseura.

RoPS:n Veikkausliigan yksittäiset otteluliput sekä kausikortit ovat myynnissä Ticketmasterin kanavilla: http://www.ticketmaster.fi/artist/rops-lippuja/924609

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 3513 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309